Igår skickade jag iväg stora tjejen på dis...

1333192054965 (MMS)

Igår skickade jag iväg stora tjejen på disco-kalas. Va stora dom har blivit alla tjejerna. Det var glitter och bling-bling och hela kittet. Så söta. Hon är minsann inte så liten längre, mammas flicka.


Ny mössa till mini

När jag var på barnmässan här i göteborg så träffade jag en kvinna som stog i sin möss-monter. Jag älskar hennes mössor och L har haft flera stycken och nu fick även E sin första.
Blev totalt förälskad i en annan av hennes mössor, men den var tyvärr för liten för min lilla mini. Hon sa då att hon nog hade en bit tyg över och kunde sy en större till mini. Sagt och gjort, idag kom den på posten.

Är den inte helt underbar?

Här har jag vikt upp den ganska mycket då den var lite stor.


Flamingo

Jag älskar plagg med små roliga detaljer. Man kan ju till exempel hitta en ganska trist och vanlig tischa, meen så har den en liten pippi (då menar jag fågel) bak på ena axeln till exempel och genast blir den mycket mer intressant.

Som den här tunikan som jag köpte till lillasyster häromdagen. Den är ju i och för sej söt som den är, meen så var det ju en liten flamingo på ena bröstet och även en liten skojig text med flamingo bak på ryggen och vipps så var det en must have till minifisen.

Sån är jag i alla fall.


En marsdag

Att det ska behöva ta sån tid att få till ett litet inlägg. Skrev detta i förmiddags, men så blev man avbruten gång på gång när det var dags för bilderna men nu så.


Igår var det ju för övrigt en helt underbar dag. Därav ingen bloggning. Först var jag lite redig här hemma och tvättade och sopade bort hösten på utsidan.

Efter att jag hämtat lilllan på dagis så gick vi hem och satt på altanen en stund i solen och käka chokladpudding. Hur gott är inte det då??

Efter en liten stund ringde min mormor och sa att hon var redo för besök så vi packade in oss i bilen och drog iväg. Satt på hennes balkong en stund och njöt av solen och kollade på några brandmän som höll på med vad dom nu höll på med, övning eller nått. Schysst om någon, som i vanliga fall bor ganska så insynsskyddat där på översta våningen hade rajtan tajtan i köket eller nått, haha. Kul tyckte vi!

Sedan fick vi pannkakor och kollade på gamla kort från 80-talet, haha!!!

Kvällen avslutades med ett riktigt najs Sh'bam-pass. Lite svårt att hänga med då det var nytt program, men det gick fiiint.

Me, mami, papi å syrran på 80-talet. Visst är vi fina?




"Förvånad-blicken"

I år är vi ju ytterligare en medlem i familjen och då behövs ytterligare ett pass inför sommarens resa. 
Så imorse fick jag ett ryck, ringde mamma och frågade om hon kunde köra oss, visst visst.
Från det att vi åkte hemifrån och först åkte förbi prinsens jobb för underskrift och godkännande tills att vi hade åkt in till stan, tagit kort och betalat på passmyndigheten så tog det allt som allt 1 timme. Helt otroligt!! Förra året när jag och L skulle ta pass så väntade vi ca 4 timmar, så det var lite skillnad kan man säga. 

En bild räckte, lillan är ju vad vid att bli fotad kan man säga. Idag körde hon med "förvånad-blicken"


Måndag

Hej hopp!

Nu blir det biggan. Hoppas det blir lite trevligare där inne nu med lite nytt folk. Innan har det varit riktigt trist att kolla på med mobbning m.m. Fast ändå har jag kollat, man blir ju så lätt fast.

Idag har vi varit en sväng på backaplan jag å kidsen. Köpte skor till L. Det börjar ju bli dags för vinterkängorna att flytta upp på hyllan nu minsann. Det är väl ungefär det som hänt här idag.
Imon får hon gå tillbaka till dagis igen efter att ha varit hemma nästan två veckor pga vattenkopporna. Nu har dom torkat och flera av skorporna har trillat av. Gött! Så var det gjort.



Rätt håll!

Nu är vi verkligen på väg åt rätt håll och det känns i hela kroppen. Sommaren närmar sej med stormsteg. Alltså hallå, det är ju snart april redan.

