Halloween!


Halloween-PumpaIdag är det halloween för alla som inte visste det. Kom en liten unge till oss igår, ensam, klockan halv tio och spökade. Lite i senaste laget kanske. Inget godis hade tant Elle hemma heller. Stackars ungar. Men idag står en pumpa på trappan i alla fall.

Nu var jag sådär redig igen, Haha!!

I alla fall, så är det ju alltid lika snurrigt det där med vilken dag ungarna ska ut å spöka. Jag personligen tycker ju det verkar helt klart vettigast att göra det på Halloween-dagen i så fall och ingen annan dag.

Ha en fin kväll nu!






Såhär stog det förresten på wikipedia:

I USA infaller alltid Halloween den 31 oktober medan firandet i Sverige vanligtvis sker på aftonen före Alla helgons dag som är första lördagen i november, oavsett datum. Men Halloweenfester kan även förekomma lite när som helst i slutet av oktober eller början av november. I ett försök att hålla Halloween skilt från allhelgona firanden, så har köpmannaföreningen i vissa städer gått ut med en önskan till sina medlemmar att fira Halloween sista lördagen i oktober. Detta skulle samtidigt stämma bättre med Amerikanskt "Halloween Weekend".




Redigt!

Direkt efter att jag lämnat Lillan på dagis idag så åkte jag till coop, ajjemen. Klockan är bara 12 och jag har redan varit och handlat. Jag är såå himla redig.  Men med ont i fogarna och en bebis som spretar åt alla håll så var det ju inte helt lätt. Så det är nog färdighandlat för min del nu. Fick i alla fall fyllt på gotta-förrådet, mmm.

Nu är jag helt slut och tänkte jag skulle ta mej en timma eller två med lite vila på soffan. Guud vad jag längtar tills vi får vår nya soffa. I den kommer jag somna sjukt gott.

  


Mys med Ginos

Igår hade vi myskväll här hemma jag och Maria.
Hon hade handlat med sej massa gott och gjorde Ginos till oss som vi satt och mumsade på till Idol.
Sen låg vi gött i soffan och killade lite på varandra. Precis vad jag behövde. Behöver bli ompysslad nu känner jag.

 

En sväng på stan.

Igår tog jag mej en tur på stan, närmare bestämt typ 5 timmar. Det var Kärstin som fick med mej ut på sånt. Shit, jag fattar inte att jag pallade. Det gjorde jag i och för sej knappt heller. Mina fötter och höfter var typ döda när jag väl kom hem och kvällen fick avslutas på soffan.

Det var då jag fick köpt mina finfina ugglekoppar såklart. Men jag köpte även 2 bodysar till bebisen och lite tröjor till Lillan. Gosh, som hon växer den där ungen. En dag är allt bara för smått. Lillan blev jätteglad för sina tröjor, men favoriten var uten tvekan PetShop-tröjan. Otippat!!



Nä gud, nu kurrar det i maggen. Dags för mat.
 


Perfekt till Chokladen!!

Jag köpte så fina koppar idag, Herregud!! Har ni sett nått så sött? Jag som har saknat fina koppar att dricka varm choklad med vispgrädde i. Det är nästan så att jag måste ha dom ståendes på köksbänken, för inte vill man gömma undan dessa i ett tråkigt skåp.


Fiiint!!

Åh det kommer bli så bra. Jag längtar sjukt mycket efter den hära filmen så det är inte klokt. Har aldrig förut längtat efter en film, CRAZY!!


Uggligt!

Halloj!!

Kollar på lite barnprogram med lillan, sådär kul men va ska man annars hitta på medans laxen tinar.

Idag har det vart simskola, kul kul. Fröken sa att hon vill ha ut Lillan i stora bassängen till nästa år. Jaja, vi får väl se om hon ska gå då. Men det betyder väl uppenbarligen att hon är duktig i alla fall. Så lite stolt blir man ju.
Efter simskolan åkte vi med Mamma till backaplan en snabbsväng. Skulle byta min lilla eldstad som jag köpte häromdagen så nu har jag fått en ny. ;) Får se vart det ska få bo här hemma. Ska bli mys sen när kylan tränger sej på så man kan elda lite i den. Trots att den är liten så avger den tydligen ganska bra med värme, braa.

