TIPS, om man inte vill lägga massa pengar på ett Macro-objektiv

Hoya Close up-set

När jag fyllde år nu fick jag bland annat ett Closeup-set och en fjärrkontroll till systemkameran.
Först fattade jag inte riktigt hur closeup-setet funkade, men det gör jag nu. Gud så skoj. Det är tre olika förstoringslinser,eller ah dom förstorar inte men dom gör att man kan gå närmare utan att man förlorar ljus. Dock blir skärpdjupet väldigt kort. Men ooh så roligt.
HalsbandLiljaLiljaRefresh

Fick det inte riktigt att funka med fjärren först heller, men vipps så tryckte den av  när jag stog å flummade mej. Haha!! Så kan det gå. Va kul jag kommer att ha med min Kamera nu.
Jag testar Fjärren













Nu ska jag ta å hoppa i säng. God Natt!!

Så tråkigt

Sitter med Hannah i telefon, munnen som alltid går i ett. Hon har alltid nått nytt att berätta. Har precis betalat räkningarna. Fasen va det är trökigt. Det är fan mycket pengar varje månad som man lägger på att bara få bo å ha allt omkring som man behöver. 15 å nått blev det denna månaden. UUUUUSCH!!!
Tog i alla fall med mej lillan upp till Frida en sväng förut. Hon hade ett gäng tjejer hemma å dom hade grillat å sånt mys så vi satt å tjöta lite om allt typ. Väldigt trevligt. Men nu är det gubbens tur att få ha datorn lite innan det är dags att lägga sej. Så ha en mysig natt allihopa. Och sov gott.


En lite härlig bild från igår. Myyys!!

Värmen håller i sej ja

Detta är ju helt fantastiskt. Det kan nog inte bli bättre väder än såhär. Att det ska hålla i sej hela veckan gör ju inte saken sämre. Så fort fläktens blås har snurrat förbi mej så känns det som att man sitter brevid ett element. Puuust!! Vad som händer idag vet jag inte riktigt. Frida frågade ifall jag ville komma upp å grilla vilket hade varit väldigt trevligt, men jag vet inte om jag orkar. Är så himla seg, man blir änna det av värmen. Men men, jag klagar absolut inte =) Vågar ju inte säga nått ont om solen för då försvinner den väl på stört. Till helgen ska det ju tydligen bli lite svalare, nej nej nej!!! Inte när jag går på semester nästa vecka. Det får inte bli skitväder då. Men det är så typiskt mej att ha den oturen. Jag vill ju sola å bada å allt annat härligt man vill göra när solen skiner.

Ute till havs...Fan va underbart!

Härligt!

Kan livet bli bättre? Det frågade jag mej själv idag när jag satt där längst fram på båten å dinglade med fötterna som blev nerstänkta av vattnet. Solen stekte och det fläktade ljumma vindar. Långt fram kunde man skymta Marstrands fästning. Mmmm, då är livet som bäst. Har varit helt underbart väder idag och helt underbart att ha varit ledig. Ingen stress, ingenting. Bara njuta. Jag säger inget mer utan lämnar det så.
UnderbartJag å PappiLillan med Mormor

Vad är väl en fest utan sprit? (Bilder)


Gick en kvart tidigare från jobbet igår å det va tur, för när jag stog i kassan på systemet så gick gallret ner. Dom stängde 15. Hade jag inte gått tidigare så hade det inte blivit nån sprit. Och vad är väl en fest utan sprit? Nä det hade inte funkat.
Usch va stressad jag va sen. Släkten skulle komma 16.30 å jag skulle göra mina bakelser å duscha å göra mej iordning. Till råga på allt så hade våran ugn och diskmasking totaldött. Jaa, Tack va lägligt!! Men det fixade papa lite senare Thank God!
Först va släkten här då såklart å jag fick massa fina saker och jag är såå himla nöjd med mina presenter. Bakelserna va JÄTTEGODA. Det va ett recept som jag hittade i en blogg faktiskt. Låg på startsidan. Kommer ej ihåg vilken blogg men jag teackar för det. Hjärtbakelser, muuuums.
Polarna drällde in runt 19-20 å då drog festen igång. Guud sicken härlig kväll det blev. En del blev rejält i gasen, nämner inga namn haha!!
Mamma drog igång grillen lite senare å vi käkade lite nattamat. Väldigt gott. Det va typ ketchup överallt. Fan som den sprutade. Alla hade kul och det blev väldigt lyckat. Fick grymt högtalarsystem till datorn så det blev en del dunka dunka med Spotify. Spotify e fanemej grymt!!
Jag tackar alla som va där för allt och för att ni gjorde kvällen till vad den var. Puss!!

HjärtbakelseSläkten på besökJag ser hur lång ut som helst här, hahaPlockepinn på gräset gick inte så bra.Jag å FridaDarlingsTrädgården ser ut som fan jag vet.Manno Jag å HannahSöta Mammi, hon e grym!Mitt tredje ombyte eller fjärde.GrillmasterS å MGoingarGå å lägg er ungar

Snälla, Lämna inte barn och djur i bilen!!!

Parkering

Varje år varnar media oss om att vi inte ska lämna våra barn eller djur i bilen under heta sommardagar och kvällar. Ändå läser man var och varannan dag att någon har glömt eller lämnat sitt barn. Dom skulle ju bara in och handla lite snabbt och barnet sov. Dom ville inte väcka. Ja, så kan det ju till exempel låta. "Ville inte väcka" Nähä, men nästa gång kanske det inte går att väcka barnet överhuvudtaget. Det kanske har avlidit av värmeslag.
Jag kan inte förstå att folk inte tar till sej varningarna. Men det är väl som med allt annat här i världen, "Det händer inte oss". JO!! Det händer alla. Så, älskar du ditt barn? Lämna det då för guds skull inte, oavsett om det bara handlar om en snabbis.

