Lussebak och bvc-besök!!

Onsdag idag och det betyder att Lillan är ledig från dagis.
Så efter att pappa hade vart med henne på simskolan och efter att jag ammat lillasyster ett antal gånger så satte vi igång att baka, Lussebullar!!! Äntligen fick jag tummen ur. Kladdigt och stökigt blev det, men det resulterade ju i goa bullar.En liten miss i planeringen från min sida slutade med att jag lite halvsvettig och go stog och rullade deg på bänken när det knackar på dörren och vår härliga bvc-sköterska står redo med vågen i högsta hugg. Haha!! Men det gjorde henne inget, hon pratade lite med Lillan som stolt fick visa upp sin älskade lillasyster.

Lillasyster fick så mycket beröm för att hon var en sån fin och välskapt liten tjej. Blir man mer stolt som mamma än när man får höra att man har ett fint barn? Hmm nääe.
Lilla skruttan vägde i alla fall 4100g och det var såå bra sa sköterskan. Hon har alltså gått förbi sin födselvikt, inte så konstigt så som hon äter, gullongen.


Detta var väl min dag i korta drag. Ha'de fint!

*Nya soffan*

Halli hallå!!

Häromdagen fick jag ett sms med ett glatt besked. Vår nya soffa hade kommit, yeey!!
Så igår bestämde sambon sej för att åka å hämta. Ojoj, vilken skillnad. Nu har vi en stooor soffa :D Så himla skönt. Vecka 49-50 skulle den komma så det var ju himla bra jobbat.

Nu undrar jag varför vi inte köpt ny för längesen. Herregud!!


När lillasyster kom till världen!

Måndagen 21:e November 2011

Jag vaknade upp på morgonen som vanligt runt 8-tiden. Jag kände mej inte speciellt utvilad då jag vaknat till och från under natten av vad jag trodde var förvärkar, jag hade ju haft likadana natten innan och även fler nätter bakåt i tiden som avtog så fort det blev morgon. Det gjorde dom inte den här dagen. Men jag tänkte inte så mycket på det, utan såg det mest som sammandragningar. Dom kom lite då och då, rätt så regelbundet men det var bara var tredje som kändes något.

Jag gick i alla fall iväg med Lillan till dagis utan att fundera så mycket mer på saken. När jag kom hem igen så började jag ta tiden på "värkarna". Jodå, det var allt ifrån 3-15 minuter imellan. Jag ringde sambon och berättade att jag nog hade värkar. (Trots att det är andra barnet så visste jag inte, det kändes inte alls på samma sätt som sist.) Jag sa till honom att han inte behövde komma hem för det var nog inte dags idag och att jag bara ville berätta för honom.

Klockan gick och "värkarna" höll i sej och trots att jag tog en varm å skön dusch så slutade det inte. Nu var det mer 2 av 3 som kändes något. Jag slog en signal till min barnmorska och kollade lite med henne vad hon trodde och hon sa att det behövde inte alls vara dags nu och att vi kunde flytta fram dagens besök till senare i veckan. Men nej tack, jag ville komma på undersökning så jag kunde få veta ifall det ens hade hänt något därinne eller ifall jag kunde
släppa tanken på att bebis var på väg.

Då jag kände att jag blev lite orolig för att vattnet skulle gå och att allt skulle gå med en väldig fart (det vet man ju aldrig vad som kan hända när det är andra barnet) så ringde jag sambon och bad honom komma hem. Vid 14-tiden klampade han in genom dörren. Vi satt i soffan och tjötade lite och han tyckte det kändes segt att behöva åka hem ifall det nu inte skulle komma nån bebis. Mina värkar segade lite när jag satt i soffan men så fort jag reste på mej så började dom igen.

