Lilla hjärtat!

Heeej på er!!

Ännu en härligt dag har vi haft. Helt underbart ju.
Var iväg hos barnmorskan en sväng tidigare idag för att lyssna på den lill*s hjärta. Oj va det tuffade på, ja det tuffar verkligen 148 slag i minuten. Men kunde ju inte hålla mej så jag tjuvlyssnade lite med stetoskopet i sängen i morse innan jag gick upp. Oops :-)

När man läser om vad som händer i magen nu i v.21 så kan man bland annat läsa att bebisen börjar få in ett eget sovmönster och det märks. Varje dag runt 14-tiden och runt 22-tiden så kör den igång därinne. Det är så jäkla mysigt så det är inte sant. Jag är såå nyfiken på vad det är för en liten rackare som gömmer sej i maggen på mej. Tänk att vi ska få vänta ända tills november innan vi får veta svaret. Hihihi!!!


gravid v.21


För övrigt så var det ju Zumba idag. Första passet på två veckor. Sweeeet lord, det kändes kan jag tala om. Efter andra låten tror jag det var, fick jag springa på toa för att jag var så kissnödig vilket ledde till sammandragningar när jag höll på å shakea sådär. Inte lätt, vi får väl se hur länge jag orkar hålla på. Känner ju att jag inte alls orkar lika mycket som tidigare.
Efter zumban åkte vi raka vägen hem till mamma och pappa och slängde oss i poolen. Faan va gött det var. Efter en liten stund kom även prinsen och lillan dit. Lillan som numera är så himla modig och slänger sej ut från stegen och plaskar runt som en liten firre. Gullefia!!

Nu blir det alldeles strax sängen, Oooh vad jag ska sova gott. Sista dagen imorgon innan jag går på SEMESTER!!! Weeiiii!!

 


Det börjar allt bli svårt att hitta något att ha på sej. Idag hittade jag en gammal tunika som jag aldrig har använt tidigare (tror jag), hur bra som helst.


Übercute!!!

Jag köpte en såå himla söt tavla häromdagen. Visste inte riktigt vart jag skulle ha den, det enda jag visste var att den skulle med mej hem. Först var jag inne på att hänga den i Lillans rum, men neeej...självklart så skulle den få pryda väggen inne på gästtoan. Det blev såå fint. Jag blir glad varje gång jag går in där nu och ser min fina lilla tavla.


My day

Den här dagen startade i stort sett precis som alla andra dagar. Det enda som skiljde var att både jag och lillan försov oss. Lillan verkade aldrig riktigt vilja gå upp, men till slut vaknade hon till i alla fall. Dock hade hon en fruktansvärd hosta lillfisen så jag funderade på ifall man kanske skulle ta henne till VC istället för dagis, men nej hon sa att hon mådde fint och hade inte ont nånstans så vi gick till dagis.

När jag strosade runt på ikea i lugnan ro på lunchen så ringa lillans dagisfröken och sa att det nog var dags att hämta hem henne och att hon var allmänt hängig och orkeslös. Sagt och gjort. Efter en stund befann jag mej på dagis för att ta med min lilla gosis hem. Väl hemma sov hon i sisådär 4 timmar på soffan.
Sen vart hon piggare, men svår med nattning när ongen redan sovit. Hmm, men nu har hon nog somnat i alla fall tror jag. Hostan var mycket bättre nu på kvällen i alla fall, men jag kände att hon nog behöver sova länge och ta det lugnt imorgon så det blir till att vabba imorgon också.

Det känns faktiskt lite typiskt att behöva vara hemma och vabba såhär veckan innan semester. Men men vad gör man inte. Man får vara rädd om dom små. Hon är ju trots allt mitt liv den där lilla damen ♥

Nu ligger hon däruppe och hostar, stackars..


För övrigt så har dagen vart bra måste jag säga, pytte kickar på som bara den i maggen och solen skiner på vårt runda klot. Dessutom så blev det god middag idag också. Laaax, jag älskar lax.