http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=503329

Nu är det dags

Nu är det dagen som Herman stått å väntat på. Den tionde dagen, har rört ihop allt det sista som skulle i och nu står han inne i ugnen å väntar. Ska bli väldigt spännande å se hur det smakar. En salig blandning av ingridienser kan mani alla fall säga. Äpple kanel nötter och choklad är en del av dom. Det börjar i alla fall lukta lite gott så vi får väl se.
Har haft en underbar kväll med underbart väder. Det är tamejtusan allid sol på mina födelsedagar.
Sambon kom hem å hade köpt finfina blommor till mej och så fick jag en superläcker väska till min systemkamera. Så numera kommer den ligga gott i en golla. Yeey!!
Ska nog ta å röra ihop lite gotta som jag ska ha till mina bakelser imorgon. Tog ett recept som va på blogg.se en dag för ett tag sedan. Så det ska bli väldigt spännande å se hur dom blir.
Sen är det dags för sängen, ska ju trots allt upp å jobba imorgon. Usch usch, lär bli hur stressigt som helst. Folket kommer vid fyra å jag slutar kvart över tre å efter det ska jag till systemet och en sväng till plantagen. Jaja, vi får väl se om jag hinner.  God Natt gott folk!

Idag är det MIN dag!!


Shit nu är det illa, nu ligger man på plussidan och börjar på riktigt att närma sej 30. Oh lord!! Kommer ju ihår när man va liten, eller i alla fall yngre å man tänkte att shit va gammal man är när man är typ 22!! Japp, det var då det och idag blir jag 26. Jeeesus!! Mycket religiöst i bloggen idag, Jesus å Lord å allihopa är med och firar min dag. Haha!!
Har i alla fall jobbat hela dagen idag, men jag gick faktiskt hem en timme tidigare. Hihi!! Lite speciell ska man väl få vara.
Det ska komma en snubbe snart å kolla på Leahs gamla vagn som vi ska sälja. Är för övrigt en Quinny buzz 3 ifall någon är sugen. Sambon och lillan är iväg å handlar sålänge och sen är det min tur. Måste handla lite inför morgondagen.
Ha nu en kanonkväll allihopa i solen!

Jag, när jag fyllde 25!!
Erkänn schysst stil. Hahaha!!

Sådär ja

Nu ska jag ta å dra mej hemåt efter ännu en seg dag på jobbet. Va gott det ska bli. Är ju helt sjukt varmt ute. Det blåser riktiga medelhavsvindar ute. Myyys!! Ska nog köpa med mej lite McFlurry Marängschwizzzss hem, mumma!! Puss så länge!

Då va det dags för Herman att flytta från boet

Idag är det dag 9. Det betyder att det är dags för Herman att få nya ägare. Jag har skrivit två brev och lämnat bort två bitar. Kan inte komma på nån annan som skulle kunna tänka sej att vara med. Tråkmånsar!
Det kan väl vara lite kul liksom. Imorgon är det stora dagen för min Herman, då ska han bli stor och åka in i ugnen.

Nu är det dags för So you think you can dance, dance, dance!! Det finns många sjukt duktiga dansare här i världen.
Sen blir det natten, antagligen läsa min bok å gör mina sit up's. Joho då, jag har börjat med det. 25st om dagen, men det ska snart ökas på. Haha!!

Hej på er!

Åååh va gött!!

Fy fan vilken härlig dag det har varit idag. Har legat i trädgården hela dagen å solat å lillan har plaskat i sin balja. Himla gott! Började dagen med att gå på utvecklingssamtal på dagis klockan 8...Väldigt kul på sin lediga dag. Efter det va jag hos läkarn som sa att jag skulle få en tid för ultraljud så dom kan se vad som behöver göras.
Sen va det bara till att slappa. Blev iofs inte så mycket av det heller. Har ju fixat iordning Leahs gamla vagn så vi kan sälja den, det tog sin lilla tid kan man säga. Sen så tvättade jag fönstrena å så också. Så duktig så, haha!!

Slumrade till lite i solen och fixade värsta schyssta brännan. Lite svårt att få till det helt 100 när man har en unge som ska smörjas i 30. E ju lätt hänt att man kladdar lite på sej själv då också. Ajaj!! Men det gör inget. Bryr mej inte lika mycket om sånt som jag gjorde förr.

MelonGrimas

Bara sola

Idag är det sola i trädgården som gäller för hela slanten... Har gjort iordning Leahs vagn så den är redo att säljas. Kommer nog kännas tufft, älskar den vagnen. Men men, vad ska jag med den till liksom. Hörs sen då!!

Trädgårdsfix..

Först så hade jag lite funderingar på ifall man kanske skulle dratt in till stan å gått på Lotta Svängberg på Lisse. Det hade vart jäkligt kul faktiskt. Jag å Tessan va där när flickorna låg i våra magar. Det va skoj, massa folk å jättevarmt. Den sommarn 2006 va det kanonväder. Vilken underbar sommar. Det blev i alla fall inget Lisse idag. Kände att jag får hålla i pengarna lite. Imon ska jag till läkarn helt oväntat ochså är det ju massa annan skit på det. Nä så jag stannade hemma.
Kärleken höll på å fixa i trädgården när jag kom hem. Han hade klippt gräset, så duktig så. Sen bestämde vi oss för att flytta en stor syrénbuske till andra änden av gräsmattan. Den stog precis där våran framtida altan ska byggas så väck skulle den ju. Nu ska det bli spännande å se om den överlever flytten. Jag har i alla fall fått mej en liten rabatt, så om inte syrénen överlever så får det bli något annat fint där. Tids nog ska jag nog plantera lite bommor nedanför också. Så himla fint så. Nu ska jag gå upp å lägga mej brevid min prins och läsa min bok. Vi hörs imon igen. God Natt!!

Syrén


Diesel vill också vara med.

Min dotter är en konstnär

Jag gillar verkligen den här tavlan. Hon målade den på dagis nu i vår. Så himla fin och härlig färgkombination. Duktigt för att vara knappt 3 år.

Nu kommer sommaren!!!