Sen så har vi haft besök, jajjamensan. Frida och lilla Ronja var här en sväng. Frida hade present med sej till knoddas, så ivrig å kunde inte vänta tills h*n är ute. Haha, så typiskt Frida ;) Ett jättefint litet set med ugglor på, bestående av ett par byxor, en mössa, små tossor och en snutte. Såå himla sött!!

Bebis-set med ugglor


V.38

Magen v.38


Då går man in i den 38:e graviditetsveckan idag. Det betyder att det är exakt 3 veckor kvar till dagen med stort D. Om nu lill*n vill komma på BF då, men förhoppningsvis kan h*n tänka sej att komma redan ett par dagar innan, eller nån vecka eller så.

BARNET

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.


Mamman

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.


Källa: Vårdguiden





Då var den klar!


Har tillbringat hela dagen vid köksbordet idag och sytt på bebisens ugglefilt.
Nu är den äntligen klar. Ca 5 timmar tog det. 
Ugglor i flanell på ena sidan och randig jersey på andra sidan.
Den blev jättemysig så nu fattas bara en liten bebis som ska ligga å mysa i den.

Färdig ugglefilt

 


Jaha, då ska jag strax bege mej till dagis...

mms_img-53883406 (MMS)

Jaha, då ska jag strax bege mej till dagis med Lillfisen. Sen ska jag nog faktiskt försöka ta tag i bebisfilten som ska sys. Det är säkert lättare sagt än gjort. Vi får se, vi får se.


Bebis-Disco i magen

Jaa eller vad den nu har för sej. Svänger sin lurviga gör h*n definitivt i alla fall.
Lyckades få en del moves på film, men den verkar nästan bli lite blyg när jag kör igång videolampan. Gulle!!


Dagen idag


Halli hallå!!!

Hoppas alla har haft en härlig dag. Idag har ju varit riktigt gott höstväder ute, det gillar vi.

Efter att jag lämnat lillan på dagis imorse så åkte jag till pappa å hämtade hans bil, sen åkte jag till Säve flygplats å hämtade mamma å hennes kompis och min mormor. Dom har varit nere i lägenheten å gottat sej i nästan en vecka. Längtar tills jag ska ner nästa gång. Å vet ni vad, nästa gång är vi fyra som åker ner ♥

När vi varit hemma ett tag åkte jag med mamma å pappa till Mr Johansson's å käkade lunch, pappa bjussa. Det tackar vi för. Jäkligt gott var det och jag ville aldrig sluta äta, dock låg maten typ bara halvvägs ner i strupen på dej (ont om plats asså) så jag var ju tvungen. Det är tydligen nån annan som bosatt sej i maggen på mej som ligger där å brer ut sej för att lämna så lite plats som möjligt åt allt gott som jag annars skulle kunna stoppa i mej.

Sen har jag nog faktiskt inte gjort så mycket mer vettigt idag faktiskt. Hämtat lillan på dagis såklart, gjorde mat till henne. Stekt ägg, med köttbullar och pyttipanna. Gott kanske, men till det skulle hon absolut ha HALLONSYLT. Mindre gott och inget jag skulle välja. Men men, hon åt som en galning så det var tydligen gott. Knasiga lilla tös.

Nu blir det till att inta liggposition i soffan och så blir det tv:n resten av kvällen.

19.00 Tv3, Sjukhuset
20.00 Kanal 5, SOS Västkust blandat med
20.00 Svt1, Barn till varje pris?
21.00 Tv3, Mitt stora feta syrianska bröllop

Så ser min tablå ut i alla fall.

En Hamster!?

Tja!!

Sitter för tillfället och skriver en lista på vad som ska handlas imorgon. Vi har ju veckohandling i den här familjen och imorgon är det sambons tur. Så det är bara att vräka på med grejer, haha nädå.
Men det är ju så förbaskat trökigt och alltid kommer man ju på nått i efterhand som missats.