Nu får jag ge mej, Natti natti!!



För övrigt så är det inte skit jag har i nyllet, utan nått som heter kloasma (mask of pregnancy) som man kan få bland annat när man är gravid. Det är en typ av pigmentfläckar som man får främst i tinningen, pannan, överläppen och på kinderna. Tack å lov så har jag inte fått på överläppen ännu den här graviditeten *peppar-peppar*. Schysst när det såg ut som man hade musche liksom. Nä, inte direkt.

Äh, nu pladdrar jag på sådära igen. NU är det fanimej sängen. GOD NATT!!



Hej på dej där inne i magen!!!

Tänka sej, först blev två tre och 5 år senare är det dags för tre att bli fyra. En liten bebbe har nämligen bosatt sej i min mage och i förra veckan var vi på Ultraljud för att kika på den lill*. Det var ju i och för sej inte första gången vi kikade, men nu hade h*n växt till sej rejält. Ben, armar och huvud, ja allt satt där det skulle och nu längtar man ju ännu mer.

Idag är vi förresten på halvtid så nu är det dags att räkna ner till bebbens ankomst. Lövely!!


Jag vet inte vad vi mumlar om, men bry er inte om det. Titta istället på gullegrisen <3


Nedräkning

Idag var första dagen på sista jobbveckan innan det är dags att gå på årets semester, Weiiihooo!!! Aaah det ska bli så gott att vara ledig. Så nu är det bara 4 dagar kvar, fantastiskt.

Skulle egentligen tränat zumba idag, men oj så slappt av både mamma och mej att skita i det. Jag hittade ju inte min top. Haha!! Vässt! Istället hoppade jag och lillan upp på våra cyklar och svängde upp till mama å papa en sväng. Lillan ville bada i poolen och jag ville....öh, fika :) Så där satt vi en sund och hade det allmänt gott innan det var dags att dra sej hemåt igen. Nu ligger gosan och nanar och snart är det väl min tur också.

Magen vecka 20


Midsommar!

Midsommarkrans

Jaa, det var ju då midsommarhelgen som gick oss förbi precis. Vad ska man säga om det då? Bortspolat kanske. Det var verkligen en blöt midsommar och då snackar jag inte alkoholintag. Det blev det inget för min del, utan jag snackar regn. Regn, regn, liiite sol och så åter regn. Som tur var så fanns ju tältet man kunde hålla till under.
Vi var nämligen och campade med våra vänner Patte å Maria. Oj så mysigt det var. Ponnyridning i ösregn, mysigt?! Nää Lillan hoppade det. Jag förstår henne. När det var dags för stången att resas så vågade sej äntligen solen fram, en liiiten liiiiten stund. Sen kom åter regnet.
Jag kan säga att det inte direkt blev nått grillat den kvällen utan köttbullar, korv å potäter fick duga fint.
Småbarnen var nöjda trots allt vi hade ju gjort fina kransar å allt. Rätt ska vara rätt.

Allt det som missades på aftonen tog vi istället igen på midsommardagen. Då vaknade man upp till strålande solsken. Det hade till och med börjat torka upp på golvet i förtältet. Fantastiskt!!
Så då fick jag så vackert ta å plocka fram solbrillorna. Yes!! Precis vad jag väntat på.
Vi bestämde oss för att ta en liten promenad och efter en stund hade vi gått till Norge. Akkurat!! :)
Så himla trevligt. Vi gick den vägen för att komma till Älgafallet. Ojoj, hade ingen aning om att vi hade sådana ställen här i vårt avlånga land. (Jodå, enligt gränslinjen på kartan så låg fallet faktiskt på svenska sidan.)
Vackert!!!

Senare när vi kom tillbaks så blev det grillning. Äääntligen, jag hade längtat såå. Så lite fika på det, sen åkte vi hemåt. Mätta och belåtna. En ganska så underbar helg ändå och det tackar jag våra vänner för.

Älgafallet


Min bara min!

