Tripp till skogen!



Igår var det ju helt okej väder ändå, så medans prinsen tvättade bilarna så begav jag och tjejerna oss till skogen på lite utflykt. Det finns mycket spännande att titta på. Olika små konstiga kryp och skojiga växter. L plockade en trädsvamp som hon ville ta med hem efter att jag berättade att vi pysslade med dom på dagis när jag var liten. (Min mormor har fortfarande sin hängandes på köksväggen)
Vi såg även en ekorre långt in i skogen som hoppade från gren till gren. Jösses som han svingade sej. Såg riktigt farligt ut vissa gånger. Men den klarade det så fint så och vi följde honom en bra bit på hans vandring bland trädtopparna. Sen gick vi vidare till utsiktsplatsen och satte oss å fikade lite. Efter att ha kämpat oss upp och ner för flertalet backar så var vi i alla fall ute ur skogen igen och stannade till på lekplatsen en stund innan vi gick hemåt igen.



Ont i mammahjärtat!!

FläskläppPå riktigt, det gör ont. Jag mår typ dåligt och blir allmänt ledsen. Jag antar att det är för att jag är mamma. Det måste vara så.

Idag på väg hem från simskolan så cyklade L omkull och smällde ansiktet rätt i backen. Neeej!! Tänkte jag och såg mej själv, fem år gammal, köra omkull med cykeln på exakt samma ställe och slå ut båda framtänderna. Det var som en kniv i hjärtat. Hon satte sej på knä med händerna för munnen och bara gallskrek. Jag som gick lite bakom, rusade fram, rotade runt i väskan och hittade en servett som hon fick hålla över munnen som blödde. Hon bara skrek och skrek, älskade lilla flicka. Tänderna satt i alla fall kvar, men läppen blev större och större och hon hade skrapat sej lite här och där. "Vilken tur att cykeln klarade sej i alla fall" sa hon när hon lugnat ner sej lite, sötnos.

Nu sitter jag här och känner nästan dåligt samvete. Jag tycker så synd om henne, trots det att hon nu ikväll mådde bra och var glad som vanligt så undrar jag, Varför var detta tvunget att hända?? Usch,där kom hon så glad på sin cykel och så händer detta, Nää fy f*n.

Man önskar ju att man kunde skydda dessa små raringar från allt ont, men det går ju tyvärr inte.

Himpavimpa!

Jaa, min blogg är allt lite himpavimpa ibland...Den dagen jag sitter och läser tillbaka så kommer jag väl att fatta nada. Men jag vill ändå få med allt. Jag skriver alltså idag torsdag, innan jag ska iväg på zumban. MEN det handlar om i förrgår och jag daterar som i förrgår också. Inte lätt att hänga med här nej.

I alla fall så fick jag nys om att Bolagret hade kursat och att de tvar dags för utförsäljning. Vem gillar inte sånt va? Mötte upp Tina från mammaligan och spanade runt lite ute på 421. Hittade inget JÄTTEklipp, men lite småskit fick jag allt med mej hem. Krokar till förrådet, toarullehållare, ljus, trädgårdshandskar och nog det bästa av allt, en oljesprayflaska. Nice!


Efter det var vi på bvc med lillfisen. Hon växer minsann så det knakar och rejält tung har hon blivit, med sina 8370g och 68cm. Vaccinationen gick bra, men jag valde ändå att hoppa över dagens träning. Istället packade vi ner lillan i vagnen. Lämnade stora tjejen för övernattning hos gammelmormor som passade huset längre upp på gatan och gick på en kvällspromme. Hur gött som helst.
Vitsippor


Var var vi nu?..

Men heej!!

Shit såhär länge har jag nog inte haft uppehåll förut, eller?? Jag tar väl vid där jag slutade sist.

Onsdagen och torsdagen finns väl inte sådär jättemycket vettigt att säga om. Vi körde mami å papi till flyget i onsdags bara och på torsdagen var jag på öppna förskolan (var jättelängesen sist) och avslutade dagen med ett svettigt zumbapass.

På fredagen hade man fått pengar på kontot så jag och mina flickor begav oss till Allum. Där mötte vi upp Cicci, Annica och Marzy från mammaligan med deras små för lite shopping. E behövde byxor och jag hittade faktiskt tre par som blev hennes. L fick ett linne och en lite skojigare rosa topp med vita fåglar på. Jag kom inte hem tomhänt jag heller. Jag köpte en jättefin topp och en hmm, blus (kanske man kan kalla det) från Kappahls vintage-kollektion. Inte den jag tidigare spanat in då jag nog hade behövt en större storlek än va dom hade. Så kan det gå. Köpte även ett fint rosa semitransparent läppstift och ett kakfat i plast. Jag har länge saknat ett kakfat, men inte nu längre.

På fredagkvällen kom syrrans minsta tjej hit och skulle ligga över medans dom var ute och roade sej på Lalehs speling, vilken för övrigt tydligen var hur bra somhelst. Trevligt trevligt!!