Maria kom förbi en sväng idag, vi satt här i köket å snackade lite. Sen åkte vi en sväng till Stoff & stil där jag fick köpt mej ett tyg till den blivande babyfilten. Det blev alternativ nummer 2. Hittade ytterligare ett tyg som var i likadana ränder men annan färgställning. Ååååh så fint. Det bara skrek Elle om det, men jag tyckte det var lite för tjejigt så jag gick på 2an då. Hmm, ångrar mej nog lite, men kommer nog bli kanonfint. Nu ska tygerna bara tvättas och sys ihop till en början så får vi se vad jag kantar med sen.

När vi betalat å så åkte vi vidare bort till pölsemannen där maria tog en fransk och lillan fick en toast. Jag däremot tog mej en glass. Lillan tjatade om att hon ville gå till djuraffären (Jag känner sååå igen det från när jag själv var liten) så dit gick vi. Jag å Maria satt på utsidan medans lillan strosade runt bland gnagare och firrar.
Varenda dag är hon på mej och tjatar om att hon vill ha en hamster. Verkligen varjde dag. De senaste dagarna har hon kort efter att hon väckt mej sagt att "Jaag vill ha en hamster Mamma!!". Hmm, jo jag vet. För mej hade det varit helt okej. Herregud!! En liten jävla hamster gör väl inget. Hur länge lever dom liksom, typ två år?!
Men pappa säger nej. I så fall får katterna flytta, säger han. Jäkla tönt. Haha!!

Jaja, vi får väl se hur det går med den frågan. To be continued...


Mitt nya hängställe

Jaa, sitter just nu och surfar lite på mini i tvättstugan. Jag tror den har blivit mitt nya hängställe. Lite mysigt sådär, luktar gott och här är lugn och ro.

Pappa har ju varit här i veckan och hjälpt oss att fixa iordning. Så han och sambon har sågat, borrat å pulat på alla möjliga vis. Allt för att göra mej nöjd. Så det som är gjort nu är att vi fått upp en bänk med en ny ho och blandare och ställt in tvättmaskinen där under. Äntligen har man lite plats att vika tvätten på. Wonderful!!

Väggarna och golvet gör vi inget åt. Ska nog bara slänga upp lite kakel över bänken. Då blir det antagligen svart blankt med turkosa fogar. Haaah najs!!! Sen så sätter jag nog upp nått läckert tyg som får hänga för så man inte ser allt som står under bänken. Jepp jepp! Det låter bra va?



Tusen tack pappa för hjälpen. Detta hade aldrig blivit av om det inte var för dej.





3 alternativ

Var å kikade lite tyger igår som jag tänkte matcha mina ugglor med. Ojojoj, inte så lätt nä. Först å främst skulle jag ju bestämma mej för vilken typ av tyg.
Till slut kom jag fram till att jersey nog är det som passar bäst till flanell. Hittade tre olika alternativ, vad tycks??


Alternativ 1, Läcker kombo, tar fram de varma tonerna i uggletyget.


Alternativ 2, Detta är nog favoriten. Samma som 1an fast andra färger som mer plockar fram det rosa och blåa i uggletyget.


Alternativ 3, Detta är ju också himla fint, fast mer på ett gulligt sätt. Frågan är om bebis ska vara gullig eller en liten tuffing. Hmm!




Jag kan verkligen inte bestämma mej. :/

Dagens shoppinglista


Då sticker jag iväg och handlar lite nu då. Detta är vad som finns på dagens shoppinglista. Inget kul alls men så behövligt. Det ska nog vara det sista tror jag till och med innan vi kan bli klara.

Shoppinglista


Hos Barnmorskan

Halloj!!

Då har vi varit hos barnmorskan nu då. Förhoppningsvis var det näst sista gången, men så kommer det säkert inte att bli. Fick en ny tid om två veckor och då är vi ju till och med inne i rätt månad. Iiiihh!!

Hur såg det ut då då?