Idag är det minsann min födelsedag.
Det har firats med städning av hemmet och tårtfika med min familj och släkt. Inget avancerat alls. Jag har känt dom senaste åren att det inte är såå himla viktigt längre. Lite enkel fika duger gott. Jag gjorde förresten en supergod tårta med hallon och nutella i, mumsfillibabba.

Ett år närmre trettio är väl ändå inget man firar eller? 28 bast, herreguuuuud!!! Vart tar tiden vääägen???





Trevlig Midsommar!!

Innan jag och min lilla familj hoppar in i bilen så vill jag bara önska min läsare en Trevlig Midsommar och hoppas på att ni alla får några stackars solstrålar på er i alla fall.


Vem behöver ett proffs?

Inte min kära dotter i alla fall.

Herregud! Ibland undrar jag hur jag ska bära mej åt för att hon ska förstå vad jag säger och göra som jag säger.
Det är andra gången nu som hon kommer hem från dagis med ny frisyr. Förra gången var det inte så illa, men idag hade hon klippt av luggen..KORT och topparna bak i tofsen på flätan. Jösses!! Varför kan barn bara inte lyssna på sina föräldrar. Men men, det kunde ju helt klart vara värre.



Söndag med familjen!

Efter att vi hämtat lillan på kalaset så bestämde vi oss för att gå ut på en promenad. Det duggregnade ute, men var minsann varmt så det var hur skönt som helst. Lillan tog sparkcykeln och jag å Prinsen powerwalkade. Gött mos! Jäkla skit bara att jag skulle få världens skoskav av mina löpardojjor (av nån märklig anledning), så jag blödde på hälen när jag kom hem. Inte så trevligt men det var bara att bita ihop ungerfär 2/3 av rundan.

Väl hemma så vart det ju dags för middag. Fiskbullar i äggsås fick det bli idag, ah det är så jäkla gott. Lillan åt som bara den, 2 portioner. Då blir man ju så nöjd. Till efterrätt blidde det jordgubbs med vispgrädde, MUMMA!!!!

Svenska Jordgubbar

Kvällen avslutades i soffan med en skål alldeles för goda chips, framför nån gammal Irene Huss-rulle. Har inte sett nån av dom filmerna tidigare så tänkte det var på tiden.

Nu väntar sängen på mej däruppe. Imorgon blir en spännande dag som jag sett fram emot länge länge. Vi hörs då, Natti!!


Oj så söt!!

Då har man skickat iväg lillan på kalas. Oj, så hon hade sett fram emot detta. "Det ska bli så roligt med kalas Mamma!" sa hon när vi var på väg. Gullonge, det är väl klart att det blir.

Så vad ska då jag hitta på nu när jag är fri i 2 timmar. Vila, tvätta eller åka iväg till nån rolig affär..Hmm, svårt val. See you!!


Bakdags! Det skulle ju vara halvtrökigt vä...

mms_img135679396 (MMS)

Bakdags! Det skulle ju vara halvtrökigt väder idag så vi bestämde oss för att baka bullar. Dock visade det ju sej vara över 20 grader idag, men bullar bakas det i alla fall. Åh, jag längtar tills dom är klara.


Resa bokad!!!

Yes, då vart semestern kirrad nudå. Visste inte riktigt om det skulle bli av först eller inte, men idag så köpte vi våra biljetter. Jiihaaa!!! Vad jag längtar och ändå var det bara knappt tre veckor sedan jag kom hem.

Den 18:e Juli bär det av ner till ITALY. Ååh vad härligt det ska bli, jag och min lilla familj.


Fast, står jag ut med detta en hel vecka igen???

Lite galet, mycket härligt!

Tjaa!!