Nu väntar jag en veckas härligt väder. Rapporterna visar bara sol å varmt hela veckan. Det ska bli såå härligt. Ser nästan fram emot att gå upp i morgonbitti. Jag hoppas verkligen att det blir så nu och att det håller i sej. Har ju endast två veckor kvar att arbeta innan jag går på semester. Guuud va gott det ska bli. Åh jag önskar så att jag får fint väder. Men det känns lite som att det bara är tvåveckors-perioder med sol hela tiden. Vi får väl se. Hoppas hoppas hoppas!!
Även en veckas arbete väntar, det ser jag inte fram emot lika mycket. Men jag tror jag är ledig på onsdag å då blir det till att ligga på en filt i trädgården hela dagen. Har klipptid på torsdag också ska bli riktigt skönt. Håret är så jäkla långt bak i nacken nu så det går knappt att göra nånting med det. Det lägger sej bara som det själv vill hela tiden. För jäkla jobbigt asså. Sen blir det ju löning och födelsedag på fredag också så förhoppningsvis blir detta en go vecka.

För övrigt så kommer jag att lyssna en hel del på Cidinho & Doca - Rap das armas denna sommaren Grym låt!

Puss å Kram på er alla nu skuttar jag till sängs. Natti!!

Moi

Söndagstur till IKEA

Blev så himla orolig igår kväll när jag va inne på ikeas hemsida å såg att min lampa som jag ska köpa inte fanns med på hemsidan längre. Den va där senast i torsdags. Den kunde väl inte ha utgått. Jag har spanat på den i typ 2 år utan att köpa den. Tänkte jag skulle vänta tills vi e klara med vardagsrummet här hemme. I alla fall så gick jag där på ikea å vi äntligen kom fram till lampavdelningen. Där stog den å lös så fint, den skulle inte utgå. Men jag köpte ingen heller. Då jag fyller år nästa vecka så tänkte jag att jag kan önska mej en. Folk frågar vad man vill ha, men det är ju så svårt. Fyller inget speciellt, men lite kalas blir det ju allt i alla fall.
För övrigt så köpte jag två nya lampskärmar till vardagsrummet och en tavelram till en teckning som Leah har gjort på dagis som jag tyckte va så härlig.
Stranne
(Bild tagen från Google)

Söt somrig klänning

Den här supersöta känningen fick jag shoppat igår innan festligheterna drog igång. Kände att jag ville vara riktigt somrig på midsommar och något sådant fanns det inte i min garderob. Gina brukar ju alltid ha massa söta saker så jag drog dit. Tyckte den va lite konstig över brösten bara så jag sydde om den lite. Den är egentligen sån om man knyter i nacken (bild), men jag sydde fast banden bak på ryggen istället. Kände mej väldigt somrig måste jag säga.

Blommig klänning från Gina Tricot
Gina Tricot 249:- Perfekt!!

Lätt huvudvärk idag då

Här kommer lite bilder från gårdagen. Det va ju faktiskt hyfsat väder. Solen va till å mä framme ibland.
Freddan å Tessie hade fixat partytält som vi kunde sitta under ifall det blev regn å det blev det ju senare på kvällen. Regnade iofs på dagen där en sväng när jag skulle till backaplan, jävlar sicken skur det kom. Köpte då en fin klänning på Gina, kvällen till ära
Vi fixade iordning å käkade lunch först. Det va korv köttbullar ägg å sånt gott. Gud va jag va hungrig då. Efter det gjorde vi lite kransar å fick till en midommarstång, dock hade vi ledsnat på att göra kransar så stången fick vara utan. Efter vi hade lagt ungarna så kunde man äntligen koppla av å fram kom spriten. Hehe!! Va inte riktigt så illa som det låter. Sen blev det middag vid typ 21-22 eller va klockan kan ha varit. Allt blev lite försenat an man säga. Men kul hade vi i alla fall.
Lite senare på kvällen eller natten kanske man ska säga, klockan va ju ändå halv 2 eller nått, så kom Frida å Krille. Sen satt vi där å tjöta å drack tills klocka va 4.
Freddan hade lånat en husvagn som våran familj skulle sova i. Va hur mysigt som helst. Sist jag sov i husvagn va första gången ever å det va la runt 16-17 år sedan.
Idag har jag varit sjukt seg efter gårdagen. Åkte inte hem för än vid fyra idag, sen har man halvslumrat lite i soffan å så.
Jaa, nu kommer killen med pizza.

Midsommar

Hoppas vi får en..


(Bild: Google)

Hoppas vi får en härlig dag idag. Än så länge ser det ätt så okej ut. Blåser en del men solen kikar allt fram emellanåt. Hoppas hoppas att regnet kan hålla sej borta, men ärligt talat så tror jag inte det.
Idag bär det av hem till Freddan å Tessie. Ska bli väldigt trevligt...å gott med all mumsig mat. Funderar på ifall Gina har öppet idag, om man kanske kunde hitta något fint att ha på sej. Men jag tror inte det. Ska i alla fall strax göra oss iordning här. Vi kanske till å mä hinner vara med lite vid det lokala firandet.

Hoppas att alla får en härlig Midsommarafton!!

Känner mej helt slut

Det tog verkligen på krafterna att åka å handla efter jobbet. Jag å Tessie hämtade ju kidsen på dagis efter jobbet. Gud sicka goa ungar vi har. Men full rulle va det, nån hade fel kläder å nån annan hade inga för dom va blöta å sådär som en vanlig hämtning på dagis kan se ut. Hehe!
Vi åkte till Coop i alla fall. Där va vi ju inte direkt ensamma vill jag ju inte påstå. Jiiises!! Va folk. Så ska man knö sej runt där med en tung kundvagn å 3 ungar med olika viljor. Hihi!! Lite komiskt såhär i efterhand. Vi fick i alla fall köpt allt som vi skulle inför morgondagen. Det är ju gött då man slipper snurra runt imorgon när man inte har någon tid alls för sånt.