Jodå, allt var bra som vanligt. Hjärtljuden var lite lägre än tidigare och låg idag på 136 slag/minut (tidigare 140). Lillans hjärthjud blev också lite lägre några veckor innan hon föddes. Blodsockret var lite i högsta laget (kunde dock bero på nyponsoppan till frullen) och först tyckte hon jag kanske skulle försöka vara lite försiktig med hur mycket sött jag stoppar i mej, men sen ångrade hon sej. Kurvan såg jättefin ut och den höll ju inte på att stiga så hon sa att jag kunde äta gott ändå om jag vill. Fast jag kanske inte behöver vräka i mej godis.
Dagens SF-mått var på 34 stadiga centimetrar. Härligt!! Knoddas ligger fortfarande fint med huvudet neråt, fortfarande inte riktigt fixerad men h*n lär nog inte flytta på sej heller. Är man omföderska så är det ju inte ens säkert att bebisen fixerar sej överhuvudtaget. Det kan hända så sent som under förlossningen. Så länge huvudet är neråt så är jag lugn i alla fall.
I övrigt så var järnvärdet lite lågt 107 mot tidigare 127. Ajaj, att slarva med järntabletterna är visst inte så bra. Blir till att börja knapra igen då. Och även blodtrycket var lite lågt 100/60 tror jag hon sa. Jag brukar nog ligga runt 120/70.

Men det är nog bra igen tills nästa gång. Vad kan lågt blodtryck bero på då? Glömde fråga, och vad gör man åt det??

Här kommer i alla fall en helfärsk magbild från idag vecka 36+3

magbild v36+3


Fixar lite!!

Tja!!

Oj oj oj, både igår och idag har jag haft fullt upp och flängt omkring i affärer hit och dit. Anledningen till det är att jag fick ett ryck häromdagen att vi skulle fixa iordning i tvättstugan en gång för alla.
Ingen renovering direkt, men vi fixar lite. Tvättmaskinen har tidigare stått provisoriskt lite på sniskan och vi har haft en ding kran som suttit alldeles för lång ifrån hon. Jaja, nu blir det ändring på det och det kommer bli så mycket bättre.
Jag kommer behöva flänga lite imorgon också, men sen hoppas jag att vi blir klara. Ska bli så skönt att få det gjort. Bänkskiva och ho köpte vi för typ 4 år sedan eller nått så det känns som att det verkligen är på tiden nu.

Kollade ni förresten på Fråga Olle-Dokumentärern?? Haha, det är ju faktiskt rätt intressant. Tycker jag i alla fall. Jag har bara så svårt att förstå hur vissa kan leva som dom gör. Ni fattar vad jag menar va?

Jaja, nu ska jag hoppa i säng i alla fall. Det blir alldeles för sent varje dag ju. Imorgon bitti ska jag till barnmorskan, lillfisen ska få följa med och lyssna på hjärtat och lite sånt. Hon har ju lyssnat ett par gånger här hemma i stetoskopet, men det blir lite annorlunda att höra det i hela rummet. Det är ju faktiskt lika mysigt varje gång. Hoppas i alla fall att knoddas är fixerad och att h*n har krupit lååångt ner och är redo att komma snart. Om en vecka hade nog passat ganska bra :) GUD!!! Tänk att det är så nära nu egentligen!!
Jag och magen i vecka 37




Paket från Usa!!

Idag kom det. Paketet jag väntat på. Dock behövde jag inte vänta så länge. En och en halv vecka tog det ungefär för mitt fina fina Uggletyg att ta sej från Usa och hem till mej.

Uggletyg

Nu är bara frågan, Vad ska jag göra med det? Det ska ju i slutändan bli en mysig filt till bebisen, men jag vet inte riktigt hur.
Antingen så lägger jag det dubbelt och syr på kantband runt om,
eller så skaffar jag ett fint enfärgat flanelltyg som jag har på undersidan och kantband runt.
Eller så får det helt enkelt vara som det är med insydda kanter bara. Hmm, får nog fundera på det där ett tag.

Tips kanske??


Soffa beställd

Men hej på er!!

Har precis kollat på Deppan med Maria, shittans va spännande det är. Tänk att det är sista säsongen nu. Hur ska det sluta??

