Gårdagens besök hos Barnmorskan

Jag var ju faktiskt hos barnmorskan igår. En heelt fantastiskt härlig människa är hon. Vi skrattar alltid gott åt allt möjligt konstigt och hon är precis sån som en barnmorska ska vara. När jag väntade dottern så hade jag en annan helvirrig dam som inte ens visste vem man var när man kom på sina tider och så pratade hon till en på ett sätt som gjorde att man kände sej som ett litet barn som inte fattade nått.

Nää, tacka vet jag fröken M.

Hon mätte maggen, lyssnade på hjärtat och kollade blodsocker å allt sånt där. Hjärtljuden låg på 148 slag denna gången. Lika mysigt att höra varje gång, trots att jag ligger och tjuvlyssnar med mitt stetoskop med jämna mellanrum.

Maggen hade växt finfint till 32cm s/f och jag följer min kurva helt perfekt. Knoddas blev glad av att få vara i centrum en stund och visade det genom diverse cirkuskonster som syntes fint utanpå magen.
Vikten, ja den går ju stadigt uppåt. Haha, inte helt konstigt kanske men nu ligger jag på ca +9-10kg.
Blodsockret var väl lite väl högt men ändå under gränsvärde så jag skulle väl inte direkt ösa på med sötsaker tyckte hon inte. (Nädå, bara lite glass och saft här på kvällskvisten, oops!)
Blodtrycket och järnvärdet var också bra så det var väl skönt det då. Jag mår som jag ska helt enkelt, förutom mina fogar då som för övrigt gör jäkligt ont idag.

Nu är det 3 veckor kvar tills nästa besök och då är jag i v.37. Hihihihi, då är det inte långt kvar.

En tur i haga

Heej!!

Nu är jag hemma igen efter att ha varit en sväng i haga med min kära mamma. Ojojoj, vad mina höfter och ryggen har värkt idag. Liksom molande värk hela tiden, så himla jobbigt. Men i haga är ju väldigt mysigt att bara strosa omkring så man får offra sej, helt klart.
Mamma köpte ett jättefint armband och en helmysig tube och trots att jag inte skulle köpa något så blev det ett par söta och jättegosiga manchester-byxor till knoddas. Dem är väl lite mer åt det grabbiga hållet, men är nog himla söta till en rosa liten body eller liknande om det är en tös.
Jag bara längtar så tills h*n är ute så man kan shoppa loss utan att det behöver vara massa könsneutrala plagg.
Nä, nu halkar jag in på bebistemat igen. Såå himla lätt hänt när man är gravid asså.

Grå manchesterbyxor VillervallaGrå manchesterbyxor Villervalla

 



Innan vi satte oss i bilen och åkte hem så slank vi in på Café Husaren för att få i oss lite mat. Efter att vi försäkrat oss om att det var fin kycklingfilé på kycklingspetten så tog vi det med nudlar till. Det vi fick in var sedan några seniga slemmiga bitar som i alla fall jag inte kunde äta. Mamma lyckades få ner några stycken. Jag smakade på en och lämnade sedan resterande bitar kvar på spetten. Lämnade även en liten lapp till personalen. Hallå!! Vi frågade minst tre gången om det verkligen var ren och fin filé?! Och, jaa minsann det var det. NOT!! Jäklar va sånt gör mej arg. Hade det inte varit så mycket folk så hade jag gått fram personligen, men nu lämnade jag bara en lapp som sagt. Hoppas att någon såg den i alla fall.





Nu ska jag sticka iväg och hämta min lilla godbit på dagis. Ha'de!!


Mysigt på fötterna i höst!

Häromdagen när jag var inne i stan så hittade jag sååå söta stickade tofflor (om man nu kan kalla dom det) som jag inte köpte. Sen har jag ju då gått och grubblat över varför jag inte köpte dem, men igår så slog jag till på ett par. Hur goa som helst och lätt sötast på marknaden. Jag älskar framför allt den lilla blom-detaljen på sidan av skaftet. 
Jösses va mysigt mina fossingar ska ha det i höst!!