Igår körde sambon hem L till sin faster Carro för övernattning så vi hade lite mys på kvällen i lugnt och ro. Man hade kanske kunnat tro att E skulle vara vaken halva natten då, men icke. Hon vet hur man beter sej den dockan. Vi kollade på nån film också som faktiskt verkade rätt bra, men som vanligt när lugnet infinner sej så blir jag ju så himla trött så jag somnade såklart. Suck!!

Nu håller jag på med middan till mej och sambon. Han kommer väl hem med L snart så det är väl dags att rappa på nu.

Ikväll blir det gos i soffan till nån rulle kanske. Vi får väl se. Jaa såhär såg den här helgen ut i alla fall. Puss heej!!


BabyleggingsIsa dora läppstift BallerinaKakfat i plast
Jaa, hade ju bebisbesök igår också. Hannah och hennes lille O var här en stund, såå liten.


Frissan!!

Hallii!!

Idag har jag varit hos frissan. Bästa är när man ska skölja och hon knådar gött i hårbotten, haha. Man får va glad för det lilla nu för tiden ;) I alla fall så blev jag jäkligt nöjd. Ingen jättedrastisk förändring men det blev en lite kallare brun ton och slingor i det plus att hon klippte upp det ganska så mycket. Så nu känns det härligt!!
I 3½ timme hängde jag hos frissan och lilla E som var med var hur snäll som helst. Först sov hon och när hon vaknade så satt hon bara och knorrade och lät sina vanliga söta läten så folk trodde väl att det var en gremling jag hade i vagnen. Hur snäll och go som helst är hon i alla fall, underbara lilla.

Skulle egentligen ha tränat sh'bam idag, men ville ju inte paja stylingen så jag avbokade. Kasst jag vet, men jag och familjen tog oss en PW istället och då kändes det inte lika surt.

Imorgon blir det till att köra mamma och pappa till flyget, dom drar ner till Italien en vecka nu. Jag vill också, hade gärna tagit en tur i juni typ men så blir det nog inte.

Nu kom prinsen med pigge, sen blir det natti natti!!

Hos frissan
Såhär snygg var man. Haha!!

Brunt med ljusa slingor
Blev så himla nöjd med färgen. Bra jobbat Carro!!

Resa med bebis!?



Aah, då var det gjort. Resan till Italien i sommar är bokad. Göööötttt!! Längtar så galet mycket.

Men, så ska vi ju då för första gången resa med en bebis. Shit!! Hur ska man tänka då? Vad ska man ha med sej? Hur gör man?

Vi reste ju med vår 5-åring förra året och det var absolut inga bekymmer, det gick hur fint som helst. Den här gången är vi ju en liten person till i familjen som ska ta plats.

Vad är bra att ha med på planet till exempel?





Vi tog oss en liten promme igår innan det ...

mms_img784797885 (MMS)

Vi tog oss en liten promme igår innan det var dags för L att gå å lägga sej. Solen sken och det var allmänt friskt å gott ute. Det där gör vi alldeles för sällan asså, men jag hoppas på en ändring. Nu sitter jag och ammar min lilla going och jag har precis duschat. Kändes lite risky, då vi har gubbar på vinden som byter taket på huset. Så har dom tagit bort hela anslutningen till ventilen i taket ovanför vår dusch, så där är hål rätt upp i stort sett. Mysko att duscha och samtidigt höra dom tjöta. Jaja det gick ju bra i alla fall. Sen om en stund ska jag åka och handla tänkte jag. Lika bra att få det gjort innan jag hämtar stora tjejen ju. Blir eventuellt en snabb sväng till backaplan också, vi får se. Ha en fin dag nu. <3


Rivning

Men heeej!!!

Gud jag hinner verkligen inte blogga nu egentligen. Men passar på medans jag ammar lite. Annars är storasyster bebisvakt medans jag och kärleken river förrådet. Haha, vi skulle typ ta taket men nu är det bara platta och skal kvar. Gött att få det gjort.

Har jag tid över så skriver jag mer senare. Hoppas ni har en fin lördag annars. :)


Sötongen provar puré

Köpte nån sån där smart förpackning från Ellas kitchen till E som hon fick äran att smaka på häromdagen. Hihihi!! Det verkar ju inte som att det är några större bekymmer. Jag trodde hon skulle spotta ut allt, men hon sväljer glatt det mesta, utan massa konstiga miner. Att hon ryser till kan man ju förstå. Efter att bara ha svalt bröstmjölk innan så känns det nog ganska så läskigt med puré.

Hon e så söt här i alla fall så jag var tvungen att lägga upp.


Finns det förresten någon som vet ifall man kan vända på klippet så det visas åt rätt håll?

Vintage stories!

Kappahl har kommit med en ny vintagekollektion. Framför allt till barn finns det ju finfina plagg.
Själv hittade jag ett linne som jag vill ha och en klänning till L.

E fick dom här supersöta byxorna i påskpresent av sin farmor och farfar, så hon ligger ju steget före oss andra.
Kappal vintage stories baby

Det här linnet vill jag ha...
Kappal vintage stories dam linne
L vill ha den här...
Kappal vintage stories barn klänning
Såå himla fina saker, eller hur?