Vid 14.45 fick jag stanna bilen på väg till bm då jag fick en rejäl värk, ajaj den kändes verkligen och det var inte skönt att åka på ojämn mark då inte. Några minuter senare kom en till i väntrummet och ytterligare en när jag skulle klä av mej inför undersökningen.
Barnmorskan upplyste mej återigen om att man kunde vara öppen 1-2 cm utan att det betydde något och att man kan öppna sej redan ett par veckor innan förlossningen som omföderska. Jaja, sa jag och hoppade upp i stolen.

"Ojoj, det har varit gynnsamma värkar" sa barnmorskan. "Du är öppen ett par cm och jag känner en kraftigt buktande hinnblåsa". VA?? Sa jag och blev lite nervig. Då var alltså bebis på väg då. Hon sa även att hon inte vågade pilla för mycket ifall hon skulle spräcka blåsan, för då kunde det gå fort. Hon sa även att om jag hade varit inne på förlossningen nu så hade dom inte skickat hem mej. Iiiihihihihi!!! Jag blev så jäkla pirrig å glad så det var inte klokt.
Sen frågade hon mej om jag var där själv, vilket jag ju var. Hon hade helst sett att sambon kommit och hämtat mej och att vi skulle åka in direkt, men så blev det inte. Hon önskade mej lycka till och gav mej en kram, sen hoppade jag in i bilen och åkte hem.

Jag tänkte att när jag ändå var i farten så svängde jag förbi på dagis och hämtade Lillan. Jag rörde mej försiktigt och knep nästan när jag gick av oro för att vattnet skulle gå. Haha!! Lillans fröken frågade ifall jag hade några känningar, så jag på med pokerfejset och sa att "lite från och till bara, inget speciellt". Hihi!! Jag ville ju inte avslöja något. När vi satte oss i bilen fick jag en värk (nu gjorde det så ont så jag inte kunde prata) och jag förklarade för Lillan att bebisen hade bestämt sej för att komma och att jag och pappa snart skulle åka till sjukhuset å så grät jag en skvätt såklart. Då sa hon "Mamma, nu börjar jag också nästan att gråta" och så kollade hon på mej med kärleksblicken. Så söt min lilla going.

Väl hemma igen så kom värkarna nu regelbundet med ca 6 minuters mellanrum. Satan va ont dem gjorde nu. Jag stog framåtlutad över en vägg här hemma och gungade fram och tillbaka för att det skulle kännas lite bättre i alla fall. Till slut så bestämde jag mej för att ringa förlossningen och höra vad dom tyckte. Jag berättade att jag hade varit hos barnmorskan tidigare och att min första förlossning tog 7 timmar från start till födsel och hon sa åt mej att fixa barnvakt, greppa väskan och att vi sedan skulle bege oss till Mölndal.

Shit!! Nu var det på riktigt, bebis skulle komma. Vi tog bb-väskan som stått klar sedan några veckor tillbaka och packade in oss i bilen. Lillan släppte vi av hos Moster och onkel innan vi åkte vidare till förlossningen. Yes!! Mitt i rusningstrafiken, helt underbart.

Till slut kom vi i alla fall fram och klockan 17.50 blev vi inskrivna på förlossningsavdelningen. Jag fick hoppa upp å lägga med på en bänk där dom satte ctg och undersökte mej. Jag var öppen 6-7 cm och det tryckte på bra neråt. Jag knep under värkarna av någon konstig anledning, jag vågade inte riktigt slappna av.
När ctg:n var klar och jag fick ställa mej upp igen var värkarna olidliga. Jag fick på mej en skjorta och vi fick komma till vårat förlossningsrum. Där hoppade jag upp på sängen och fick tag på lustgasen. Jiihaa, Den funkade!!! Va lite fundersam först om den skulle göra det då den inte gjorde det sist. Men hallå va bra det var.
Bm sa åt mej att jag absolut inte behövde knipa under värkarna, utan att jag skulle slappna av istället och det gjorde jag men då var jag ju tvungen att trycka. Jag fick OK från bm, så jag tryckte och tryckte och tillslut klockan 19.17 gick vattnet, nu halvsatt jag tillbakalutad i sängen. Det var först när vattnet gått som det började trycka på på riktigt och krystvärkarna var ett faktum.