Camilla Läckberg SjöjungfrunNu sitter jag å kollar på draknästet, har aldrig sett det förut men det är ganska så kul. Vissa av människorna fattar jag inte ens vad dom har där att göra. Haha, små darriga tanter som stakar sej när dom ska berätta.
Den enda som lyckades få sponsring idag va en snubbe från Storytel som jag faktiskt har använt mej av. Istället för att ladda ner en ljudbok till mobilen så streemar man boken. Man kan ställa in sovtimer, vilket ju är väldigt bra. Jag fick chanses att prova detta genom buzzador i alla fall. Lyssnade då på Camilla Läckbergs Sjöjungfrun. Vilket va min första bok i mitt vuxna liv, tyckte det va lite svårt att hänga med när det hoppade mellan dom olika kapitlena å sånt å minns inte riktigt vad den handlade om, men skit samma. Det va mysigt att ligga å lyssna i alla fall. Mitt enda problem var att jag hade lättast för att lyssna om jag blundade å om jag blundade så somnade jag, haha. Najs!

Bara en bild

Idag har det inte blivit mycket vettigt gjort asså. Imorgon desto mer. Eller ah, jag slutar klockan 15. Göööttt!! Yes! Sen ska jag möta upp Tessie vid dagis å hämta kidsen. Sen blir det midsommarinhandling. Får se om vi hittar det vi vill ha.
Så vi ses imon igen kära ni. Köss!


Vad var det??

Sitter här vid min lappis å kollade nyss ut på katten som ligger på bänken utanför. Tyckte han va lite skum, han tittade upp mot himmelen samtidigt som det lät som det körde en traktor eller nått på utsidan ovanför huset. Mycket konstigt, så jag va tvungen att gå ut. Självklart så hittade jag den här...

Luftballong

Hej jag heter Herman och jag är en surdegskaka


Hihi, jag har gett mej in på en lite rolig grej. Min jobbarkompis sa en dag till mej att hon hade Herman hemma och att jag en dag skulle få en del av honom. What? Tänkte jag. Idag kom den dagen. Jag fick en burk med en smet i och ett brev som börjar "Hej jag heter Herman". Hehe, detta tänkte jag kunde bli lite roligt. Grejen är den att nu ska jag ta hand om Herman i tio dagar, vissa dagar ska jag bara röra runt i den och andra ska jag mata den med ägg å mjöl och andra ingridienser. Till slut blir Herman stor och då ska jag dela honom i fem delar, varav jag behåller en och ger bort dom andra fyra. Detta är alltså en vandringskaka. Dem fyra som får en bit av mej får även ett brev till och ska sedan göra samma sak som mej.
Den biten jag har kvar ska jag sedan blanda in massa gott i och slänga in i ugnen och sen är min Herman färdig.
Visst låter det roligt??
Surdegskakan Herman

Christian 1 svalde batteri, fick penicillin och dog.

Detta är fruktansvärt och det får bara inte hända. Det måste vara sjukt frustrerande för en förälder att komma in till sjukhuset och söka vård för sitt lilla barn och dom inte tror på en. Mamman till lille Christian 1år gammal, åkte till sjukhuset med sin son efter det att han hade svalt ett batteri. Läkarna trodde inte på henne, då dom påstod att ett batteri med den dimensionen inte skulle kunna passera igenom matstrupen på en 1-åring. Trots kräkningar och hög feber m.m så ville inte läkarna röntga honom. Det va för dyrt. Var han inte värd det? Man tar väl det säkra före det osäkra?? Tydligen inte. Två veckor senare hittade Christians mamma honom blödandes ur näsa och mun. Stackars liten. Hans liv gick inte att rädda.
Ett batteri hade fastnat i halsen på honom och skavt hål på pulsådern. Han dog av inre blödningar. Fy fan!! Röntgen va för dyrt?!?!
Tänk dej att du som förälder vet att ditt barn kan räddas, men ingen gör något åt det. Han fick bara lite penicillin.

Christian dödad av batteri

Jag vet det är dumt..

..Men såå gott. Det finns ingen bättre kvällsmat. Jag älskar att koka mej lite Girandole på kvällen. I med lite smör, strö över lite aromat, tandoori och pastakrydda. Sen lite lite ketchup å mumma så gott.
KvällsmatKvällsmat
Nu när min magge är mätt och belåten så blir det till att studsa i sängen. Good Night!!

Rosa liten och klibbig, Bongare


Den här lilla rosa slibbiga saken köpte jag igår. Haha, men visst e den lite söt.
Först va den lite mjölig liksom så man blev äcklig på händerna så vi sköljde av den å nu är den alldeles klibbig och ser ut så här. Hehe!! Leah älskar den i alla fall. Hon kallar den för Bongare. Cute!

Min vita shopping

Vit Shopping
Va iväg en liten sväng igår och fick shoppat detta. Jag som annars är så himla färgglad när jag shoppar, kom denna gången hem med bara vitt.

Vitt linne till lillan från Mexx
Ankelstrumpor till lillan från Nike
Bokstav från Different Design
Blommig korg, kommer ej på märket.

Nu är jag här!!

Jag kan få en såndär jobbig känsla i magen när jag inte har fått komma in på bloggen å skriva av mej lite. Känns alltid bättre när jag sen har fått skriva ett par rader. Även fast man egentligen inte skriver något speciellt vettigt så känns det alltid gött.
Har jobbat idag, ööh som alla andra dagar typ. Det som va lite najs idag är att vi har öppnat den nybyggda delen och jobbar numera ifrån våran nya stora fina disk. Slipper då vara 3 personer som knör på en yta om ca 2 m2 knappt. Det va riktigt najs faktiskt. Härligt väder har det varit idag också, så gott som hela eftermiddagen har ju solen lyst, gött!
Lillan sitter brevid mej nu och kollar på en film, Ice Age, har nog sett den ca 200 gånger eller nått. Strax ska vi gå ut å träffa syrran. Tar oss en sväng till affären. Kan vara skönt att få komma ut å få lite frisk luft. Så kanske man kan köpa med sej något gott hem som man kan smaska på.