Påskafton

Jag är inte den som firar påsken direkt, men något skoj måste man ju hitta på. Så imorse målade vi lite ägg och så hade vi ju äggjakt. Det är bara för att vi har barn, annars hade jag aldrig vart så käck. L har varit påskkärring och flög iväg en sväng hem till sin gammelfarmor på krattan, där hon fick ett påskägg och massa annat jox.

Ikväll har vi inget planerat förutom att det såklart blir en sväng till påskbrasan, antagligen tillsammans med syrran och hennes familj. Det brukar alltid vara lite mysigt och så avslutas det med fyrverkerier.




Just det ja, igår var vi hemma hos mamma och pappa. Där åt vi tacos och så hade mamma bakat nån smarrig kaka med kokos grädde och hallon. Ock ock ock, där åt jag kanske några bitar för mycket. Haha, innan vi gick hemifrån så stog jag och sa till mej själv att jag max skulle äta 5 godisbitar. Hohoho, trodde jag på det själv? Det gick inte så bra som ni förstår.


Äggjakt!!!

Påskaftonen startade redan klockan halv sju imorse, med äggjakt.

När stora tjejen vaknade så hade Påskharen varit där och lämnat en liten ihoprullad skattkarta på hennes nattduksbord.
Hon var i eld och lågor när hon kom in och väckte sin stackars mamma.
Men det var ju bara att stiga upp. "Uppe med tuppen" har ni la hört. Hoho, fyndigt nu i påsk å allt men så var det verkligen.
Efter att ha följt det mystiska fjäderdspåret så hittade hon till slut sitt påskägg i alla fall. Det var ren och skär lycka.

Det finns nog inget som värmer ett mammahjärta så som lyckliga barn. ♥

Glad påsk på er!!

 


Å jag som älskar prickigt!!

Herregud!! I'm in löööv. Kolla in dessa prickiga conversen. Jag vill ha.

Skor - Converse: All Star Wmns Ox | Närbild på skon

Skor - Converse: All Star Wmns Ox | Baksidan av skon

Skor - Converse: All Star Wmns Ox | Parbild




Nattgäst

Hej hopp!!

Shit vilken natt. E vaknade nog varannan timma hela natten och var allmänt ledsen och missnöjd. Det gör verkligen ont i mammahjärtat när inget man försöker med är till någon tröst. Brösten kändes tomma och gjorde inte alls som hon ville. Efter att jag fått henne att klämma ur sej ett lass och lite luft vid halv sex så somnade hon om gott i sängen och lät mamma sova ca 2 timmar till innan det var dags att stiga upp.
Lite tidigare fick det bli idag då det var lite påskfirande på dagis. Alltså var det en glad och sprallig liten påskkärring jag gick iväg med imorse. Så söt!!

Sen som vanligt på onsdagar så var vi en sväng på L's simskola. Hon gör framsteg min rediga tjej. Det blir gött sen när poolen öppnar och hon kan simma utan puffar. Längtar så.

För övrigt så har vi en nattgäst här hemma idag. Det är min stora systerdotter som ligger över. Riktigt mysigt hade vi det med kakao med vispgrädde och macka. Sen avslutades det med kli och kläm framför Grey's i soffan tills vi båda slocknade. Haha, det gäller ju att ta tillfället i akt. Sambon har ju blivit allmänt slapp på kli och kläm-fronten. Nån som känner honom kan ju kanske säga åt honom (utan att få det att verka som att det kommer ifrån mej). Haha!!

Nu ska jag hoppa i säng men min kära man innan bebisen vill ha boob igen. Natti!



Måste passa på att gratulera min fina vän till lille gossen som föddes imorse. Som jag sagt innan gumman, jag är sååå stolt över dej och grattis till en välskapt och otroligt söt lillprins. <3

Ballerina marängsviss....... Jajjemen, dom...

mms_img-10900954 (MMS)

Ballerina marängsviss....... Jajjemen, dom är precis hur goda som helst. Fast originalet är ändå godast.


Kalas och ännu mera koppor

Igår fyllde min älskade storasyster år, så efter att ha varit ganska så lat hela dagen så gjorde vi oss iordning och åkte hem till henne på lite kalasande. Dom hade bakat jättegod egen pizza som det bjöds på och till efterrätt blev det marängsviss. Väldigt onyttigt alltså.

Hittade även ett par väldigt misstänksamma prickar på E's lilla kropp. Senare blev dom fler och det visade sej väldigt snart vara vattenkoppor. Hårbotten är full och så har hon på ryggen, fötterna, armhålorna, öronen, magen och ja det slutar inte där, stackars liten. Jaja, det är väl lika bra att ha det gjort. Hoppas att det blir hyffsat lindrigt i alla fall och att hon inte kommer ha för mycket besvär. Än så länge är hon vår vanliga pigga och glada lilla E, bara lite prickigare.


RSS 2.0