Klockan 19.22 så var det dags, knoddas skulle äntligen få möta världen och jag tog i allt vad jag bara kunde och jag kände någonting glida ur mej. Jag lyfte på huvudet för att kika. Där låg hon, en alldeles perfekt liten flicka. Hon var allt man inte vågat hoppas på och hon var vår. En efterlängtad liten lillasyster till vår stora tjej.

Lyckan var och är total. ♥


Sista magbilden


Ska precis åka och lämna lillan


Såhär satt jag med värkar och bekantade mej med lustgasen och ca 20 minuter senare kom hon ut


Oj va grymt, nu är man tvåbarnsmamma


Lillasyster, 4090 g och 52 cm l


Fikat, guud så hungrig jag var. Bara tvungen att uppdatera Facebook ;)Jaa, det var berättelsen om när lillasyster kom till världen.


Storkbesök!

Storken
Herr stork satt förresten i gräset och väntade på oss när vi kom hem från sjukhuset i tisdags. Det är något som blivit till en tradition i vår familj att när någon fått barn så ska storken upp och i munnen har han en rosett av antingen ett rosa eller ett blått band. Visst är det lite sött.


Efter med livet

God afton!

Jag känner att jag hamnat lite på efterkälken med livet sedan vi fick en liten bebis i familjen. Vart tar tiden vägen egentligen?? En vecka har snart gått sedan vår lilla prinsessa kom till oss. Vilken lycka! Det går inte med ord att beskriva det jag känner just nu. Hur kan man ha sådan tur? Hon är heeelt underbar, verkligen. Så lik sin storasyster på alla sätt. Det är precis som att man spolat tillbaka tiden 5 år.


Så vad har då hänt denna veckan? Jag behöver ju göra en liten update såklart så jag kommer ikapp.

I tisdags bestämde vi oss i alla fall för att åka hem ifrån BB. Hade väl kanske varit skönt att stanna en natt till men gud så trist. Finns ju inte direkt något att göra där, förutom att mysa och vila upp sej då kanske.
Sambon åkte å hämtade lillan först så hon fick komma och träffa lillasyster för första gången. Oooh hon va såå stolt. Det bara sken om hela henne. "Är det min lillasyster" frågade hon. Haha, så sött.


Sen dess har dagarna i stort sett bara rullat på, med besök från nyfikna släktingar och vänner.

I torsdags var det dags för återbesök på storkenmottagningen. Det skulle göras hörselscreening och PKU-test och vikten skulle kollas. Allt såg bra ut tyckte dom och att hon var en pigg och fin bebis. Screeningen gick också bra trots att pappa hann bli lite nervös innan det kom nån signal på första örat. Hihi!! Nu får vi bara hoppas att dom inte hör av sej angående pku't.

Idag fick vår lilla goding bada för första gången, det var väl sådär kul tyckte hon men det gick jättebra och hon gnällde bara litegrann. Nästa gång går det nog ännu bättre.
 

Välkommen till världen Lillasyster!!

Jaa, man har ju varit lite frånvarande här på bloggen i veckan. Jag har varit busy kan man säga. =)

I måndags, den 21:e november så bestämde sej nämligen knoddas för att komma ut. Det visade sej vara en underbar, alldeles perfekt liten flicka. Lyckan är total!!!

Lillasyster


FamiljeutflyktVi började dagen ganska slappt i pyjamas vilandes på sängen efter frukosten. Efter lite krafthämtning så bestämde vi att vi skulle åka ut till Marstrand och traska runt på Carlstens fästning.
Så eftermiddagen tillbringades där. Vi gick runt inne på borggården och lillan hoppade å skuttade och tyckte det var såå spännande. Vädret var ju kanon, men det blåste lite kallt och efter att vi sett solen gå ner i horisonten så blev det bra kyligt. Efter lite fika innanför murarna så gick vi mot färjan igen.