Idag var vi bjudna upp till mama å papa på våfflor såklart. Det är ju standard varje år. Så vi lämnade röjet här hemma och gick iväg. Mätta och glada fortsatte vi sedan med att tömma vinden här hemma. Om några veckor kommer dom hit och byter tak så det var lika bra att få det gjort. Nu är den tömd och vi har ett betydligt fullare rum på övervåningen istället. När allt detta är över tänkte jag vi skulle fixa tjejernas rum. L ska byta och E ska få ett eget. :)

Fick en stund i solen också såklart!

För övrigt så hade vi nattgäster i natt. Syrran och hennes minsting låg över då det var gubbfest i hennes hus. Så vi kollade lite film och körde lite massage å sånt gött innan vi slocknade.




Lovely!!

Vilken helt underbar dag det har varit idag. Ännu en dag det tar flera timmar innan vi kommer hemifrån, men tillslut kom vi utanför dörren. Gick till lekplatsen och stora tjejen lekte med några kompisar där medans jag och bebis testade diverse prylar. Gunga till exempel var ju riktigt mysigt tyckte hon.

Dagen avslutades med ett helt gaaalet zumbapass from hell. Sweet lord va svettigt. Nu är jag typ död.


Nyttig frukost idag!! Jösses det känns som...

mms_img-37413450 (MMS)

Nyttig frukost idag!! Jösses det känns som att den här besten aldrig tar slut.


Shit! Tänk att det ska behöva ta tre timma...

mms_img-20559035 (MMS)

Shit! Tänk att det ska behöva ta tre timmar för att man ska kunna komma hemifrån. Det är första gången jag går ut nu sen dopet i lördags. Och solen hann försvinna lagom tills vi kom ut också, toppen. Jaja, nu är vi ute i alla fall.


Chicken pox


Undrade just när det var L's tur att få vattenkoppor. I onsdags dök det upp något på hennes mage som såg väldigt misstänksamt ut, men sen inget mer. På torsdag morgon så väckte hon mej för att jag skulle titta på hennes arm, hmm joo jaa där var ytterligare en sak med misstänksamt utseende. Men vi gick i alla fall till dagis för att få ett proffs att kolla på hennes märkliga prickar. Där fick vi inga 100%-iga besked heller men vi blev i alla fall hemskickade igen.
Efter att hon kom hem från sjukhuset på torsdagen så hade hennes skumma prickar förökat sej igen. Två stora vattenfyllda blåsor hade hon i pannan. Jepp, det var definitivt vattenkoppor och sen har dom bara blivit fler och fler. Vissa är helt enorma och jag tycker så synd om mitt lilla hjärta.

Hon har skrikit såå, hon har nog nästan blivit galen bitvis. Vi sa till henne att hon absolut inte får klia och det har hon inte gjort. Så himla duktig är hon. Men dom små äckliga kopporna tar sej minsann fram överallt. I hårbotten, öronen, munnen, mellan benen och jaa tamejtusan överallt. Nu återstår det bara att se om ca 2 veckor, ifall E också åker på det. I hope not....eller?


~Dopet~

2012-03-17

Igår döptes vår lilla fina dotter. Inte för att någon i familjen är kristen, utan mer för att vi tycker det är en trevlig tradition och att alla ungar i släkten är döpta i samma kyrka och i samma klänning. Alla barn som är döpta i klänningen har även fått sitt namn broderat på den.  

Själva dopet gick hur bra som helst och lilla E var allmänt nöjd och glad. Visserligen var hon lite trött då jag fick väcka henne innan det var dags så hon gnällde lite när prästen tog vatten på hennes huvud. Men efter det fick hon komma till mamma och då blev hon nöjd igen. 
Det blev ett väldigt mysigt och roligt litet dop i alla fall och prästen var hur bra som helst. Blir det bröllop någongång så hade jag kunnat tänka mej att ha denna karl. :D

Tack alla som var med när lilla E döptes och tusen tack för alla hennes fina presenter. ♥


Gudmor


Gudmor


Fikabordet


Den otroligt goda och jättefina tårtan. 


Faster och tant Maria


Storasyrran hjälpte till med presenterna








Trubbel i paradiset

Som sagt...gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt från början. Med ca en kvart kvar av zumba-passet fick jag avbryta och åka hem då stora tjejen hade börjat kräkas och var allmänt slö efter att hon sovit på soffan. Hon hade alltså fått hjärnskakning min lilla goa tjej. När jag kom hem packade jag en liten väska med leksaker och smörgåsar och så till mina kära innan jag skickade iväg dom till Östras barnakut. Det vet man ju att det kan ta tid där. Ett par timmar senare (inte alls många) så kom min älsklingar hem igen. En piggare och allmänt nöjdare femåring var det som kom in genom dörren runt tolvsnåret.