Maria åkte hem alldeles nyss och jag ska nog bara vila mej lite i soffan nu innan det är dags att lägga sej. Jag har såå ont i fogarna nu, men jag får ju skylla mej själv. Idag tog jag nämligen tag i vårt gamla fula skötbord och började måla om. Det ska bli så fint, hoppas jag. Ett vanligt Sniglar från Ikea som vi hade till Lillan, dom är ju inte så roliga så tänkte snajsa till det lite i alla fall.

Mitt i allt målande så ringde dom från dagis och sa att Lillan hade vart lite nere och klagat på ont i huvudet, så det var bara att avbryta och åka å hämta. Min lilla fis, väl hemma verkade hon dock rätt okej. Hon fick i alla fall en huvudvärkstablett och en stor skål med fruktsallad som hon tryckte i sej. Sen var hon som vanligt. Dock har hon sett lite grumlig ut i ögonen, eller dom är inte riktigt klara utan ögonvitan ser lätt blodsprängd ut. Får se om det går över annars får vi ta en kik på det.

När prinsen slutat jobba kom han hem och hämtade oss, sen åkte vi och beställde soffa. Yiihooo!!! Äntligen!!! Jag har såå länge vart sugen på att köpa ny. Tyvärr hinner den inte komma innan bebisen, men lagom till jul ska den nog stå här i alla fall. Tänk va vi ska myyyysa i den sen i vintermörkret, alla fyra. ♥





Borta bra men hemma bäst

Puuuh, skönt att vara hemma igen. Idag är första dagen egentligen som jag varit ute å flängt på länge känns det som. Jag har varit så himla trött det senaste, men idag åkte jag med syrran en sväng.

Först var vi på MIO i frölunda å kikade lite soffa. Vi är såå inne på att skaffa ny. Skit bara att det är 8-9 veckors leveranstid. Hur man man ha det på en kampanj-möbel?? I don't get it, jäjä strunt i det. Tror jag har bestämt mej nu i alla fall efter många funderingar hit och det. Nu ska bara prinsen med å kika också så det får vi kanske klämt in imorgon.

Efter mio åkte vi vidare till Mormor och Morfar. Den lille Roffisen blev ju hela 88 bast. Shit, tänk när man är där....eller nä gör inte det :)
Dom är i alla fall heeelt underbara mina kära morföräldrar och Mormor hade dukat så fint då hon bjöd på Älggryta. Gud så gott. Jag har faktiskt aldrig ätit älg förut, men det var riktigt smarrigt.


 


Sedan, efter att vi hämtat ungar å så på dagis så drog jag å lillfis till coop å handlade lite. När det var klart kom prinsen å mötte oss så slank vi in en sväng på EM, där kunde vi utesluta alla sofforna som tidigare varit alternativ i deras sortiment i alla fall.


Nu är det bara allmänt slappt på soffa här hemma. Göötttt!!!

 


Halloj!! Kom rätt så nyligen hem efter en...

mms_img144476628 (MMS)

Halloj!! Kom rätt så nyligen hem efter en liten promenix. Först var jag hos mamma å hämtade lillan som sov över där inatt. Hon satt i badet när jag kom goingen. Det är något jag saknar. Jag hade gärna haft ett badkar asså. Efter att vi fått oss nått i magen så gick vi å köpte lördagsgodis, sen satt vi å njöt på päronens uppfart i solen en stund. Det är precis såhär hösten ska vara, lite mindre blåst bara. Nu sitter jag i köket å slappar, har precis slängt i mej en negerboll från delicato. Dom är farligt goda asså. Lillan har em kompis på rummet å dom leker för fullt. Härligt!! Nu ska jag köra igång en maskin tvätt, sen blir det väl till att göra sej iordning. Ikväll blir det middag på stan med gravidgänget. Ha en fin kväll allesammans.


Uggla på huvudet

Jaa, som ni märker så är jag ju totalt insnöad på det här med ugglor.
Just nu, idag är det mössor. När bebis är ute så ska h*n definitivt ha en sån här söt sak på huvudet.

Ugglemössa
Vem vill inte ha en ugglemössa på sin lilla älskling?


Det finns hur många olika som helst, så det är ju bara att bestämma sej, men först får knoddas kika ut tror jag.