Otroligt va öde det är därute vid den här tiden på året. Det kändes som att vandra omkring i en spökstad. Allt var nedsläckt, tyst och stilla. Skum känsla faktiskt.
Fortfarande gravid +3

Magen 40+3

Sorry för mycket gnäll och tjat här på bloggen, men detta e f*n inte sant.
Varför vill inte knoddas komma ut. Jag börjar fundera på om h*n kanske har fastnat därinne, ifall h*n kanske har siktat in sej på fel utgång eller nått. Jag vet inte. Det enda jag vet är att den här väntan är en pina rent ut sagt.

Idag tänkte jag städa lite här hemma. Dom säger att det är en myt att det ska sätta igång nått, men vafan. Då har man ju i alla fall provat det också. Ananasen funkar inte i alla fall, inte färdknäpp heller, så då kanske städning kan göra susen. Då blir det ju nått vettigt gjort på samma gång.Om en strax ska jag ta å göra mej iordning lite. Ska hämta Kärstin för att ta en donkenlunch med henne. Har varit såå sugen på en såndära McFeast Chili som dom har nu denna veckan, ända sen jag såg reklamen första gången.
Hade ju såklart hoppats att det skulle bli en BB-donk, men icke :(
Målad mage!

Hallå på er!!

Har ingen direkt blogglust för tillfället om jag ska vara ärlig. Det enda jag tänker på är om den där rackarns ungen har tänkt komma ut nångång. Det känns inte så faktiskt.

Vad kan man hitta på att fördriva tiden med då, medans man går å väntar?
Igår fick lillan i alla fall använda min mage som målarduk. Hon frågade häromdagen när hon skulle få måla på magen, och då liten kan ploppa när som så var det ju ingen idé att vänta. Hon tyckte det var superkul såklart!! Mindre kul tyckte hon att det var när jag senare hoppade in i duschen. Haha!! Hon trodde jag skulle ha det där. No no...

    
Från början skulle det vara en katt sa hon, sen seglade hon iväg och det blev allt möjligt :) Fint!


BF idag, Nu är jag taggad!!!

Till bebisen:

Kom igen nu bebisen, ut med dej!! Mamma bara väntar på ett tecken på att du ska känna dej redo.
Lite onda värkar eller några skvättar vatten, rappa på. Jag är så redo så du anar inte. Jag vill ha ut dej nuuu och pappa och storasyster också, alla väntar på dej Knoddas.

Du ska veta att varje dag över tiden kommer att kännas som en vecka för mamma så snäääälllaaaaaa, dröj inte för länge. Om du bara ville vara punktlig som din syster, meeeen icke.Såhär ser vi ut idag
Magen v 40+0Magen v 40+0


Och vad fanns det där???

Inte helt överraskande så innehöll paketet det dära fina babysetet som jag beställde i förra veckan plus strumpor till tillfisen, som jag la till för att komma upp i minsta beställningssumma.
Snabb leverans var det i alla fall. Jag beställde onsdag kväll och idag låg det i brevlådan. Sånt gillar vi!!

Grejerna är i alla fall mycket sötare i verkligheten. Knoddas skulle bara veta vilka fina saker som väntar, då hade h*n nog inte dröjt så.PAKET!!!!

mms_img130470169 (MMS)

PAKET!!!!


Jag är ingen piggelin

Asså den här tröttheten tar kål på mej. Jag skulle nog kunna sova hur mycket som helst tror jag. Lägga mej ner och slockna när som. Känns bra, not!

När jag lämnat lillan på dagis i morse så gick jag raka vägen hem, slängde i mej en negerboll och slocknade på soffan. Haha, vilket liv man lever nu känner jag.