Sen när jag kommer hem så ska jag visa vad min vita shopping från igår. Utan att tänka på det så blev allting vitt. Ni får se sen. Hej på en stund.

Köpte en liten present till lillan. Så glad hon blev.
Köpte en liten present till lillan. Så glad hon blev. Hon älskar presenter, men vilka barn gör inte det =)

Ajajaj!!

Usch, hade tänkt skriva ett par rader och visa lite vad jag har shoppat, men det får vänta tills imorgon för nu fick jag världens magknip. Så det får bli sängen för min del istället. Natti natti mina vänner, hoppas ni sover gott.

Det var en olycka

Igår hemma hos syrran hände en liten sak. Det var en ren olyckshändelse och var verkligen inte meningen. Men ändå så gör det ju ont i hjärtat när dom små skriker. Lillan kom utskuttandes på altanen i bara trosorna när en kille tar ett steg bakåt i sina tjusiga krokodildojor med snajsig klack och råkar sätta hälen rätt på Leahs lilla fossing och trampar till. Ååh va ledsen hon blev lilla gumman, å pojken (som Leah kallade honom) blev också ledsen, man riktigt såg på han hur ont det gjorde i honom. Men allt är frid och fröjd med den lilla foten idag. Lite blåfläckig bara, men hon verkar inte ha några besvär. Så nu vet ni det ni som ringt å frågat. Här kommer även bilder. Haha!!

// Hon som dokumenterar allt =)

Liten fossingLiten fossing

Mitt fina väggord

Jag köpte det i onsdags. Det är så himla fint och kommer från Different design som även har massa andra fina saker till hemmet. Sov Gott står nu på tavellisten ovanför våran säng. Undrar om man sover godare inatt då.

Väggord

Grillfest

Jag tillbringade Lördagskvällen hemma hos syrran. Dom hade anordnat en liten grillfest med massa härliga människor å gott att drick och god mat. Väldigt trevligt va det. Synd bara att Prinsen inte kunde vara med. Batterierna till kameran tog slut så det blev bara ett fåtal bilder. Inget kul alls.
Jag va väl hemma runt 2 eller nått kanske. Då la jag mej en liten sväng på soffan å vaknade inte igen förän det va ljust ute. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra av söndagen. Kanske man skulle åka en sväng till Allum å shoppa sej lite lycklig eller nått. Imon är det ju jobb igen. Det suger att helgerna är så kort.
Potatissallade


Måste göra mej iordning

Tjoo!!
Måste ta å fixa till mej lite nu. Syrran ringde förut å frågade om vi skulle komma idag. Jag: Komma vart? Vad händer?
Hon: Ööh, grillfest ikväll. Jag: Hmm, jaha va det ikväll. Hon: JAAA!!!

Shit det hade jag ju heelt glömt av. 16.00 skulle vi visst vara där, men nån tid hade jag inte fått. Så nu e det bråttom. Vad sjuttan ska jag ha på mej då. Man vill ju såklart vara snygg när man ska bort. Jäkla synd att det är så trökigt väder bara, men nu börjar det allt spricka upp å solen vågar sej fram små korta stunder. Bara det inte blir mer regn nu, är så less på skiten. Yey yey, vi kanske hörs ikväll då. Annars så kommer jag inom imorgon. Bye!!

Tänk om min kille kunde

Nu är jag skit-trött. Kan tänka mej att vi va trevligt sällskap hemma hos Frida. Först somnade lillan å så la jag mej lite till rätt i soffan och somnade jag också. Jag somnar alltid till film nästan. Kollade på Att göra en pudel. Den är faktiskt bra. Lite söt sådär. Tänk om min kille kunde göra sådär romatiska saker mot mej. Va trevligt det hade varit.
Nu ska jag ta å surfa runt lite innan jag hoppar i säng.

Jag gör såhär

Tänkte jag skulle ta med mej lillan och åka hem till Frida ikväll. Först hade jag planer på att dra till Trädgår'n å kolla Rosenström, men det skiter jag i. Orkar änna inte göra nått överdrivet idag. Försöker bara få lillan att lyssna på mej. Men det funkar inte oavsett vad jag prövar för metoder. Suck! Vad ska det bli av denna flicka. Senare ikväll eller imon ska jag visa vad jag köpte för fint när jag va istan i onsdags. Såå nöjd. Ha nu en skön Fredagkväll allihopa.

Snällaaaa!!

Ta mej härifrån. Här e så dött så det är inte klokt. Har pulat å grejat med annat en stund, men man lessnar ju. Jag är här för att sälja. Lite jobbigt när det inte finns någon att sälja till. Klockan går ju så jäkla sakta också när man inte har något att göra. Om man kanske skulle ta å sticka iväg en sväng till Preem kanske...Köpa lite glass kanske. Ja det gör jag.
Då kanske man piggnar till lite också. Sånt här orkar jag bara inte med.
Bild tagen från www.blogg.piggelina.se

Idag har jag fått veta...

Idag har jag fått veta vad min syster har för en liten kotte i sin mage. Åååh vad jag längtar tills den lill* kommer ut så man kan pussa å gosa å nypa i kinderna..nä inte det sista, fastän man väldigt gärna vill. Tyvärr kan jag inte avslöja något då den blivande Mormodern inte vill veta något. Om jag får gissa så lär hon ändå få veta innan det är dags.

Farmor hämtade lillan på dagis idag å ringde å frågade ifall jag ville ha middag. Jajjemen, det ville jag. Fläskfilé i någon jääävligt god soya-sås med potatismos till. Middagen blev lite sen då hon råkade skära av sej tummen lite lätt stackarn. Du får vara försiktigt Mimmi. Prinsen har redan gått å lagt sej. Klockan va la halv tio när han gick upp. Lite tråkigt att han måste lägga sej så tidigt, men såå mycket bättre att ha honom hemma på kvällarna. Å så har man ju någon att krypa ner till. Såå mysigt detta.
Funderar på ifall man kanske skulle kunna dra te trädgår'n imon å kolla på Björn Rosenström. Det hade vart skitkul faktiskt. Man blir på så gott humör när man lyssnar på honom. Men så ska jag jobba på lördag så vi får se ifall någon har lust att byta kanske.