Som om inte det vore tillräckligt så hade det under kvällen poppat upp två stora vattenfyllda koppor i pannan på henne. Idag hittade vi ytterligare ett par stycken så visst var det vattenkoppor allt. 
Vi har ju bara gått och väntat på att hon skulle få det, men varför just den här helgen. I morgon väntas dop för lillasyster där L har en stor roll. Så vi bestämde att så länge hon inte har feber eller känner sej allmänt kass så ska hon få vara med i alla fall.

Idag har vi mestadels chillat här hemma. Gick iväg och hämtade nyklar till lokalen vi ska vara i efter dopet imorgon och efter det gick vi till gammelfarmor Babban. Den damen har då minsann alltid något nybakat hemma, så lite fika blev det ju såklart. 

Var iväg och hämtade tårtan förut också, det är såå fin. Jag hoppas verkligen att det är smarrig också. Men det borde den vara med tankte på vad jag valt för fyllning. Orkar jag så slänger jag in lite bilder imorgon från dopet.

Natti!! 
 

Inte enligt planen

Den här dagen blev inte riktigt som jag planerat. Istället för att gå till öppna förskolan med minstingen och träffa andra goa mammor så blev vi hemskickade från dagis med något som vi tror eventuellt är vattenkoppor. L har ju inte haft det och i morse upptäcktes 2 prickar på hennes kropp. En på magen och en i armvecket. Jag har ingen aning om hur koppor ser ut så jag tog henne till dagis så fick dom avgöra där. Dom vågade inte säga 100, men skickade hem oss då dom trodde att det var just koppor.
Än har det inte kommit fler i alla fall och hon har ingen feber heller, men det måste man tydligen inte ha. Nu sover hon i alla fall och en rodnad börjar synas på hennes kind efter att hon på något sätt lyckades trilla ur soffan och slå kindbenet rätt i golvet. Ajajaj, så ledsen hon blev min lilla skrott. Hon sa att hon såg som glitter med ena ögat och hjärnan fick sej nog en liten shake. Vi får hoppas att det är borta sen när hon fått vila en stund.

Vi hann med en sväng till backaplan förut i alla fall. Jag köpte varsin klänning till tjejerna och en solhatt till E som hon kan ha när vi åker till Italien.

Nu ska jag byta om för att dra på zumba. Ha'de!


Lillfisen ligger å sover så gott i vagnen ...

mms_img-46340159 (MMS)

Lillfisen ligger å sover så gott i vagnen på utsidan, medans jag är redig och tar hand om allt som behöver tas hand om här på insidan. Kör andra maskinen tvätt nu samtidigt som jag städar inne på L's rum. Känns som att jag alltid städar där inne faktiskt. Dom gångerna man öppnar dörren dit och där är rent, dom är lätträknade. Under tiden som jag håller på med mitt så har jag dörren på vid gavel. Första gången för i år och det är såå skönt att få in lite frisk luft. Har till och med hängt ut lite tvätt, vi får väl se om der blir torrt idag. Ja det gött i solen nu!!


Fika i solen!

Idag har jag haft en helt underbar dag tillsammans med mina fina barn och Maria. Vi packade in oss och vagn och hela faderullan i Marias lilla bil och åkte till Kättilsröds 4h-gård där vi tittade på djuren och hade picknick i solen. Hur mysigt som helst.

Efter det tog vi oss en tur till ikea. Vi handlade först och sen åt vi korv och glass (standard). Jag köpte lite småtjaffs, gardiner och lampskärmar och så, sen körde Maria hem oss.






Jo men visst

Halli hallå!!

Här ligger jag på soffan i lätt obekväm ställning och bloggisch lite. På tv:n är det nån kass dansk film där dom bara slåss hela tiden (idioter). Väldigt mörk och dyster. Jag ska strax inta sovposition istället i min mysiga säng så jag får några timmars sömn innan minifisen vaknar och vill ha mat.

Igår var vi hemma hos syrran hela kvällen. Elliot, min systerson skulle firas då han fyller 12 idag faktiskt. Asså jag kommer ihåg när den gossen föddes och nu är han nästan tonåring. Vart tog dom åren vägen?
Där käkade vi hamburgare och tårta tills jag rullade av stolen och bänkade mej framför tv:n. Mello gick precis enligt mina planer. Så jäkla gött att rätt låt vann för en gångs skull. ! Sicken röst hon har den dära Loreen. Wonderful!