Älsklingen och knoddas



Mina största kärlekar is having a moment. Lillan klappar på magen och sjunger en egenpåhittad sång för knoddas, som handlar om när h*n ska komma ut och hur mycket hon älskar henom och annat sött. Jag kan ju inte annat än att bara älska henne ännu mer. Min goa lilla onge ♥


Rastlöshet och annat skoj


Gaah, snart börjar jag bita på naglarna å klättra på väggarna eller nått annat trevligt. Känner mej så rastlös. Vet inte vad jag ska hitta på. Vill göra nått men samtidigt så bara orkar jag inte. Den é lätt. Jag har ett skötbord som ligger isärplockat på övervåningen som behöver målas, men jag orkar inte. Frågade F häromdagen om inte ha kunde måla och det kunde han. Ska bli spännande å se när det blir av. Haha!!

Men vad ska jag hitta på då då. Kanske jag skulle ta å städa lite. Det skadar ju aldrig. Sitter just för tillfället och tittar på en dammråtta på typ 30cm som letat sej fram. Gött é det. Nä, det blir fram med dammsugarn. Sen ska jag nog käka lite rester från gårdagen. Pasta med skink och ädelostsås. Yummie!!

 





Haha!!
Jag måste bara dela med mej att nått sjukt. Jag hade precis varit ute i köket och hämtat mej en banan, satt å halvkollade lite på tv:n och plötsligt hör jag nått konstigt ljud. Jag satte tv:n på mute men ljudet lät fortfarande. Det kom ifrån datorn och lät som bakgrundsljud. Plötsligt så hör jag mammas röst, "Hallåå!!" Hahaha, å jag tänkte Va sjuttan e detta?! Men sa i alla fall också hallå och då svarade mamma med hallå igen. Min telefon som bara hade legat i soffan de senaste minutrarna hade på något vänster ringt upp min mamma på mobilen via Bluetooth genom min dator. Heeelt sjuuuukt!!! Men roligt var det ;)


Finaste Uggletyget hemklickat!




UggletygGod morgon fina!!

Jag har letat och letat och letat på nätet  och i butiker efter tyg eller nån mysig snuttefilt med ugglor på. Tror ni jag hitta nått? NÄ! Fast häromdagen slank jag in på nån blogg där jag såg ett tyg som var såå fint. Helt perfekt!! Precis det jag letat efter och dessutom i flanell. Mjukt och gosigt för en liten bebis. Hittade det till slut på Ebay så nu är det hemklickat. GOSH, som jag längtar tills jag får hem det.











V.36 och max 5 veckor kvar...

...förhoppningsvis!!

Gravid vecka 36
Ååh, jag skulle aldrig orka behöva gå över tiden. Det måste verkligen vara fruktansvärt. Tänk dom stackarna som får vänta 3 extra veckor innan dom eventuellt blir igångsatta. Fyyy, och jag kan mycket väl vara en av dom. Det betyder ju typ ADVENTBEBIS. Nä guud nej, det får vi verkligen inte hoppas. Men om en månad är lill* Knoddas mer än välkommen.








Mätt, jag?

Nu är det 2 timmar sedan jag tryckte i mej en fet kebabrulle. Oh lord, jag är fortfarande proppmätt. Det känns som att jag nyss svalde sista tuggan. Det kan ju kanske bero på att maten ligger å vilar mellan revbenen nånstans på mej. Jag undrar undrar hur det funkar nu egentligen när knoddas tar upp i stort sett all plats i magen...Vilken väg tar maten då? Ja det kan man ju fundera på. Haha!!

Så nu efter att ha slumrat en stund på soffan så duschade jag Lillfisen en stund så nu luktar hon hallon, mums.
Snart ska hon få i sej lite kvällsmat och sen blir det nani för henne. Duktig tjej, det blir tredje natten utan fingrarna nu. Hon ska nämligen sluta snutta (tredje gången gilt), hoppas det håller i sej den här gången bara. Det är väl upp till oss som föräldrar kanske, hur bra mutor vi kommer med.