Kvällen blev inte riktigt som planerad, men mycket mysig ändå. Tanken var egentligen att jag och Maria skulle till Mañana och käka lite tapas, men det var fullbokat och istället för att vänta på plats så tog vi med oss Lillfis och drog till Liseberg.
Jag hade ju fått nys om att Mr Saade skulle uppträda på Stora scenen och Lillfis ÄLSKAR Saade. Men herreguuud va folk. 50% av publiken var lätt under 10 bast. Stackarn, kan ju inte vara kul att alla ens fans går på dagis typ.
Vid ett tillfället var det total kaos när vi skulle ta oss mot utgången. Vi fastande inne i en folkmassa där alla knödde åt alla håll. Paniken var inte långt borta då kan jag säga. Jag bar på lillan och kände hur hennes ben höll på att knäckas runt min kropp och hon grät och var alldeles rädd. Folk är bannemej inte kloka. Vuxna människor asså.

Men efter det hittade vi en kanonplats där vi stod en stund innan det var dags för glass och spunnet socker. Mums!! Sen var vu ju tvungna att spela lite också. Jag frågade lillan om ett nummer mellan ett och hundra, hon sa hundra å jag sa neeeej inte hundra. Då valde hon tre istället, så jag tog brickan med siffrorna 1-5. Den som vann stjärnvinsten var nummer 97 som alltså fanns på rutan med 95-100. FAAAN!!! Jag borde lyssna mer på min dotter.
Där fick jag för det. Alltså, ingen Ballerinavinst. När jag endast hade en 5-krona kvar så lyckades jag i alla fall fiska upp ett gosedjur till sketongen. Oj vilken lycka! Haha!

En superhärlig kväll blev det tillslut i alla fall, Löööve it! 


Svettig och go

Kom nyss hem från zumban. Det funkade hur bra som helst trots att nackspärren jag åkte på i söndags hänger sej kvar. Jag är så nöjd varje vecka när jag kommer hem efter ett avklarat pass. Svettig å jävlig, precis som det ska vara.

För övrigt måste jag säga att jag blir tamejtusan lika chockad varje gång jag ser mej i spegeln. Haha!! Glömmer av att jag är mörkhårig nu. Jäkla snygg färg är det i alla fall.



Mörk igen då!

Hej mina vänner!
Idag har jag varit hos frissan. Blev dock inte riktigt alls som jag hade tänkt mej. Min frisör vart typ chockad av resultatet hon också, Haha!! Dock var det ju inte alls hennes fel och hon gjorde sitt absolut bästa för att göra mej snyggo i alla fall. Resultatet...jodå det blev kanon, men tar nog lite tid att ta in. Hade en absolut trevlig eftermiddag i alla fall. Stackars du som fick jobba så ;-)



Dåligt!!

Det går lite trögt på bloggfronten nu jag vet. Ikväll har jag bara inte hunnit. Har kollat på film nu med mitt hjärta i alla fall och ska strax hoppa i säng. Imon ska jag till frissan!! Yeeyy, ska bli såå gött. Ses imon då, jag lovar att jag kommer inom och uppdaterar lite.

Puss!!


Städsjuka?!

Jag tror jag har blivit drabbad av nån slags städ och röjsjuka. Igår kväll började det och jag fick mej ett ryck, början till en väldigt grundlig städning tänkte jag. Övervåningen är ju så gott som klar förutom garderoberna och vårat tillfälliga byggrum (som får vänta). På nedervåningen finns inte så mycket röj att göra. Fast vi har en liten vrå under trappan som jag tänkte röja ur lite. När röjet är klart ska jag nog måla/tapetsera hallen på övervåningen och kanske börja lite i trappan, men det beror lite på vädret också såklart.  

Ååh det är så mycket jag vill göra här hemma. Har tänt mitt fina doftljus också så nu luktar här ljuvligt.

Yankee Candle

Me and my bike

Minsann, jag har gått och blivit med cykel. Jättelänge har jag tyckt och tänkt att jag borde ha en egen cykel, nog i flera år till och med men det har ju aldrig blivit av...förens nu.

Jag är såå nöjd och lillan älskar när vi cyklar tillsammans. "Den é gasasnygg Mamma!!" Utbrast hon, min lilla pudding.

