Dom äldre

Har precis slängt i mej ett par toasts. Gud, va det e gött. Mätt är jag också. Ska strax göra mej iordning så ska jag å lillan åka med min mamma å hälsa på morfar. Han är visst på pensionärs-dagis denna veckan så mormor kan vara ute å slå klackarna i taket. (Nä så går det nog inte till riktigt). 

Nu ska jag dra mej. Hörs sen!


En i mängden på Ullared

Igår var jag en av alla de 27 100 personer som inte valde att vända om trots att det var bom stop på vägen till Gekås i Ullared. 45 minuter tog det för oss att åka de sista tre kilometrarna innan vi kom till parkeringen. När vi väl skulle köa in till varuhuset så ringlade sej kön genom hela området. Det tog väl 30-40 minuter till, men flöt på bra hela tiden. Då å då dök det upp små kameranissar som filmade för höstens Ullareds-säsong. Till slut kom vi i alla fall in och fick oss ca 6 shoppingtimmar i huset. Aah så kul det är. Man blir ju alldeles tokig. Favvo-fynden är mina wct-tröjor och min läckra nit-väska.

Vid 21-tiden var vi äntligen på väg hemåt efter att bilen vägrade att starta. Jag frågade en snäll skåning om han hade startkablar. Nej sa han, "men jao äe en jäjkel pao o poutta!". Haha!! Så putte han medans jag fick joxa inne i bilen å vipps så var motorn igång.

Filmteam
Ullareds-Boris + filmteamShopping-fynd


Nackdel med att ha katt

Det händer inte ofta men imorse när jag öppnade dörren för att släppa in Chilli så hade han med sej nått. På mattan låg den här lille stackaren. Han hade fått sätta livet till bara för min katts nöjes skull. Usch, jag tycker det är hemskt. Jag å lillan plockade på oss våra regnkläder, tog en påse som vi la den lille i och gick för att slänga han i soporna. "Jag vill inte slänga han" sa lillan. Jag undrade vad hon skulle med den till och hon ville leka sa hon. Nänä, det blev inget med det såklart. Hon sa "Vila i fred" till den lille stackaren och jag förklarade för henne att nu tar gammelfarmor och gammelfarfar han om honom upp tillsammans med dom andra änglamössen. Sedan gick vi hemåt och då sa hon "Jag kommer sakna honom".

Mus



1½ vecka kvar

Fan fan fan, nu är det bara 1½ vecka kvar av min härliga semester. När jag tänker på det så får jag lite lätt ångest över vad jag ska göra mina sista dagar...(Haha, det lät lite väl hårt kanske) Den senaste veckan har vi bara varit hemma och tagit det lugnt å haft det gött. Men nu är det dags att hitta på saker känner jag. Det ska ju dessutom bli skitväder nu, hur kul är det då att göra något. Imon ska jag i alla fall åka in till stan. Det ska bli så roligt. Jag tror inte att jag har shoppat nånting direkt under semestern faktiskt. Hoppas nu att jag hittar massa fint imorgon.

Idag har vi legat å solat oss i trädgården. Lillan har badat i baljan och vi har ätit glass å druckit glassdrinkar å sånt gott. Det får man göra när det är fint väder. Nu ska jag strax slänga ihop lite middag till mej och min lilla familj. Vi äter nog ute idag också. Har ju grejat iordning lite på utsidan så det är så mysigt att sitta där nu. Myys, hehe!! Vi hörs kanske ikväll.

Idag sitter jag å Lillan i trädgården och ...

dsc02340 (MMS)

Idag sitter jag å Lillan i trädgården och Gottar oss. Så jäkla gött. Det visade ju sej visst vara kanonväder idag. Lovely! Pink's låtar strömmar ur högtalarna. Jag fantiserar mej tillbaka till ullevi i fredags. Fan va bra hon var. Nä nu ska jag röka vidare. Puss Rättning: Röka vidare skulle vara sola vidare. Så fel det kan bli när man knappar på mobben. Haha!! Tjo!


Det blir bara bättre..