Stortjejen somnade som vanligt och låg kvar över natten. När jag skulle hämtade hem henne idag så mötte vi en kompis till henne så då slank hon med in där ett par timmar innan hon till slut motvilligt följde med mej hem.
Sen har vi bara varit hemma. Maria kom förbi och ville kolla BB-liven och vi käkade lite middag och mös med glass och varma hallon. Riktigt gott.

Nä nu är jag trött. Nighty!!

Visst har hon skön stil min lilla akrobat? Hehe!

sweet

Efter att ha varit iväg både på EM, godisaffären och banangympan så sitter jag nu hemma i soffan med mina tjejer och L's kompis. På tv visas Shrek-Nu och för alltid, den funkar jämt. Åsnan är ju så rolig. Haha, när han suger upp två ögon i näsborrarna, fladdrar med tungan och säger "Jag ser dej nooog", baahaha!! Min humor det, tjejerna fatta inte nått.

För presentkortet köpte jag i alla fall detta till L. Hon hade tidigare en prinsessgodisskål som gick i två delar, så den här gången blev det en skål med bakelser på istället.


Friday!

Satt en sväng på öppna förskolan igår och pysslade med barnens handavtryck i gips. Jag karvade och slipade och målade. Dom blir riktigt fina asså. Nu ska dom bara bli klara sen ska dom in i en svart ram från Ikea. Det kommer bli så fint.

Handavgjutning i gips

Nu blir vi strax upphämtade av mamsen. Vi ska åka till EM och handla för våra wrapp-presentkort som går ut idag. Efter det vet jag inte vad vi hittar på. Kanske glider vidare en sväng till backaplan också.

Hörs sen!

Slänger iväg en snabb liten update om vad ...

mms_img-74106530 (MMS)

Slänger iväg en snabb liten update om vad som händer hemma hos mej för tillfället. Jag står vid spisen och kidsen tittar på barnprogram. Här är allmänt lugnt och skönt och jag ska snart se till att få pumpat ut lite mat till mini också inför zumban ikväll. Jepp detta är vad som pågår i mitt liv just nu. Kul kul.


Det finaste vi har sätter vi på bordet

Halloj!!

Ska alldeles strax gå upp å lägga mej tänkte jag efter att ha somnat till på soffan X antal gånger. Det är ju så gott. Haha!!

Idag har vi varit hemma jag och mina små, ända tills det klockan tjugo i två var dags för stora tjejens simskola. Under tiden så passade jag på att lägga mej i grillen i tio minuter. Så skööönt och precis när man är som mest avslappnad och håller på att slumra till så stängs det av. Jäkla skit!

Efter simskolan drog vi hem till Maria och Patte med deras kiddos. Vart ju helvilt där till en början, men sen lekte dom väldigt fint allihopa. Alla utan lilla E då som bara låg och glänste på köksbordet.
Hon har för övrigt från och med idag förstått tjusningen i att ligga på mage och njuter ordentligt när man vänder över henne. Jag killade henne lite i nacken och ögonen rullade bakåt och hon höll på att somna. Mysis!!

Nu ikväll har det såklart kollats på Grey's....Ooh efterlängtade Grey's. Dubbelavsnitt dessutom, kan ju knappast bli bättre. Jag satt med tårar i ögonen innan programmet knappt ens hade börjat, preciis som vanligt.

Nope nu trillar ögonen igen. Natti!!


Avkoppling med babymassage.

På babymassagen
Idag var vi på sista omgången på babymassagen. Det har varit vid 3 tillfällen, men tyvärr missade jag första gången och jag skyller detta på amningshjärnan såklart. Asså man glömmer allt nu för tiden och det är viktigt att jag skriver in allt i kalendern med påminnelse för att det inte ska missas.

I alla fall så var vi på detta idag och det är så otroligt mysigt. Jag tycker att alla nyblivna föräldrar som får möjlighet att gå på detta ska ta den chansen. Här är det i alla fall gratis och vi var väl ett par stycken som anmält sej. Dock har det bara varit jag och två andra mammor de gånger jag har varit där.