Om en timma ska jag vara hos barnmorskan i alla fall. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Önskar hon kunde säga till mej att nu kommer nog bebis snart, men vad vet hon om det. Haha!! Det känns för tillfället som att livet inte kretsar kring något annat än min tjocka mage och bebisen som ska komma...NÄR DEN SJÄLV BEHAGAR!!

*Det ringer på dörren*

Asså vad är det med dessa jäkla dörrknackare. Ibland kan det gå år utan att det kommer någon och nu bara under en veckas tid har det kommit två. Förra veckan kom det nån gubbe som erbjöd symaskinsservice, haha WTF liksom?? Och idag, inte mycket bättre. Nån religiös gubbe som plockade upp några blad ur sin lilla portfölj. Det handlade tydligen om "5 lögner om Gud" sa han. Aaahahahaha, jag tittade på honom med ögonbrynen uppe vid hårfästet, skakade på huvudet och sa NEJ TACK! Idioter, samma sak med dessa jäkla telefonförsäljare. JAG HATAR DOM!!!

Nu blommar det!

mms_img-20560460 (MMS)

Åh, nu blommar Hyacinten i mitt kök och det doftar ljuvligt. Jag älskar hyacinter, speciellt vita dom får hela hemmet att lukta fräscht och så är dom så fina. Snart är det jul :-)


Plantskolan!

Lillan kom till mej häromdagen och sa att hon ville plantera paprika. Visst sa jag, påminn mej nästa gång jag skär paprika så ska vi fixa det. Och barn är ju inte glömska, så igår typ en vecka senare när jag skär paprika så säger hon, "Mamma, glöm inte av vad vi skulle göra!!" Jag stog väl mest som ett frågetecken tills hon påminde mej om att vi skulle plantera. Sen var tjatet igång.

Efter middagen så hämtade jag lite planteringsjord i en kruka så fick hon pilla ner sina små frön däri. Så kom vi ju på att vi måste ha en skylt så man vet vad vi har planterat. Lillan berättade vad som behövdes och jag fick så vackert plocka fram.
Nu står vår lilla plantering här i köksfönstret, så vi får väl se om någon vecka eller så ifall det har hänt nått.
Litte spännande är det allt!


Fars dag!!

Idag är det ju alla pappors dag som jag antar att alla redan visste. Jag tycker det är lite kul att fira eller i alla fall köpa en liten present eller nått bara för att visa uppskattning och att man faktiskt älskar sin pappa, både för egen del och för lillans del.

Dagen började som de flesta söndagar hemma hos vår familj...Pannkaksfrulle, Yummie!! Alla åt som galningar såklart. I eftermiddag blir det middag lite längre upp på gatan hos päronen. Det har blivit som en tradition på Fars dag, trots att vi "barn" är stora nu. Det är ju lite mysigt sådär. Men tyvärr blir det ingen lasagne den här gången heller. Å dom tror att bebis tänker komma ut bara sådär när mamma inte ens får bestämma mat. Haha!! Det blir nog ingen bebis här förän tidigast nästa helg. Suck!


Det är Lillan som har dukat idag, kanske syns. Jag fick grillbestick och pappa fick plastbestick, haha sjysst! Och ja, vi gillar Squeezy-sylt i den här familjen :)


Så jävla äckligt!!!

Uuuuusch!!!!!
Jag sitter med rysningar i hela kroppen här nu. För en stund sedan så satt jag i lugnan ro inne på toa, när jag ser något röra sej under handfatet och jag böjer mej lätt fram å ser den här stora äckliga saken. Säg inte att det är en Kackerlacka. Jag har googlat och hittar inget som liknar förutom kackerlackor fast dom har ju vingar. Jag fattar ingenting. Han är numera fångad i ett glas inne på dass å sambon får ta han när han kommer hem. Euuuwww, så jävla vidrigt!!! Jag kommer INTE kunna sova inatt.


Min Fredag!