Fick förresten en härlig kommentar förut:
Postat av: Annelie 34 år

Gud vilka fula barn,och stackars barn som har en så ful mamma!!!!!

2009-06-11 @ 15:05:30

Tack för det "Annelie". Men du har missuppfattat, jag har bara ett barn.


Nu ska jag gå å lägga mej, Tja!!

Vart ska jag börja?

Okej, nu ska jag se om jag kan köra gårdagen här lite snabbt. Det var en fullspäckad dag kan man säga.
Först så va vi på skolavslutning på min systers barns skola. Dom var så himla fina. Gud sicka fina systerbarn jag har. Förra året va jag med Smilla i hennes klassrum, så i år va jag inne hos Elliot. Haha, han såg ju inte direkt road ut vill jag inte påstå. Stackarn! Han ville väl bara få sitt sommarlov.
Kul väder på en skolavslutning.Syster å lillan
Stiliga ElliotVackra SmillaJordgubbstårtaJag å min gravida syster

Efter skolavslutningen och tårtkalaset så drog vi in till stan å gick på Liseberg, tydligen nån ny tradition. Jag ÄLSKAR Lisse. Fan va skoj det är. Man blir som ett barn igen. Jag och Mamma + alla barnen köpte oss varsitt åkpass, Manno å Syrran satt å jäste på tyrolen å passa Leah lite då och då. Gud så skoj vi hade. Jag fick med mamma upp i Balder, Höjdskräcken och till och med i Kanonen. Den gillade hon inte riktigt. Haha!! Men Balder är ju sååå underbart läskig. Jösses va vi skrek. Både jag å mamma lät likadant under hela turen. Jaa, det va skoj det. Sen fick jag även lurat med Lillan upp i Flumeride. Kände mej lite taskig där ett tag, men det gick ju skitbra. Va vi skrek Haha, Leah såg lite lätt skärrad ut när vi först kom ner men sedan skrattade hon bara. Stannade även till å käkade lite. Entrecot med klyftpotatis å bearnaisesås blev det för in del. Mums!!
Köpa biljetterBergochdalbananBergochdalbananÄter lite matLeah å Mamma åker nåntingLeah och Smilla åkerPonnykarusellenRadiobilarnaFarfars BilarJag och mamma åker FlumerideTjejerna tar hand om LillanJag och SysterFlickor på DalahästManno har missuppfattat

Tessan ringde när jag stog i kön till Höjdskräcken å frågade omjag inte skulle med till Ullevi å kolla när Sverige spelade mot Malta, hmm det ville jag ju. Dock så hade jag kliptid för katten halv 20 men jag ringde å avbokade så efter Lisse bar det av mot Ullevi. Mamma släppte av mej där och körde sedan hem med lillan till Prinsen.
Mötte Tessan vid insläppet. Det va ju en riktigt bra match. Inte så spännande dock då Sverige vann med 4-0. Men grymt roligt va det. Herregud, dom gjorde 3 mål på 5 minuter. Gött!!
Efter fotbollen råkade vi på en spelare ute på gatan å Tessan ville jag skulle fota. Hahaha, hon e störd. Hon stog å trängdes med massa småkillar. Du e för go gumman. Sen fikade vi lite på Condecco. Hon kökade nån go macka å jag tog hallonpaj. Smarrigt! Eter fikat kom hennes syrra å hämtade oss. Va la hemma strax efter 23 då jag gick å la mej. Gäääsp!
Jag å Tessan i kön inSveriga-MaltaGotta!!BuuuuseTessan å Kärleken Hahaha!!YeeeyHur går det då?Craaazy!!

Jaa, vad ska man säga. Hade jag en fullspäckad dag eller vad? Somnade gott gjorde jag ju i alla fall.

Snabbis

Sitter på jobbet nu så kan inte skriva, men jag kommer in sen ikväll å uppdaterar om gårdagen. Va en fullspäckad dag kan man säga.. Skolavslutning, Lisse å Fotboll. Jösses! Men som sagt, bild å text kommer till kvällen. Köss!

Lite då & lite nu

Kan ju ta å börja med update från igår då. Lite snabbt bara. Va förbi plantagen efter jobbet å köpte en ny blomma till väggen på framsidan, den andra hade typ dött. En liten knopp slog ut efter att jag gav den vatten så jag ska se om jag kan rädda den. Köpte även en hallonröd Gerbera som står på bordet i vardagsrummet. Väldigt fint.

Sen så hittade jag ett dart-spel fast med uppblåsbar tavla och inga pilar då såklart. Det va som små tennisbollar istället, med kardborreband som dom fastnade på. Lillan tyckte det va jätteroligt. Jag också hehe.

Frida å Lillan
Älskling
Lillan kastar


Idag när jag kom hem från jobbet så höll prinsen på å grejade med våran framsida. Vi hade en gammal stubbe mitt i gräset som en gång i tiden har varit en stor én av nått slag, tror jag. Den fick han för sej att nu skulle den bort. Yees, blev väldigt fint när han va klar, men vi hade ju inga verktyg så han sprang hem te mamma å pappa å fick låna yxa å lite grejer. Kanon att ha föräldrarna nära ibland. När han ändå va i farten så tog han väck staketet också. Tids nog så ska det läggas plattor där istället och lite annat. Detta tog väl sin lilla tid å jag gjorde inte mycket vettigt under tiden. Nattade lillan å lite sånt bara.


Snart blir det dags för sängen. Natti!!


Fniss fniss, skrattar fortfarande åt den dära bryta-snoppen-dansen. Sjuuukt!!


Se upp så du inte bryter snorren!!

Jamaicansk dans

Myndigheterna på Jamaica oroar sej för den nya sexdansen Daggering. Man tror att den våldsamma, erotiska dansen ligger bakom ett X antal penisfrakturer. Skadorna kan enligt Urologen Larry Lipschultz resultera i intensiv smärta och kan leda till ett permanent onaturligt böjt organ.
So be careful out there!!
Daggering


Läs artikeln på aftonbladet.