I tisdags tror jag det var, när jag vaknade upp på campingen på Öland så hade jag en sån jäkla huvud/nackvärk. Har fan fortfarande ont. Tror jag kanske åkte på en släng av nackspärr efter en biltur på 4 timmar med ac på. Kan nog ha varit det va? Men jag är inte säker för jag hade mest huvudvärk de första dagarna och sedan gick det över till nackont. Det vart ju inte direkt bättre i fredags kväll efter att jag hade headbangat lite på P!NK-konserten. Haha!! Smart!
Men idag känns det bättre igen alla fall. Har sovit med halsduk dom 2 senaste nättera så det kanske har gjort susen.

För övrigt var jag, lillan och Maria på bio idag och såg Shrek 4 i 3D. Det var första gången lillan var på bio. Hon tyckte det var roligt, men blev lite trött på slutet och då åkte snuttefingrarna in i munnen. Men hon var jätteduktig med brillorna och så. Till och med jag tyckte det var jobbigt att sitta och kolla på film med brillor på. Blev lite åksjuk faktiskt ibland iom att det var 3D. Men det var ju helt klart läckert måste jag säga.

Ego


Funhouse!!


Ojojoj, det var riktigt grymt igår kväll när P!NK entrade scenen på Ullevi. Sicken jäkla brutta, så snygg och så grymt bra röst så det är inte sant. Hon anlände i en låda uppe i luften. Efter en smäll så föll hon genom lådan tillsamans med massa konfetti och ner på scen. Showen drog igång med låten Funhouse och sen blev det bara bättre och bättre. Pink var på top och hade en del roliga stunts med i showen. Bla så sprang hon över publiken på deras händer i en stor boll och folk blev som galna. Nää, det var coolt. En helt grym kväll fick vi på Ullevi, utan en enda droppe regn som väderprognoserna hade visat tidigare i veckan.
Det fanns vissa låtar som jag hade hoppats på att hon skulle köra, men som aldrig kom och det var lite synd. Tycker ändå att hon får 4½ av 5 möjliga poäng. That's my opinion!!

Innan P!NK UlleviPINKP!NKP!NKP!NKP!NK

Ölandstripp

Två heldagar fick vi på Öland. Åkte hemifrån vid 19-tiden och var framme exakt 4 timmar senare. Vi hade en toppfart på 168 km/h. Uuusch, jag hatar att åka fort så det var bara en kort kort stund. Sen fick jag piskat och skällt lite på sambon så han saktade ner. Satt uppe och tjötade en stund innan vi gick å la oss. Vilken härlig kväll det var, 22 grader. Det är precis så det ska vara. Dagen efter skulle vi egentligen åkt till djurparken, men det blev lite sent så vi gick till stranden och la oss där istället. Djurparken tog vi på onsdagen istället innan vi åkte hem. Barnen älskade det. Okej, jag erkänner, jag också. Haha!! Vi avslutade på vattenlandet strax före det kom världens skur. Sen var det dags att åka hem.

ÖlandsbronPå med löpardojornaÖlandÖlands DjurparkRider på ZebraMonkeyKrokodil SköldpaddaFlamingoLillan matar killingBjörnarFamiljenVäderkvarn


Rosa Converse

Kolla vad mina kära föräldrar handlade med sej hem till mej från Italy!!! Som jag har väntat på ett par nya converse. Bubbelgumsrosa och såå fina!! Här hemma i Sverige verkar dom ju vara helt slut överallt. Sicken tur jag har.
Rosa ConverseRosa Converse


Rusar

Hallå!! Nu har jag typ inte bloggat på en vecka känns det som. Jag har ju varit å gottat mej på öland ett par dagar. Skriver lite om det senare å visar bilder. Nu måste jag rusa iväg och hämta päronen på flygplatsen.

Det kunde ha varit vi!