Bebisarna blir så himla mjuka och goa i skinnet av oljan som man har när man masserar. Lilla E tycker i alla fall att det är väldigt mysigt att få bli ompysslad av mamma. Jag gör ju klart för henne varje gång det masseras, att hon allt ska få ge tillbaks detta en vacker dag. Men faktiskt så är det rätt avkopplande för mej också att sitta och mysa med min lilla bebis. Jepp, å förhoppningsvis är jag tillräckligt redig för att fortsätta här hemma. Men känner jag mej själv rätt så vet jag ju hur det blir med den saken.


En ledsam dag!

Sms:en väller in och folk frågar vad som hänt...Även om jag skulle förklara så skulle dom inte förstå.

Mitt i frukosten fick jag ett samtal av min mami, hon sa att det var dags. Simon, min älskade katt Simon som blev min när jag bara var ett barn. Nu skulle han få somna in, efter 19 långa fina år fyllda av bus, jakt och massa kärlek.

Jag minns det så väl, när vi åkte hem den dära kvällen. Jag satt såklart i baksätet och Simon satt längst ute på toppen på pappas knä i passagerarsätet. Precis som Lejonkungen på lejonklippan. Han följde varje gatulampa med blicken. Fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Första morgonen när jag vaknade så trodde jag att allt varit en dröm och jag smög ner för trappan för att leta. Jag hittade honom inte först, men till slut så kikade jag in under soffan i tv-rummet och där låg han och kikade fram lite försiktigt. MIN katt, jag var kär ♥

Så många gånger som vi legat i min säng tillsammans och bara myst. Han älskade att krypa ner under täcket och ibland kunde ha ligga och snutta mej på magen, hihi. Goingen!!! Han lyssnade när jag vara ledsen och tröstade mej med sin närhet.

Usch, det kommer att bli tomt utan honom kan jag lova.


Sov gott nu lilla Simon-gubben ♥


Baby & Barnmässan

Då var det dags att blogga ikapp lite igen då.

I fredags hade jag egentligen tänkt ta mej till öppna förskolan, men i sista sekund styrde jag istället kosen mot Baby & Barnmässan i stan. L betedde sej exemplariskt och lyssnade hela tiden på vad mamma sa och E sov i vagnen under hela besöket. Otroligt vilka lätta och lätta barn jag har. Vi hann inte mer än in genom dörren innan L fick tag i en såndära heliumballong med tingeling på som hon ville ha. Efter en liten stund mötte vi Annica från fikagruppen och hennes lilla A. Vi satte oss ner och käkade lite pannkakor. Sen strosade vi vidare. Jag köpte två mössor till minstingen, en Frithiof och en Nova star. Haha!! Jag köper alltid mössor på mässan. Jag älskar mössor. Dessvärre så hittade jag ingen fin till L så hon får vara nöjd med dom hon redan har. Hon fick 2 burkar pruttlera istället och sen var hon nöjd. I jollyrooms monter fick man en goodiebag om man anmälde sej till att få deras nyhetsbrev. Det hade jag redan, så ett stycke goodiebag till mej. Den innehöll bland annat en liten bitring som syns på en av bilderna, en napp, engångshaklappar och en "baby on board"-skylt till bilen. Najs!!
Lillan i sin nova star mössaÄlsklingen i nya frithiofmössanGoodiebag från Jollyroom

Efter mässan mellanlandade vi en sväng hos svärisarna innan vi åkte hem och avslutade dagen framför tvn.

Igår startade vi dagen med en smarrig frulle i form av scones och hallon/banan-smoothie och senare efter att ha hämtat mina päron som hade övernattat på det nya Posthotellet istan så satt jag och halvslumrade i soffan innan min goda vän Maria kom hit på lite Mellomys. På tal om Mello...Ranelid?? Wtf liksom?? Jaja, vad ska man göra? Loreen tar ändå hem hela kalaset. Annars vet jag en som inte kommer att kolla nästa år i alla fall.
Älsklingen i sin nya Frithiofmössa

Dreggel

Lilla mini har ju passerat tre månader nu och även 7kilos-strecket. Hon växer som bara den.
Hon har börjat snutta väldigt mycket på sina händer det senaste, högljutt också. Inte helt olikt storarsyster på den punkten heller alltså. Idag sög hon länge på samma fingrar som är syrrans favorit. Pek och långfinger på vänsterhanden. Jaja, det blir säkert bra. Dock hade jag föredragit ett nappbarn den här gången.
Köpte en dreggellapp till henne idag i alla fall för en hel del dreggel blir det.


RSS 2.0