Efter att jag lämnat Lillan på dagis idag så tog jag tag i tvätten som låg å vänta. Massa bebiskläder som jag hittade på vinden igår. Jag hade massa fint som nästan är mer pojkiga än flickiga. Kanoner, då är jag ju redo för både och. Hittade även lillans labanmobil som jag nu har monterat på sängen. Så fint så!

När jag var klar med tvätten åkte jag å mötte syrran på Ikea. Där spenderade vi typ 2½ timma som vi startade med lunch. Köpte bara lite blockljus som är bra att ha nu när mörkret smyger sej på.

Väl hemma tog jag mej en nap på soffan innan det var dags att hämta lillan igen. Efter lite middag så spelade vi lite kort och memory och sånt kul. Strax blir det idolmys med Prinsen, lillan ligger uppe i vår säng å kolla på Hitta Nemo. Det blir lugnast så.


Ha det mys nu allihop!!  

11-11-11 11:11

Det hade ju varit otroligt kul om knoddas fick för sej att komma ut idag. Grymt personnummer h*n skulle få. Meen h*n bestämmer ju själv när det är dags.
Trots det så satt jag här igår kväll och tryckte i mej färsk ananas (Det sägs att färsk ananas kan sätta igången en förlossning) tills det sved i halsen på mej.  Men så gott det var! Jag har en halv ananas kvar, kanske det kunde vara nått till idol ikväll kanske.


Frissan idag!!

Tjennaaa!!!

Gud va skönt det känns. Idag har jag varit hos frissan. Messade igår och ville ha en akut-tid och grym som hon är så löste hon det. Så nu är man lite tillpiffad inför förlossningen i alla fall. Råttfärgad utväxt på typ 5cm är INTE okej. Vi vågade ju inte experimentera så mycket då det gick som det gick förra gången, men hon löste det så bra så. Hon la i en jättebra färg och ganska så ljus så jag i alla fall inte skulle ha en chans till att bli mörkare än vad jag var. Som gravid vet man ju tydligen inte vad man kan vänta sej för resultat. Men jag är supernöjd i alla fall.

Jaja, har lite proböem med bildöverföringen så det kommer en annan gång. Jävla skit-bluetooth.


Sedär ja, då fick jag fixat lite bilder också. :)


Ojoj, denna kom sambon hem med nyss. Jag b...

mms_img-21336792 (MMS)

Ojoj, denna kom sambon hem med nyss. Jag bad om en liten, han köpte en stor. Sååå synd om mej. Hihi!!


Hemklickat!

Oops!! Men med sjukt bra erbjudande så kunde jag bara inte låta bli att klicka hem detta söta setet till knoddas. Cute!!! Jag tyckte det var så bra färger också, dom är varken flickiga eller pojkiga. Käckt, då vi inte vet vad det är för en liten gojting som gömmer sej i maggen.


Shoppingtur!!

Halloj!!!

Började dagen på simskolan med Lillfisen. Gick hur bra som helst som vanligt. Efter det åkte vi till mamma och sen åkte vi med henne till Sisjön där vi mötte upp papi som bjussa på thai-lunch, GOTT!! 
Efter maten åkte vi till Frölunda torg för lite shopping. Jösses!! Där blir ju bara större å större. Efter 5 timmar fick vi i alla fall bestämma oss för att vi var klara. Då var min kropp rätt trött kan man säga och fötterna ska vi inte ens tala om.

Nu har jag precis kollat på Grey's Anatomy, tur för Dr Shepard att han lyckades med den dära operationen asså. Nästa program på tur, Body of proof.Jag och älslingen ♥
(Snygg utväxt eller hur, ska fixas imon. Yeey.)


Lillan spexarProvar klänningar


Älsklingen i sin nya jumpsuit


Å här i nya mössan

 

 

 


Pizza!!

Ojojoj, idag slog man på stort. Prinsen var mitt alldeles egna pizzabud och kom hem med en peperonipizza till mej. Iiih så gött, med vitlökssås och en Coca cola till det. Yummie!!