Igår kväll tog jag cykeln hem till Danni för att fira hennes födelsedag. Hon bjöd på massa gott och vi tjöta och hade skoj. Dom skulle vidare in till stan, men trött som jag var så åkte jag hem och somnade gott på soffan i prinsens knä.

Damcykel
 


8:e Juni

Aah, nu sitter jag här mätt och belåten. Det blev en sen middag idag och ensam dessutom. Lillans dygnsrytm har vart lite pajad sedan hon somnade halv sju igår och var pigg som en lärka i morse klockan 5 då hon ville ha frulle.
Gissa om jag vart seg då.
Sambon skulle iväg en stund också, men det är rätt gött att äta middag själv ibland. Sitta med en tallrik i knät i soffan och bara vara slapp.


Idag har vi varit iväg en sväng på 421 i alla fall. Lillan har ju mått bra både igår och idag så hon ville ut. Vi var på väg till Ullared, men hamnade i sisjön. Så kan det gå.
Det blev i alla fall en ny cykel till lillfis (som vi letat efter så) och lite annat skoj.


Nu väntar min säng på mej däruppe. Jag ska bara kolla klart på Kissing Jessica Stein först. God Natt!

 


Idag blir det lättlagat, men ack så gott. ...

fxcam_1307457319 (MMS)

Idag blir det lättlagat, men ack så gott. Spaghetti med kjottabullar. Mums!


How many cm???

How many cm is it to happiness??

Min fina och coola ring som jag köpte igår. Nice!

Torka torka torka!

Vilken natt. Vaknade nångång runt 1-tiden först för att sambon var uppe och inte kunde sova pga åska och störtregn. Sen lyckades jag till slut att somna om, men inte så länge. Vaknade igen lite senare av att lillan hostade och hulkade, följt av ett gallskrik. Stackarn, magsjuk å allt. Inte kul!!
Så det var bara till att rusa upp och flytta över henne till toaletten, medans jag fick torka av väggar och golv (lätt med nackspärr). Härligt!! Jag hatar bannemej magsjuka, det är helt klart värsta sorten.

När det var färdigstädat så bäddade jag iordning för lillan i gästsängen istället. Sen la jag mej där också tvärs över alltihop. Fick ju ligga å passa henne, då hon gnällde till ibland över att magen gjorde ont och hon pratade i sömnen. Plus att jag fick hjälpa till med spannen när det behövdes. Så idag är jag sådär pigg kan man säga.
Vi har i alla fall ätit lite pannkakor nu och jag har slumrat en stund på soffan. Nu blir det nog nån film tror jag.

Ha en fin dag!!


Ännu en..

...underbar dag, med sol och 30-gradig värme. Lovely!! Att man kan bli så lycklig av lite sol.

Vi vaknade sent idag. Jag vände och vred mej innan jag gick upp vid elva-tiden, med världens nackspärr. Då sov lillan fortfarande. Det blev en sen kväll igår. Vi tog oss en snabbsväng till backaplan och kollade lite. Fick även tatt oss en burgare på Burger King innan vi åkte hem igen.

Sen blev det såklart en glass i solen, som man näst intill fick surpla i sej. Innan vi gick hem svängde vi förbi hos mami och papi så lillan kunde ta sej att dopp i poolen.

Nu sitter jag här och ska strax göra pannkakor till min lilla gris innan hon ska sova. För tillfället är hon iväg på lekplatsen med en kompis. Ytterligare en sak som är skönt med sommarn, att barnen kan vara ute å leka.

Känner mest att jag pladdrar på nu bara. Ha en fin kväll alla!


Att färdas med vinden.

Vilken upplevelse! Vilken känsla! Att flyga luftballong. Alla borde unna sej en tur över stan. Helt klart nåt utöver det vanliga.

Lite genomgång. Här bestäms även vart vi ska lyfta ifrån.