 


Pärla Ugglor

Jag har gått och blivit lite smått förälskad i ugglor. Jag har ju haft lite kärlek för dom ett tag, men nu när det väntas smått så har det blivit värre. Jag vill ha en ugglesnutte och en ugglenapp, helst ett uggle-babygym. Sen så köpte jag ju en liten mössa för ett tag sen med bland annat ugglor på. Skulle kunna tänka mej att ha en fin ugglekudde i knoddas säng också och lite andra diverse uggleprylar.

Ugglor is the shit helt enkelt.

Igår satt jag å Lillan och pärlade ugglor här hemma, som till slut fick bli en leksak, som kan hänga på vagnen, som bebisen kan ha å kika på när h*n ligger och myser. (Har nog aldrig så många gånger använt ordet som i en och samma mening) Tycker själv att dom blev ganska så söta i alla fall.




Massage!!

Halli hallå!!

Sitter i soffan med min lilla going och kollar på film. Hon ska strax hoppa i säng och det borde jag ju också göra. Är så himla trött jämt och ständigt känner jag. Kan ju iofs ha att göra med att jag inte ätit järntabletter på typ 3 veckor eller mer. Undrar vad barnmorskan säger om det. Skärpning, ska nog gå å ta en nu på stört.

Idag efter att jag lämnat Lillfisen på dagis så slängde jag mej in i duschen. Gjorde mej iordning lite snabbt och tog bilen in till stan. Mötte upp Marzy och Marre på Condeco för lite lunch och efter en stund kom även Tina. Mycket trevligt hade vi där innan vi gick vidare till dagens höjdpunkt gravidmassage. Guuuud så skönt. Hade dock lite svårt att ligga på rygg där ett tag, men njutningen av massagen övervägde.
Efteråt kikade vi lite på Lindex och Kappahl. Köpte inget, utan slängde istället ett öga på klockan för att inse att tiden på bilen gått ut. Ajaj, men det var ingen fara tack å lov.


50 Dagar kvar!

Magen 32+6Weii!!

Nu börjar nedräkningen på allvar. 50 dagar kvar tills Knoddas ska komma. Tänk 50 dagar!!! Helt sjukt ju. Förhoppningsvis så behöver vi inte ens vänta så länge. Vi tänkte vi skulle satsa på att knö ut henne eller honom 11~11~11, visst hade det varit en cool dag att födas på? Det tror jag allt :)







Jollyroom-Shoppat

Jollyroom.se är nog min favoritsida när det kommer till bebis och barnprylar. Dom har tamejtusan allt (nästan) och alltid bra priser. Nu i helgen hade dom facebook-rabbe och jajjemen då passade man på. Några minuter innan midnatt slog jag till på den här ur-gulliga hästen till knoddas i magen. Oj va han ska få sitta och vänta i sängen sen när den är bäddad och fin ♥ Åååh myspys!!


Mjukishäst från Kids Concept

Spontanitet!


Helluu!!

Nu är jag här igen. Jag har varken haft tid eller ork de senaste dagarna att blogga så då har det fått bli som det blev.
I lördags vid frukosten (spontan som jag är) så fick jag för mej att vi skulle dra till Liseberg. Jag och min lilla familj, första besöket. Sambon var inte alls lika haj på det som jag, han vill gärna planera innan och jadi-jadi. I alla fall så med mina hundögon fick jag till slut min vilja igenom. Lillan visste inget, utan det fick bli en överraskning. Lika bra så.

Vi hade i alla fall en ur-trevlig dag på Lisse jag och mina älskade. Jag åkte inte så mycket dock. En tur i slänggunga sen mådde jag fyfan. Jeeez, jag är extremt känslig för sånt där nu under graviditeten. Lillan såg också lite blek och frånvarande ut mot slutet, men det gick bra i alla fall. Hahaha!!! Sambon hade det bra och satt å svingade glatt med benen som ett litet barn. Haaahahaha!!!

Ja det var roligt i alla fall och alla var nöjda och glada när vi kom hem, framför allt Lillan. ♥

Små grodorna på lisebergJag och Lillan i slänggungan


Perfekt Fredagsmys!!

Halloj alla goa!!