För övrigt idag har jag bara legat på soffan och latat mej (idag igen). Knappt man orkar sej iväg för att hämta lillan på dagis ju. Usch va jag är trött jämt.

Vecka 40 och 1 vecka kvar till BF

GravidJaa, nu är det verkligen nedräkning på hög nivå. Jag börjar bli riktigt trött på att vara gravid nu och vill helst bara får tillbaka min vanliga kropp så man kan röra sej som man brukade utan att drabbas av andnöd och dylikt.

Det känns som att den sista tiden innan bebisen bestämmer sej för att anlända kommer att kännas som en evighet. Varje natt när jag vaknar så hoppas jag på att vattnet ska gå, men icke. Suck!! Jag tror att h*n har det alldeles för bra där inne.Bebis, lyssna noga på mamma nu.
Härmed vräker jag dej och du ska lämna ditt krypin absolut senast den 15:e november. Men du är mycket välkommen redan den 11:e. Å du, vi älskar och längtar efter dej. ♥

Vinterröj!!

Igår sov jag läänge länge. Så himla gott. Lillan stannade kvar hos moster ju så det vart en rejäl sovmorgon. Gick upp en snabbis å slängde i mej lite frulle sen gick jag å la mej igen. Strax innan 12 gick jag upp och F körde mej bort för att hämta lillan. Dom lekte så fint och skulle strax äta så vi blev kvar ett par timmar.

Sen väl hemma så började jag röja i mina garderober. Oops, blev visst inte så mycket kvar, men jag är rätt nöjd med hur resultatet blev. Man får ju ha lite ordning nu när det kommer bebis å allt (vem gör man sej till för, bebis kommer knappast märka, men det känns bra i själen, haha!!)
Idag ska jag väl ge mej på klädkammaren då. Kan bli skönt att få fixat lite där inne också.
Innan jag hann bli färdig vaqr det i dags att gå upp till mamma och pappa. Där bjöds det på köttfärslimpa med potäter å sås. Gött!!! Efter det slappade vi i soffan med lite glass å bulle. Hehe!! Jag är såå nyttig så det är inte sant. När vi kom hem var det läggdags för lillan, jag bytte till hennes nya finfina lakan som köptes häromdagen innan jag pussade henne godnatt.


Påslakan med kolibrir och blommor


Neeeej!!

Jag är inte inne och föder. Nu har det börjat, när jag ringer till folk så frågar dom om det är dags, skickar jag mms tror dom det är bebisbilder. Folk ringer mej och frågar för jag inte har bloggat eller visat med på en dag. Jaa sån är tiden innan BF. Haha!! Jag förstår ju folks nyfikenhet. Men jag lovar...Ni missar inget, alla kommer att få veta tids nog när knoddas är ute. Så är det bara. Haha!!

Nu kom jag i alla fall precis hem ifrån syrran. Jag å lillan åkte dit på lite tacos och tv-mys till Så mycket bättre. Vilket härligt program asså.
Jag har haft det så gött, suttit i soffan och blivit ompysslad av min systerdotter som har killat mej på ryggen och masserat magen med olja å sånt gott. Underbara unge!! Precis vad jag behöver.

Har haft lite problem att gå idag då det trycker så förbaskat ner i ljumsken, jäkla jobbigt asså. Jag är så trött på att inte vara mej själv längre. Jag varken sitter eller ligger bra på nått sätt och står jag upp för länge blir jag sjukt trött i ryggen och typ andfådd. Härligt!!! Känns som att jag är en kraftigt överviktig gamling där kroppen håller på att säga upp sej. Men snaaaart, snart är det slut på detta. Då kommer jag att kunna sitta i soffan lite gött och även kunna andas normalt på samma gång. Hääärligt!!

Nu ska vi nog hoppa i säng. Lillan sover hos moster idag, hon ville absolut stanna kvar. Så jag lämnade cykeln där och blev upphämtad av prinsen. Gott!!


Sov gott nu alla.