Varför funkar det inte?? (Bloggbekymmer)

Blir så himla trött. Det är flera stycken nu som säger att dom inte kan läsa min blogg, det enda dom kan se är bilderna. Vissa ser headern, andra inte och några kan inte se bilderna heller, jag fattar ingenting. Va sjuttan e det så för? Fattar inte vad det kan bero på. Måste vara någonting jag har gjort i koderna på designen eller något. Testade på min testblogg att ändra till det grundtemat jag har och då ser man allt. I alla fall i Google Chrome, som jag har testat med. Fast min design syns inte där. Jag har i vanliga fall Internet Explorer å där funkar det kanon. M.Firefox funkar inte heller, suck.Kan det inte bara funka? Det ska väl ändå inte spela någon roll vilken webläsare man har eller. Men jag får fortsätta att prova mej fram imorgon kväll eller nått, så ska ni nog se att jag får ordning på det tillslut.

Nu ska jag ta å hoppa i säng, prinsen ligger å väntar om han inte redan har somnat. Natti natti!!

Kommit hem

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Nu har jag Frida här på besök så jag blir inte långvarig. Bara visa tt jag lever. Hörs sen då. Tja!

Yesman Good Shit!


Jaha så va denna helgen över. Måndag imorgon och jobbet väntar. Nu är det väl hög tid då att krypa till kojs. Prinsen har redan gått å lagt sej, han e så duktig han. Så stolt över att han har bytt jobbtider. Tänk att man nu ska leva som en normal svensson-familj, hur ska detta gå =) Lite konstigt egentligen. Sedan vi träffades för typ 100 år sedan så har han jobbat kväll.  Nästan i alla fall. Men än så länge känns det bra. Och det bästa är ju att man slipper gå å lägga sej ensam i en stor tom säng. Det är ju såå mysigt att ha någon att somna med å som kan killa en lite på ryggen också kanske..Mmmm!
Yesman va för övrigt jävligt rolig. Haha, fan va störd han är den där gubben asså. Det blev mycket garvisar kan jag säga. Va nog längesen jag skrattade så till en film.

Nä, god natt mina vänner. Vi höres imorgon. Pussa!!!

Jag har fått oinbjudna inneboende, eller kanske uteboende.

Stog ute på vår framsida å tjötade med Hannah en stund. Kollade ner på min blomkruka som står på marken där och såg att det hade hamnat massa jord på utsidan. Kanske att det hade åkt igenom hålen som är på undersidan av krukan jag vet inte. Fick i alla fall för mej att jag skulle lyfta bort den å kolla. Ojoj, därunder bodde ett helt litet samhälle av myror. Fy va äckligt. Dom blev helt tills sej när dasljuset kom på dom och alla rusade mot äggen. Det fanns la kanske fyra eller fem ägg. Dom hjälptes åt och kämpade med dessa äggen för att få dom undan "faran" (som i detta fallet va jag å Hannah). Haha!! Det va lite kul å se på dom hur dom jobbade. Jösses, det verkligen kryllade där under min stackars blomkruka.
Och jag är ju som jag är, så fram med kameran bara. Titta!!

Myror
Myror
Myror

Tråkig, mulen, jävlig.

LillfisSöndagar e så tråkiga. Det känns som att man bara väntar på att få gå å lägga sej å dra till jobbet nästa dag. Väldigt tråkigt. Va på ikea förut med memma å Leah. Köpte inget jättekul, det blev bara 2 lampskärmar å nått mer. Kommer inte ens ihåg nu. Vilket bra minne man har. Sen jag fick Leah så har mitt minne blivit helt värdelöst. Kommer inte ihåg nåting känns det som. Hjärnan typ försvann med förlossningen eller nått. F tycker det är jättestörande, stackarn.
Nu har vi ätit lite middag. Blev rester från igår, vädigt smarrigt. Pastafjärilar med ost å skinksås. Smärr!! (obs! uttalas med engelska R)
Innan middan va vi uppe på torget å köpte lite gotta och hyrde en film. Yesman blev det denna gången. Den har jag velat se länge nu så vi får väl hoppas att den är bra.  Jim Carrey brukar ju alltid vara så jäkla rolig så det kan säkert bli najs.
För övrigt så är jag proppmätt å ska nog lägga mej lite på soffan å mysa men min lillfis.

Puss!!

Jag & Leah

Gossip & mumsmums



Sitter här å lyxar till det lite för mej själv. Nått får man väl göra av denna annars rätt så trista kväll. Har Hannah i luren som sitter å babblar på om massa spännande skvaller. Man blir alldeles svettig av att lyssna på allt, haha. Nä nu får jag engagera mej lite. Ciaoo!!!

Sjukt

Jag är vekligen helt sjukt trött idag. Min kropp verkar inte alls klara av detta längre med vinkvällar. Ändå är jag bara knappt 26 år fyllda. Hur ska detta gå. Sitter med telefonen i högsta hugg och försöker få tag i Tessan. Prinsen skulle dra iväg på annat så jag tänkte man kanske kunde hyra nån film å köpa lite gotta. Det är ju trots allt lördag, eller hur? Då skadar inte lite gotta. Samtidigt så e jag så himla seg så jag vet inte om jag orkar åka någonstans. Men jag tycker det är så jäkla trist att bara sitta hemma en lördagkväll. Ååååh beslutsångest.

Vad gör man egentligen på nationaldagen. Vi firar väl inte ens det här i Sverige så som man gör i många andra länder. Finns väl inte direkt något att fira heller. Förr firade man väl mest bara för att ha en anledning att få festa. Eller att det skulle finnas en orsak till varför man festade. Haha, ja så va det nog.

Leah ligger å halvsover i mitt knä. Jag vet inte vad som har hänt med henne. Hon vaknar tidigt å somnar tidigt. Inte likt henne. Vi ska nog ta oss lite daimglass nu, Mmmm.