Ikväll har jag haft min fina Maria här på lite fredagsmys. Först kollade vi Idol, där vi tyckte att dom faktiskt lyckades knåpa ihop ett gött gäng med olika stilar och röster. Det här blir nog en bra säsong. När Idol var slut så ställde jag mej i köket och skar ner lite frukt som jag la i en ugnsform plus lite vit choklad på det och in i ugnen och Voila, Gino!!! Hur gott som helst. Så med tända ljus och lite allmän mysstämning har vi haft det riktigt gosigt här i soffan till en mysig rulle.

Hoppas att er fredagskväll var lika mysig som min. ♥

GinoGinoGino


Onsdag

Idag hade vi lite sovmorgon jag och lillan. Så himla skönt, helst när man inte fått sovit ordentligt under natten. Det är så mysigt att kunna ligga och dra oss på morgonen jag och Lillfis, när pappsen dratt till jobbet.

Idag låg vi kanske och drog oss lite för länge och kom precis i tid till simskolan. När simskolan var slut och lillan avlämnad på daggan så åkte jag hem till mamma. Vi tog en sväng till backaplan, men så jobbigt det var. Har haft sjukt ont i ljumsken idag när jag går, speciellt när jag lyfter benet. Mycket märklig känsla. Men jag fick i alla fall köpt en väldigt färgglad och söt jacka till lillan och ett linne till mej. Kollade även på lite boots till lillan som vi åkte å köpte ett par senare, efter att jag hämtat henne. Då var det gjort.

Såå fick inte målat några dörrar idag heller. Men det är nog lika bra, vila vila vila är ju det läkarn har sagt, men av ren rastlöshet så får man ju saker gjort ändå när man går hemma. Kanske tar det imorgon istället då.
Barnjacka och bootsLinne med svarta fåglar

Graviditetsvecka 33

Idag går vi in i 33:e graviditetsveckan. Alltså vecka 32+0. Jag börjar få lite bekymmer på nätterna när jag ska sova, vet inte riktigt hur jag ska ligga, men bäst brukar det kännas när jag ligger på sidan med en stor kudde mellan benen och under magen. Magen börjar bli tung så då är det skönt med någon form av stöd underifrån.

Knoddas är i alla fall en livlig liten rackare och ingen är gladare än jag när h*n sätter igång med sina pass. Vissa gånger blir det lite väl hårda knuffar och det kan bli riktigt obehagligt, nästan så att det gör ont vissa gånger. Men det gör inget såklart. Så länge den lill* buffar runt där inne så är jag nöjd.

Gravidmage vecka 33



Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Den ökade mängden underhudsfett gör bebisens hud slätare och mjukare.

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, ska testiklarna nu ha vandrat ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.


Källa: www.babycenter.com 


Tisdag

mms_img-54147566 (MMS)

Har Maria på besök en liten sväng och vi ska strax kolla idol. Idag har jag bara varit allmänt seg. Efter att jag lämnat Lillfis på dagis så åkte jag till jobbet en stund. Efter det åkte jag hem och la mej på soffan. Där sov jag sen tills det var dags att hämta lillan vid 4. Såå himla skönt, precis vad jag behövde.


Bio

Go Afton!!

Sitter å lutar mej tillbaks i soffan en liten snabbis innan jag ska hoppa i säng. Som om det inte vore nog med foglossningen så har jag även fått träningsvärk (av någon konstig anledning) i mitt ena ben. Herregud, hur sjuttan kan jag har fått träningsvärk? Jag har inte tränat eller gjort något överdrivet jobbigt i alla fall de senaste tre veckorna,. Men men, ingenting förvånar en gravid kropp.


Ikväll har jag vart med gravida ligan på bio. Vi möttes upp på Danilo innan och käkade lite. Jag åt Pasta indiana (tror jag det hette), mycket smarrigt och det kan jag helt klart rekommendera för den som ska dit.
Filmen efteråt hette Midnatt i Paris. En lite mysig, men rätt knepig film. Jag förstod mej aldrig riktigt på handlingen, fast jag tror ändå att jag gillade den. Haha!! Ni fattar va?!

Go natt!