För oss vuxna blir det film, Killers. Någon som sett den?


Jösses säger jag bara!!

Dagen igår började väldigt bra. Vi hade lite fika för sambon som fyllt år tidigare i veckan. Han fick massa fint och han såg så stilig ut innan han åkte iväg för kvällen några timmar senare i nya pjucks å tröja å grejer. Najs!!

Jag fick ju då ta tag i städningen efter att alla gått hem. Svärmor hade fixat och gjort fint i vardagsrummet i alla fall, snäll som hon är så det slapp jag.


Trötta efter allt så åt vi lite middag å slängde oss på soffan. Kollade en stund på Nanny Mc Phee innan pappa ringde mej på mobben. Deras larm hade gått och han ville jag skulle kolla läget. Jag å lillan slängde på oss kläder och hoppade i bilen och mötte upp min svåger utanför päronen. Jodå, någon hade brutit sej in. Fy faan!! Dom hade gått igenom hela huset i lugn å ro. Jävla as!! Man blir så förbannad.

För fan asså att folk inte kan hålla sej till det som är deras eget.



Efter regn kommer solsken

Ja det trodde jag minsann inte, att solen någonsin skulle hitta fram igen efter det ovädret som var inatt. Herregud!! Jag bara väntade på att det skulle börja forsa in vatten i väggarna. Jag har nog aldrig vart med om sånt regn förut. Lamporna blinkade här hemma och jag fick höja på tv:n då regnet förde sånt jäkla oväsen.
Vaknade flera gånger under natten också av att det lät som att nån typ poppade popcorn i öronen på mej, så som det smattrade mot rutan.

Idag har jag flängt runt med mamma lite här och där. Först backaplan och sedan ikea och xxl. Duktiga jag slösade inte en krona. Men det var trevligt, dock så vart jag sjukt trött i ryggen och det kändes ungeför som att jag hade ett bowlingklot som låg och tryckte i bäckenet på mej. Sist men inte minst så fick jag hämtat lillfis på dagis för att sedan lämna av henne hos hennes farmor. Dom skulle nämligen ut och plocka svamp. Oj som hon har tjatat om detta.

Kvällen tillbringar jag med syrran med tacos och annat mys framför Idoool.  Ha en härlig kväll nu. Puss!!






Drömma om barn

SoffmysUsch va slappa vi har varit här idag jag och lillfisen. Satt i soffan och kollade på nån film innan vi slocknade åt varsitt håll. Såå gött!! Sov väl i 1½ timma eller nått sånt innan det var dags att börja fundera på middag.
Korv Stroganoff fick det bli idag, med makaroner till. Det är helt klart göttigast. Det plus 1½ kanelbulle gjorde att jag nog växte minst 5cm till runt midjan (som för övrigt nu är ett minne blott).



Om sisådär 90 minuter ska jag i alla fall kika på Drömmen om barn. Sambon är så trött på mej och alla mina vänta barn/barn/förlossning/sjukhus-program. Haha, han får säga vad han vill. Sjukt intressant tycker jag. Framför allt så älskar jag att se små gullegryn komma till världen och det får mej att längta så jag dör litegrann.
Lillan är så söt och går å hämtar papper till mej när tårarna sprutar av längtan och av minnen av min egna förlossning, när jag för första gången hörde min lilla prinsessa skrika. Jag har förklarat att det inte är ledsna tårar som kommer så hon bara tittar på mej kärleksfullt och ler och klappar min kind. Älskade underbara unge. ♥

Kolla in magformen på bilden, har en härlig sammandragning.

Mysmorgon!


Idag var vi uppe med tuppen. Lillan kom nog in till oss redan innan klockan var sju.
När jag kom hem från stan igår kväll efter tjejfikat, vid 19.30 så låg hon redan i sängen. F tyckte det var en bra idé att hon lägger sej tidigt ibland. (När sanningen kom fram så hade han ingen direkt koll på klockan, haha).
I alla fall så ville Lillfisan gå upp redan vi 7-tiden å jag tänkte, "Äh, wtf vi kör på det" och det är faktiskt riktigt mysigt att gå upp e timme tidigare. Så vi satt i lugnan ro och åt frukost och nu tittar vi på barnprogram. Riktigt mysigt i lugnet medans man hör regnet smattra mot fönsterrutan. Jösses vad det regnar, har inte direkt nån större lust att ta mej ut i det här vädret. Lillan ville vara hemma idag också så nu kör vi på myskläder.