Jag förtjänar det

Sitter här framför datorn med lite lätt huvudvärk. Va iväg på rajtantajtan igår jö, hemma hos Sandra. Hon bjöd på lasange som va såå gott. Tessan hade med sej 4 flaskor med olika sorters bubbel som vi hävde i oss. Hihi!! Tjoho, va trevligt vi hade. Massa galet snack precis som det alltid brukar bli. Jösses, hade någon utomstående varit med så hade dom trott vi va dumma i huvudet. Stackars hennes grannar säger jag bara. Dom fick höra mycket spännande, haha!
Jaja, så kan det gå.
Sandra sminkar mej


Nu kommer snart Frida hit å hämtar upp mej å lillan. Vi ska åka iväg en liten sväng. Gött att komma ut å få lite frisk luft såhär dagen efter.
Sen vet jag faktiskt inte vad som händer. Det är ju nationaldagen idag, va gör man då då?

Jaha då sitter

Jaha då sitter jag här på min soffa. Kom hem från jobbet för en liten stund sen. Köpte med mej McFlurry maräng swiss hem till mej å prinsen. Det va gött det. Strax ska jag fixa mej lite innan jag drar upp till S för att snacka skit å dricka lite vin. Får väl se hur det slutar. Ska gå upp till syrran snart som ska skjutsa mej på sin fina vespa. Mysigt att åka moppe.
Hoppas ni får en härlig fredag-kväll. Herrå!!

Allt blev bara så fel.

Åååhhh, kan inte bara klockan gå lite fortare. Blir så uttråkad på detta stället. Jag har så tråkigt lalala.
Fast egentligen, vad ska jag hem till då? Vet ju ändå inte vad jag ska hitta på idag. Kanske ska hem till S ikväll å bli lite go å rultig, men hon visste inte ifall det skulle bli något. Vad ska jag göra i så fall då? Hmm, laga lite god mat kanske. Njae. Idag på lunchen så käkade jag Thai i alla fall å jag blev så besviken. Hade beställt en K2 Kyckling med cocosmjöl och rödcurry å lite annat gött och det stog till å mä K2 på locket. Bara det att det va fläskkött i. Det va inte alls speciellt gott. Usch va besviken jag blev. Jag som hade sett fram emot min thai-lunch. Jag ringde i alla fall till stället och dom frågade ifall jag hade möjlighet att komma in med min mat så kunde jag fått en ny. Det hade jag ju verkligen inte möjlighet till. Åka runt halva stan för att byta mat. No way. Jag sa i alla fall till honom att det va en faslig tur jag inte va muslim. Sen sa jag att jag tyckte dom skulle kompensera med att bju mej nästa gång jag äter där. Det höll han ju absolut med om. Gött!
Kan ju tillägga att det inte bara va detta som blev fel utan när jag kom å skulle hämta våra K2 (Kyckling) och V2 (Vegetarisk) så hade dom gjort en K2 (som det ju visade sej vara en F2) och en B2 istället. Herregud! Allt blev bara så fel.

I'm booring

Nu fick jag inte bloggat nått igår heller. Gick å la mej ruskigt tidigt asså. Strax efter tio låg jag i sängen. Det är typ 3 timmar tidigare än jag brukar.
Ändå va jag skittrött i morse när jag gick upp. Va uppe strax efter sex, då jag åt frukost tillsammans med sambon. Väldigt trevligt måste jag säga. Det hör ju inte till vanligheterna direkt. Efter en liten stund kom dottern knatandes ner för trapporna. Den lilla goingen, när vi vaknade idag låg hon imellan oss, haha. Hon har nog smygit in alldeles själv den lilla rackaren. Men nu ska jag dra vi får höras senare. Ciao!!

Tjaba!!

God kväll på er mina vänner!
Hmm, jag blev allt lite skraj måste jag säga, när jag va inne på blogg.se's startsida å något plötsligt börjar prata. Jag kunde verkligen inte fatta vad det var. Jag kollade igenom alla mina fönster för att hitta, men ack nej. Men till slut så hittade jag att det va en trailer som spelades upp. Shit!

Idag har jag å lillan varit lediga. Va först uppe hos S å A en sväng å tjötade lite innan vi skulle ner till dagis på Vernissage. Det va någon slags sommaravslutning å fröknarna fick presenter å föräldrarna fick kika lite på vad barnen hade gjort å så.
Fick även veta att Leah kommer få gå på en annan avdelning tillsammans med dom andra -06orna efter sommaren och även få nya fröknar. Lite tråkigt för dom hon har nu e såå himla goa. Tack å lov så är det inte helt främmande människor som blir hennes nya fröknar utan hon har träffat din rätt mycket tidigare. Men ändå är det lite trist. HAde hoppats att hon skulle få gå kvar i samma grupp tills skolan börjar men icke.
Efter tjolahoet på dagis så somnade hon i min famn hemma hos mamma runt halv sex eller vad klockan va. Lite väl tidigt men skit i det.

Snart är det dags för Grey's yeeey!! Säsongsavslutning idag. Hur ska jag klara mej utan det hela sommaren.


Usch idag..

Usch, idag blir det ingen bloggning för min del. HAr inte haft någon tid vid datorn direkt. Gjorde lite tacos till mej å lillan förut när vi kom hem. Sen va det lite snabbmys å hopp i säng för hennes del. Ska gå upp klockan 6 imorgon då jag ska på nån kurs på morgonen klockan 8 i mölndal. Segt. Så lillan ska lämnas av på dagis vid halv 8 redan. Gääsp, känner riktigt nu hur trött jag kommer att vara, men jag och sambon ska äta lite frulle innan vi åker. Får se om vi hinner med det. Sen e jag ledig på onsdag å då ska vi träffa Sandra å Angelina. Vädret ska ju tydligen inte bli någon höjdare så det blir väl innomhusaktiviteter då. Nu ska vi i alla fall gå upp å lägga oss, ska läsa lite i min bok innan jag släcker lampan för natten. Sov nu så sött alla så höra vi imon igen. Puss!!


RSS 2.0