Underbara Onge

Imorse vaknade jag av att det lät ifrån hallen utanför sovrummet. Jag hörde att någon var och rotade i byrån och ropade försiktigt på dottern. "Jaa mamma", fick jag till svar. "Vad gör du?" fortsatte jag och hon svarade att hon hade tagit på sej kläder och nu skulle hon gå ner och titta på tv. Gullefisen!!!

Att hon går upp och smyger sej iordning för att inte väcka mamma och pappa. Andra morgnar har jag vaknat av att hon ligger i sin säng å ropar "Mammaa koooom!!!!!" ända tills jag lyckats vända mej i rätt läge och sedan fått hävt mej upp ur sängen. Suck!!

Hoppas det blir fler dagar som denna ♥


 Såhär gött hade jag det för övrigt igår kväll. Riktigt läskig film det dära, Grave Encounters. Jag satt mest och gömde mej under min filt. Haha!!


Nu ska jag kila iväg en sväng och handla lite. Hörs sen!

Så var denna vecka också slut.

Idag har jag hunnit med ganska så mycket faktiskt. Igår var jag iväg och handlade färg till hallen på övervåningen så det stog på dagens att-göra-lista.
När jag hade målat en vägg så plingade det på dörren. Där stog mamma och Solei. Dom skulle cykla till plantagen och ville ha med oss. Så det var bara att packa ihop och byta om. Totalt onödig sväng egentligen då jag inte köpte annat än fika, men det var skönt att komma ut en sväng.

För övrigt så har jag haft sjukt ont i höfterna den här helgen. Ajajaj, det känns som att jag vill knäcka dom så ska det gå över, men det går ju inte att knäcka. Däremot knäcker det typ varjde steg jag tar och då känns det som att det hoppar till från ena skinka och upp igenom i ryggen. Aah det är så skönt va, NOT!!

Fick i alla fall målat klart omgång ett däruppe innan middagen. Snart blir det skräckfilm med Danni så målandet får avslutas imorgon. Vet inte riktigt vad jag tycker om färgen, men vad som helst är ju bättre än Pissgult. Hur f*n kan man frivilligt välja en sån kulör till sitt hem. Usch!!



För övrigt så bara älskar jag denna låten..Mmmm!!! Braa mycket braa!!


Övning ger färdighet

Idag blev det middagsrester från igår. Chicken a la Elle, såå galet gott. Jag skulle kunna äta det varje dag tror jag.

Efter middan ville lillfis åka lite inlines så då gjorde vi det. Eller ah, jag gjorde inte det såklart men hon. Hon har blivit så duktig nu min lilla gris. Hoppar ner för trottoarkanten och sånt, inte det minsta rädd. Båda bra och dåligt såklart. Haha!!


Nu blir det fiiilm med gubben!



En gosse!

Idag känner jag mej riktigt seg. Har känt mej lite kostig hela morgonen, vet inte om det har med förkylningen att göra eller om det är graviditeten.

När jag låg i sängen i morse så vart jag alldeles yr å konstig. Försökte kolla på tv:n, men allt var bara suddigt och jag blev illamående. Så nu har jag mått lite halvskumt hela förmiddagen och håller mej mest lugn liggandes i soffan.

Inatt drömde jag att jag födde en pojke. Det är nog första gången under båda mina graviditeter som jag drömmer att jag får en pojke. Kanske det är en liten prins som gömmer sej där inne. Vad jag kan minnas så har jag bara drömt om flickor tidigare. I alla fall så föddes han nu i vecka 32, jag minns inte hur han såg ut eller så bara att jag dagen efter när vi var i affären kom på att jag inte hade ringt någon och berättat. Hur kan man glömma nått sånt liksom, men i drömmar kan ju vad som helst hända.


Nu ska jag kika vidare på förlossningskliniken.


Nybakat!!

Idag har vi bakat bullar här hemma. Eller ja, jag har gjort det mesta själv medans lillan tog en nap. Fast när det skulle till att fyllas å rullas så väckte jag henne så hon fick hjälpa till lite i alla fall. Som vanligt så saknade jag ju pärlsocker till våra små bullar, men det löste sej med färgglatt strössel. Så himla fint och gott, så hädanefter blir det bara till att strössla bullarna. Jag gillar ju liksom inte ens strösocker. Bullarna blev nog dom godaste jag någonsin har gjort, sweer lord så smaskigt.