Här övar vi lite på hur man gör vid landning och och korgen välter :-o


Här förbereder vi ballongen
Förbereder ballongen

Lillan var helt salig och skuttade glatt omkring


Pappan som fick flygningen i 60-årspresent


Fyller på med luft
Ballongen fylls

Smillfis kollar insidan av ballongen
Inuti ballongen

Ballongen är rest.


And off we go


Lite läskigt att titta ner. Vår bil står där nere.


Göteborgs stad
Göteborgs stad

Grannballongen


Grannballongen igen
Luftballong

Utsikt


Jag tallar lite på trädtopparna


Home


Utsikt


Solnedgång


Eldar


Här håller vi på och landar, vi missade preciiis hästhagen med 3st nyfikna tottos som undrade vad vi höll på med.


Lillan testar korgen 


Jag och lillan skålar lite


Sen fick vi Diplom och utsågs till markgrevinnor och markgrevar av gunnilse. Now we're talking! Haha.




Vilken helt fantastiskt kväll!!!

Poolhäng!!

Yes, både gårdagen och idag har tillbringats vid poolen. Fasen va gött det är asså. 27 grader i vattnet, jadå helt okej.
Sen slinker det ner en pizzabit här å lite glasstårta där. Livet är vad det kallas.

För övrigt idag så ser jag ner på Göteborg...Ja, från ovan. Vi ska åka luftballong!!!! Yiihhaaa!! Så ser ni en ballong komma farandes över götet, så kan det garanterat vara vi.

PoolenPoolenPoolenPoolenPoolen

Efter en cykeltur till torget för lite inh...

mms_img-14942220 (MMS)

Efter en cykeltur till torget för lite inhandling är vi nu redo för mys jag å tjejerna. Chibba, gotta och Trassel. Ha en härlig kväll, det ska jag ha.


Har två flamsiga små tjejer här hemma. Ska...

mms_img143064763 (MMS)

Har två flamsiga små tjejer här hemma. Ska strax sticka iväg och köpa lite fredagsgotta som vi ska mysa med sen. Ciao!


Ny väska, nya brallor.

Det blev ju som sagt inte så mycket shopping i Italien, men lite.






6 härliga dagar i Italy!

Då var vi hemma igen. Orken har inte riktigt hunnit ikapp ännu efter att man var uppe klockan 3 imorse.

Vilken vecka vi har haft asså. Helt otroligt!! Det har varit runt 27-28 grader varje dag och strålande sol. Stranden har varit välbesökt, av oss måste jag tillägga då det inte var speciellt mycket folk där överhuvudtaget. Säsongen var inte igång riktigt ännu, värre blir det nog i juli-augusti. Det var i alla fall jäkligt gött att ha stranden (i stort sett) för oss själva.

Det blev inte så mycket shoppat som jag hade hoppats. Men fick köpt mej en Favvoväska från Fornarina, som jag bara älskar och ett par jeans. Så jag kom inte hem helt tomhänt i alla fall.
Sen har jag köpt lite grejer till lillan, dock inga kläder. Tar det senare på semestern istället. Men en jäkla massa glass har vi ätit i alla fall, Pappa har druckit öl och vi har ätit gott. Längtar redan tillbaks.



Pappa och Lillan kör en Lillan-pose


Redo för beachen, pratar med mormor hemma i sverige


Glad tjej!

På beachen i Nettuno
Hittade en trampebåt


Gottar oss efter en glass


Gör konster


Inne på bageriet och köper kvällsfika

Pizza på borg-gården
Tar oss en slice innan hemgång

Borggården i Nettuno
Borggården


Njuter!!

Nettuno Beach
Bilden får tala för sej själv.

Krabba i sanden
Liten krabba som kom upp med en våg


Poserar uppe på en mur.


Trötta.


Love

Shopping i Rom
Shopping =)

Colosseum Rom
Colosseum i Rom. Häftigt!! Var dock aldrig inne, det får bli en annan gång.


Jag och lillfis. VARMT!!


Okej, här njuter jag lite igen.


Leah älskar mamma!

Melontallrik
Melontallrik på balkongen.


Myser i stan.

RSS 2.0