Förhoppningsvis sista gången

Får man hoppas på det verkligen. Att dagens besök hos barnmorskan var det sista innan bebisens ankomst. Fick ny tid den 14:e november vilket är dagen före BF. Jag hoppas så att lille knoddas vill komma till oss innan dess.

Allt verkade i alla fall bra med den lille och hjärtljuden låg fint på 140. Magen frågade jag faktiskt inte vad hon fick för mått så där vet jag inte. Vikten +10kg och jag är såå nöjd med det. Jag känner mej mycket lättare denna gången mot vad jag gjorde när jag väntade Lillfisen. Inte så konstigt kanske, då hade jag gått upp 15kg mer än vad jag gjort den här gången. 

Vi gjorde även en sammanfattning om den här graviditeten och hon frågade om mina funderingar kring förlossningen å så. Jag hoppas ju såklart på att det går lika lätt och smidigt som det gjorde sist. Men vi får väl se. Det kan ju verkligen hända vilken dag som helst nu. Bara bebis känner sej redo så.
 

Kalla dem vad du vill.

Igår hade vi ju lilla Solei på besök och efter middagen bestämdes att vi 3 skulle baka negerbollar. Det är ju så lätt, väldigt kladdigt, sjukt onyttigt men gudomligt gott. Hemmagjorda är helt klart bäst. Ojoj inte många kvar nu. Farligt det dära!!

Negerbollar, chokladbollar, kokosbollar, u name it.
Oops, där slank en till ner!!


Flyttfåglar!

Det är tydligen dags nu, för fåglarna att flytta söderut. Är det inte lite sent? Kanske dom försovit sej.
Jag har i alla fall för mej att det betyder tur när man ser gäss som flyger i V. Undrar vad det kan betyda för mej...


Nybakat!

Idag är dagis stängt så lillan är hemma. Det hade hon i och för sej varit hur som helst då hon är ledig på onsdagar, men idag var vi inte ensamma. Eftersom att hennes kusse går på samma dagis så var ju hon ledig idag också. Så hon fick vara här. Jag bakade scones och fixade smoothie med hallon mango och banan. Riktig lyxfrukost om du frågar mej. Detta är ju så sjukt gott. Synd att prinsen inte var hemma så han gick miste om det. Nästa gång kanske det blir ännu mer lyx, om jag får det bakat och framdukat utan att behöva göra något själv. Jag ska minsann lära honom.

Nu ligger minstingen äntligen och sover, gjorde ett tappert försök i att dom skulle vila tillsammans med det gick ju inte så bra. Så jag la mej bredvid henne en stund och då somnade hon. Tyvärr fick jag ju skippa dagens tuppis då min tjej satt i soffan här nere och ville ha sällskap. Hmm, får se när vi tar igen det.

Jag funderar i alla fall på om vi skulle ta å röra ihop nått gött. Kanske skulle kirra lite middag först.


14 långa dagar

Hej på er!!

Idag går jag in i 39:onde veckan tillsammans med maggen. Helt otroligt att vi redan kommit hit. Vi går även in i November månad som jag längtat efter större delen av det här året. Med exakt 2 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum så börjar jag faktiskt tröttna lite.  
Inatt vaknade jag av förvärkar också, flera gånger och dom blev värre för varje gång men sen, INGENTING. Suck!! Känns som att jag kommer att bli lurad många gånger innan den hära bebisen vill komma ut.

Allt är väl egentligen klart inför knoddas ankomst, förutom rummet då. Vi får väl se om det blir nått gjort innan h*n kommer. Men bb-väskan är i stort sett klar, sängen är bäddad, vagnen är redo för raska promenader. (Nån som vill hänga på?)

Tycker allt att h*n blivit vildare den senaste veckan och hela tiden håller det på å bökas å knuffas runt därinne. Kanske h*n oroar sej att vi ska glömma bort henom. Men nej, det är ingen risk.
Gravidmagen vecka 39


RSS 2.0