Woah, jag dööör!!! Kolla in!

Herregud, det finns nog inte ord för hur jag längtar efter denna filmen. Det är ju helt sjukt. Är man besatt eller???


Slappardag!!

Idag har jag haft lillan hemma från dagis. Vi har varit riktigt slappa, och bara legat i soffan å kollat på tv. Förutom när vi tog en paus för att äta lite mat då såklart. Eller ah, helt slapp har jag faktiskt inte varit. Har ju varit lite duktig å tvättat tre eller fyra maskiner och hängt upp. Yes serrö.

För övrigt så tror jag bannemej att jag håller på att bli förkyld. Jobbigt som bara den. Här ligger snorpapper högt och lågt, mysigt eller hur?

Såhär ser det ut hemma för tillfället.


Måndag

Det känns tamejtusan som att det är måndag jämt. Veckorna går så jäkla fort och vad får jag gjort?...ingenting.
Att vara sjukskriven är rätt skönt faktiskt, men rätt trist.
Min höfter har blivit mycket bättre sedan jag slutade jobba i alla fall, men vissa dagar har jag fortfarande svinont. Man får liksom känna efter varje dag man stiger upp ifall det är en bra dag eller ej.

Den här dagen blev inte alls som jag tänkt. Hade först planer på att åka raka vägen från dagis till jobbet å fixa lite grejer och sedan vidare till Jollyroom.se för att hämta ut snutten som jag beställt till bebbo. MEN, så blev det ju inte. Mådde lite konstigt när jag lämnat lillfis på dagis så det blev raka vägen hem och vila en stund istället. Men snart ska jag nog rycka upp mej och åka iväg en sväng.


Igår var jag ju förresten på jättemysig tjejkväll hemma hos en tjej som heter Tina. Vi beställde pizza och kollade på film. 8 brudar satt där å knödde framför hennes tv. Supertrevligt var det såklart!!

Haha, då alla var tjockisar så frågade pizzabudet om vi hade "Mammadag". Haha, ah just det.

Tjejkväll

Tjejkväll väntar!!

Heej!!

Ska strax börja göra mej iordning. Måste nog slänga i mej en macka först bara, sen blir det lite sminkning sånt där käckt.

Ikväll ska jag hem till en annan tjockistjej å träffa flera andra tjockistjejer för lite mys, mat å film. Ska bli hur trevligt som helst. Så jag borde ju inte sitta här egentligen, men tänkte att några rader kan jag ju knåpa ihop i alla fall.

Dagen har varit väldigt lugn och vi har mest varit sega å slappat.
Vaknade som säkert flera andra i den här staden av världens åskoväder. Herrejösses!!! Våra sovrumsfönster skakade när blixten slog ner någonstans här i krokarna, trodde nästan att vi blev bombade där ett tag.

Ha en härlig söndagkväll!


Hur många personer krävs det för att fylla en hoppko?

Tjaa!!

Idag har ju vi då varit på 2-årskalas hos lilla Solei. Korv med bröd åt vi först (som jag kom på nu att jag aldrig ens fick nån, Hmm!!) och efter det blev det god tårta och annat tilltugg. Solei öppnade sina presenter och hon verkade faktiskt rätt nöjd med uggleryggsäcken från Skip hop som vi haded köpt. Så söt!! 

Efter kalasandet hjälpte jag syrran att snagga håret lite innan jag skulle skjutsa iväg henne på party. I Kortedala, jag är rätt nöjd att jag lyckades hitta hem. Hahaha!! Jag vart lite tveksam där på ett ställe, men valde i sista sekunden rätt väg, puuuh!

Idag har vi nattgäst här. Det är lillfisens kusin som ska ligga över. Dom ligger i soffan å kollar på Robin Hood. Kulig film det där, men när den är slut skickar jag upp dom på rummet för att leka lite. Då tillhör tv:n dom vuxna. Undrar om man skulle försöka sej på en Irene Huss idag eller kanske nått annat käckt.

Slänger in lite bilder innan jag släcker ner för idag.

zoo pack Uggleryggsäck från skip hop
   <------ 3 personer krävs tydligen.





 

Mobilbloggande!!