Onsdag

Efter att ha varit på simskolan med Lillfis och sedan lämnat henne på dagis så sitter jag nu framför tv:n å glor. Frozen rullar på Canal + First. En nervkittlande thriller måste jag säga. Den handlar om 3 ungdomar som blir ensamma kvar fast i en sittlift när personalen går hem för veckan. Ajajaj!!! Kallt å jävligt har dom det också. Den är lite småspännande sådär och ganska så äcklig vissa stunder. Tror jag såg den med Danni tidigare i år så jag vet ju typ redan vad som ska hända.

För övrigt så håller jag på att tvätta lite, har en maskin igång nu och nästa tur blir täcke och kudde å sånt till bebisens säng. Lika bra att ha det gjort så den är redo att bäddas sen :) Hihihi!!


Jag och Lchf, hmm nä!

Igår hämtade jag lillan ett par timmar tidigare från dagis.
Jag hade bjudit hem oss (haha) till Maria och hennes kiddos. Hon gjorde en LCHF-Pizza, hmm vet inte riktigt vad jag ska säga. Den va liksom äckelgod på nått sätt haha. Det dära med LCHF verkar inte riktigt vara min grej. Men hon hade även gjort en chokladkaka till efterrätt med nötter på. Den slank ner hur fint som helst med lite grädde på. :) Men som sagt Jag och LCHF går inte ihop. Tror inga såna dära specialdieter är nått för mej. Jag äter det jag äter och mår nog bäst av det.



Barnen lekte i alla fall och hade skoj på utsidan så jag å Maria kunde skitsnacka i lugn och ro. Härligt, vi ses ju alldeles för sällan asså. Men så blir det visst med åren. Även fast jag går hemma så känns det inte som att det finns tid. Dessutom orkar man ju inte ha saker inbokat hela tiden, inte jag i alla fall.


Helgen


Jaha, då var det söndag igen då. Går inte veckorna sjukt fort nu för tiden, eller är det bara för att jag är hemma? Jag vet inte alls men det känns som att jag inte riktigt hänger med.

Igår var jag i alla fall iväg med lillan på kalas på dagen. Hon och dom andra barnen lekte så dom var helt svettiga och rosiga i ansiktet. Gullongar!
Efter kalaset var vi hemma en stund så då kom mamma och pappa förbi och pappa hjälpte oss att byta lampknappar. Lika bra att han gört, som ändå kan saken va. Det blev i alla fall väldigt bra.
Klockan fem var vi bortbjudna allihop te Syrran och hennes man på middag. Mycket trevligt initiativ om jag får säga mitt. Maten var jättegod och vi hade en helmysig kväll och grabbarna blev rätt goa å fnittriga där efter ett par glas wirre. Så kan det gå. Lillan orkade hålla igång hela kvällen också, men var rätt trött när vi skulle hem och somnade på stört när vi väl var hemma.



Idag har väl inte hänt speciellt mycket. Vi började dagen med frulle såklart. Det måste man ju göra liksom.
Efter frullen så slängde vi oss å soffan hela familjen och bara mös till Boog & Elliot 2. Dom e för roliga de där filmerna, haha och vi fick oss allt ett par goa skratt.

Nu efter lite inlinesåkning och en snabbvisit hos päronen så har vi fått i oss lite gott käk. Fläskytterfilé med pastafjärilar och pepparsås. Åååh va gott det var. Lillan åt så duktigt så det blev till å med glass efteråt. Rocky road, Yummie!!!

Nu kollar vi på Dumma mej innan det är läggdags för lilldamen. Myspys helt enkelt under en filt.

Hoppas ni har en mysig söndagskväll ni också.




Har lite bildöverföringsproblem men hoppas lösa det snart så jag får in lite bilder också. :)


RSS 2.0