Visst är det härligt när tekniken funkar som den ska. Mitt frukostinlägg gjordes runt 11.30 i förmiddags, men kom ju inte in förrän bra mycket senare. Bra, jättebra!!

Ska strax slänga in lite bilder från kalaset också.

Frukost i lugnan ro.

mms_img-14015427 (MMS)

Frukost i lugnan ro. Sambon är i Norge och lillan är hos farmor och farfar. Det är precis såna här stunder en mamma behöver ibland. Får passa på att njuta nu, för om en timma blir det high life med barnkalas hos lilla Solei som fyller 2 på måndag. Nu ska jag njuta vidare en stund.


Dagbok!!

Men hallåå!!

Nu sitter jag här alldeles ensam och kollar Ajjdööl. Sambon åkte iväg nånstans och dottern gick precis ut genom dörren med sin farmor för att sova över där i natt. Så nu kan man säga att här är ganska så lugnt (och skönt). Får man tänka så? Bebis puffar i och för sej ut sina fötter å knän lite här och var samtidigt som h*n fladdrar runt med fingrarna nere i ljumskarna på mej så heelt ensam är jag ju faktiskt inte ♥

Tidigare idag mötte jag mamma en sväng i kungälv. Där tog vi först en liten lunch inne på Tant Rut,. Jag åt en helt okej wok och mamma tog nån macka. Sen strosade vi vidare i lite affärer innan vi åkte hem igen. Hittade en as-fin sjal som jag bara var tvungen att ha. 70% rabatt var det också *Tackar å bockar*. Köpte även en liten mössa som bebbo ska ha när vi åker hem från bb. Kan tänka mej att det kanske är lite småkyligt i november när det är dags.




Nu ska jag hel-ägna mej åt tv:n och bara ta det lugnt. Det behöver jag efter att lillan hade kompis med sej hem idag. Här var heeltvilt ett tag. Tjohoo!!

Vit eller beige?!

Som vanligt så står jag med beslutsångest. Jag har i alla fall bestämt att bebbo ska ha en sådan här gosig snuttis. Dom är så söta och såå mjuka så det kommer nog att bli en bra kompis till bebbo. Frågan är nu bara vilken färg. Vit eller beige??
mjuka snuttisar
Visst är dom söta?

Förhandsvisning!!

Igår var jag och Mami på bio. Det var Metro som bjöd på förhandsvisning av Friends with benefits. 

Skitbra var den. En filmt helt i min smak och som jag skulle kunna se hur många gånger som helst tror jag. Jag älskar Mila Kunis, hon är ju så snygg och Justin Timberlake är så charmig. Ett snygg par det där.

Dom har i alla fall båda blivit dumpade av sina partners och har tröttnat på det där med känslor. Dom möts och blir vänner, mycket bra vänner och bestämmer sej för att bara vara kompisar som har sex med varandra. Inga känslor inblandade. Bara vänner...


Beslut fattat!!!

Idag fick jag då mitt efterlängtade brev från försäkringskassan angående min Graviditetspenning-ansökan. 

Såhär hade dom beslutat:
Försäkringskassan

YES!!!!
Känns såå skönt. Nu kan man slappna av och bara njuta så gott det går fram till bebbos ankomst =)

Uppe med tuppen!!

mms_img-19996140 (MMS)

Någon är visst piggare än vad jag är. Lillan hade önskemål om att vara med på frukosten på dagis, så då var det bara att sätta klockan en timma tidigare och stiga upp med tuppen. Gääääsp!!!!!!


Soffhäng

Hallu!!

Sitter i soffan och surfar lite. Klappar då och då på min lilla goding som ligger och sussar så sött bredvid. Hon var rätt trött idag kan man säga. Prinsen kommer hem strax så då får han bära upp henne till sin säng.
I bakgrunden går någon film på tv där dom gapar å skriker på kinesiska, rätt jobbigt men har inte orkat byta.

Tänkte i alla fall surfa lite bebisprylar. Det finns ju hur mycket som helst verkligen, men vissa saker är så svåra att hitta. Jag är ute efter en riktigt söt snutte, en snygg åkpåse och säkert lite andra kuliga prylar. Har ju supermycket kläder från det att Leah var liten som ser i stort sett oanvända ut, så det behövs inte. Men en mysig snuttis måste man ju ha. Lillan har ju haft sin Laban-snuttefilt som har hängt med sedan födseln och nått sådant vill jag ha till bebbo också. En gosis som bara måste vara med överallt.


Simskolan lektion 1

Idag var en spännande dag.
Fick besked igår att Lillfisen skulle börja simskola idag och hon längtade såå tills det skulle bli dags.
Vi packade väskan redan igår kväll så det var klart. Så tog vi sovmorgon idag (tänkte jag) fast lillan ville vaknar redan när pappa gick till jobbet strax före sju. Tjohoo!!!

Väl på sim skolan var hon ju hur flamsig som helst innan lektionen började. Sen var hon såå duktig och simmade så fint och gjorde precis som fröken sa. "Groda, glasstrut, pinne" upprepade dom hela tiden. Gullongar!
Under tiden trodde jag att jag skulle avlida av värmeslag där inne. Första lektionen fick nämligen föräldern vara med inne i simhallen, så där satt jag så fint på bänken och svetten typ rann och jag vart alldeles knallröd i nyllet. Att jag inte tuppade av känns ju som ett mirakel.

En lyckad första-lektion blev det i alla fall och Lillan tyckte det var såå roligt. Yeaheeeyy!!

Efter simskolan lämnade jag henne på dagis och dumpade av mej själv hemma hos Frida en liten stund. Skönt att sitta och bara skitsnacka lite utan barn. Nu är det dags att rusa iväg till daggan igen för hämtning. Fast rusa lär jag ju inte göra. Det blir bilen såklart. Tjaa!!!


Tjockisfika!!

Go afton på er!!

Nu är man hemma igen och sitter i soffan med fötterna på bordet. (Jaa, det får man.)
Fikan var ju hur trevligt som helst idag också. Svårt att misslyckas med alla dessa goa tjejer på ett och samma ställe.
Jag tog mej en hallonpaj, dränkt i vaniljsås. Åh sweet lord va smarrigt det va. :-o
Tycker stället vart helt okej också, men nästa gång får vi nog ha nått bekvämare att sitta på. Snacka om träsmak, ojojoj.

Och va hände under tiden då, det blåste upp till storm och började regna som tusan. Riktigt ruskväder. Fyy bubblan!! Me don't like, i alla fall inte om man behöver ta sej utanför dörren.

Nu ska jag ta mej en liten kvällsmacka innan det är dags att tänka på refrängen. Natti på er folks!!

   


Tidsfördriv!!

FransförlängningFransförlängning
Herregud, jag har varit sjukskriven i en halv vecka och börjar känna mej lite rastlös. Så idag fastnade jag med ett mycket bra tidsfördriv. Hade väl inte tänkt ta bort dom egentligen, men nu blev det så i alla fall. Mina egna fransar var nog inne i en lite knasig period och jag kände på mej att dom kanske behöver vila. Tanken var från början att jag skulle fylla på fram till förlossningen så man är snygg då, men äh wtf. Kom på att det hade varit en otroligt bra sak för min kära sambo att unna mej när bebisen är ute istället. Japp!! klaart!!! Så får det blir. Undrar hur jag ska lägga upp det snygg för honom bara ;)

Nu ska jag byta om lite och sticka iväg på fika med 6 hääärliga tjejor.


Insidious

Igår tillbringade jag och sambon kvällen i soffan framför Insidious som rullade på tvn. Så vad ska man då säga om denna film? Visst den var väl äcklig, sådär så jag satt och höll för både ögon och öron. Men var den bra då? Nej inte alls, väldigt konstig. Effekterna var alldeles för kassa för att tillhöra en -11 film. Vissa saker var så B så det nästan blev lite skämmigt sådär. Haha!! Vill du se den så gör det, men det är absolut inget hett tips.

Insidious
Läste nån recension av en snubbe som trodde att denna var bland dom bästa skräckisar han sett. Alltså, smaken är som baken.


Dagisdags!


Efter lite standard-tjat såhär på morgonkvisten så kom vi faktiskt iväg till dagis idag också. Känns lika bra varje gång man lyckas. Det är ju liksom inte bara att gå upp pigga å glada, hoppa i kläderna, äta upp frukosten utan problem och göra sej iordning för att sedan glatt skutta iväg. Nää inte riktigt, men vissa dagar är det faktiskt så också. Tro det eller ej.


Söndagsnöje

Nu har maten precis börjat lägga sej till rätta i maggen och man känner sej som en människa igen. Fiskbullar i äggsås fick det bli idag å potäter till det. Oj va gott!!

Mätt och belåten och lite tveksam på vad man skulle hitta på härnäst så plockade jag fram mitt svarta nagellack. Vart lite inspirerad när jag målade lillans naglar tidigare innan hon skulle på kalas. Så, med nymålade naglar sitter vi nu i soffan och kollar på Oliver och Gänget. Den har jag inte sett sen den kom för typ hundra år sen.

Snart kommer la prinsen också, då blir det söndagsmys, Lövely!!


Svarta naglar


Sunday, a sunny day??

God morgon!!
Idag har dom lovat temperaturer runt 24 grader...Det verkar vara på god väg i alla fall. Frågan är bara om solen orkar sej fram helt genom molnen.

Jag ska strax göra mej och hjärtat iordning för att följa med henne till ett kalas. Sen har jag två hela timmar alldeles för mej själv, hmm undrar vad man ska hitta på då. Sambon ska iväg och leka med grabbarna så jag får väl roa mej på bästa sätt. Funderar på om jag kanske skulle lägga mej en sväng i solariet, om inte solen vågar sej fram då såklart. Jag känner lite panik sådär över att sommaren redan är slut. Det kommer alltid så hastigt utan förvarning. Jaja, det är ju bara ett år kvar till nästa sommar.











Rollergirl!!

En rätt så härlig dag idag ändå. Hösten är visst inte här riktigt riktigt ännu.

Efter frullen så gjorde jag och lillfis oss iordning, hoppade på våra cyklar och åkte iväg en sväng. Vi var ute efter att hitta en plan fin plats för henne att åka inlines på. Inte så lätt det där, att veta hur man ska hantera ett par rullande dojor när man har provat en gång innan som var näst intill katastrofal. Haha!! Idag gick det dock såå bra. Hon var så nöjd och jag var så stolt. Jag behövde inte hålla i henne en enda gång och jag tror det var det som underlättade det hela.




När hon hade åkt klart så tog vi en glass på torget. Där vi upptäckte att det var nått jippo med massa folk, så då blev vi ju kvar där en stund innan det blev en sväng förbi hos päronen och ett dopp i poolen. För hennes del då, jag har badat färdigt för den här säsongen tror jag.


Sen har vi väl egentligen bara varit hemma idag. Käkade lite middag, tacos. Gött som bara den. Nu är det slappisch på soffan som gäller.

Ciao!


See ya!!!

KryckorIdag hade jag bestämt mej för att gå till läkaren med min jäkla foglossning. Ställde klockan på 6 för att gå upp å ringa så att jag kunde få en tid. Ett par timmar senare fick jag komma in till doktorn. Har nog förnekat lite att jag faktiskt inte klarar av att sköta mitt jobb ordentligt, men när bland annat barnmorskan sa till mej att hon inte tyckte jag skulle jobba mer så fick jag tänka efter.
Jag sa även till läkaren att jag kanske kunde vara sjukskriven bara halvtid eller så, men han tyckte absolut att jag skulle vara hemma heltid och vila mej och ta det lugnt. Det är med blandade känslor jag går hem alltså, men just nu känns det helt rätt när jag sitter här med en jäkla värk som bara vägrar lägga sej.

Såå, får jag min gravidpenning beviljad också så lär det ju inte bli nått jobb på ett tag. Usch va jag längtar efter bebis nu.


Sitter här på en parkbänk och tittar på nä...

p20110901-192843 (MMS)

Sitter här på en parkbänk och tittar på när Lillfis leker. "Mamma titta!!" ropar hon hela tiden. Jag får inte missa ett ögonblick. Gullonge. Men strax ska vi bege oss hemåt, läggdags snart ju. Bara en lekplats till.


RSS 2.0