Luftballong
Igår när jag satt hemma i soffan så hörde jag ett skumt ljud. Kände lite lätt igen det och kom ganska så snart på att det var en luftballong jag hörde. Jag rusade upp och hämtade lillan ur hennes säng (hon älskar "futtballonger") och sedan ut på gräsmattan. Vände blicken upp mot skyn och där var den....Såååå nära!! Passaerarna hejade glatt på oss innan dom studsade med korgen lätt mot vårat hustak. Så nära har det nog aldrig tidigare varit att en ballong har landat i trädgår'n. Häftigt!! Jag älskar också luftballonger och i augusti är det jag syrran och papsen som far iväg med vindarna. Hoppas vi flyger här över. Det hade varit så coolt. Kanske vi landar på gatan så blir det nära hem.



Bilder från helikopterflygningen

Ingen av mina läsare har väl missat att vi flugit helikopter jag och lillan. Här kommer lite bilder från det.
Kolla in horisontlinjen på sista bilden!! Fatta att det var läskigt.

Sa jag förresten att det var GRYMT?? 

Framme i helikopternPilotenSpännandeNer på strandenLäskigtVattnet från luftenHärligtGalningarWoaaa

3 dagar på en camping

Jag har aldrig tidigare i mitt liv campat, men i måndags drog ju vi ivä med ett par vänner och deras husvagn till Vita Sandars camping i Mellerud. Det var en jättefin camping med massa roliga saker att göra. Vi testade på lite blandat. Först på måndagen när vi kom dit så hade dom ju helikopterflygning som jag och Lillan provade. Oj va grymt det var. Hohoo!! Sen hyrde killarna och barnen nån konstig cykelbil som dom trampade runt på. Det tyckte dom var roligt. Vad gjorde vi annar då? Var nere vid sjön och badade. Campingen låg precis vid en jättefin sandstrand med såndär mjuk och härlig sand. Det var inte så varmt i vattnet precis när man gick i men när man varit i en stund så var det riktigt skönt. En morgon efter frukost gick jag och Maria ut för att köra motionsslingan som dom hade. Vi skule ta den långa på 4 km, men jag skulle tro att det blev längre. Vägen delade sej liksom så vi fick chansa och hamnade hos nån bonde som vi fick fråga om vägen. Sjukt jobbig slinga var det i alla fall som var täckt med så där fin sand som även fanns på stranden. Rätt jobbigt att gå i, plus att det regnade så sanden och leran skvätte långt upp på benen. Dagen efter hade jag sån jäkla träningsvärk kan man säga. Haha!! Vältränade jag (not). Nä, men i alla fall så hade vi 3 kanonsköna dagar på campingen. Lillan var jättegrinig över att vi skulle åka hem, hon tyckte det var såå rolig och mysigt. Vem vet, det blir säkert fler gånger.

Här landar helikoptern som vi flög med
Flyga helikopter

Lillan är helt salig uppe i luften
Lillan i helikoptern

Åker cykelbil
Cykelbil

Lillan kör bil
Lillan kör bil

Badar i sjön
Bad i vänern

Mongotår, hahaha!!
Mongotår haha!!

Lillan sötnos
Så fin

Darling
Älskling

Gungeligung
Gungeligung

Tuffingar på väg till stranden
Tuffingar på väg till stranden

La famiglia
La famiglia

Fossingar i den mjuka sanden
Fossingar i sanden

Jag och lillan går på upptäcktsfärd
Jag och lillan på bryggan

Älsklingarna
Älsklingar

Här ligger vi å gottar oss
Göttar oss på stranden

På beachen
Solar

Grabbarna grillar käk
Grillar käk





Jag har gjort det häftigaste

I måndags, helt sådär från ingenstans så dök det upp en helikopter här på campingen. Dom e så jäkla häftiga på nått sätt å jag har alltid velat åka. Man fick åka!!! Hihihi...Jag sprang till husvagnen och hämtade mitt kort (japp dom tog kort). Jag fick till och mä med mej lillfisen upp i luften. Sååå jäkla häftigt. Vi var helt fascinerade allihop. Såå jäkla grymt och det var såå värt det. Så får du tillfälle, ta det!!!

Helikopter



Mellerud, here we come. Sitter i bilen på ...

camping (MMS)

Mellerud, here we come. Sitter i bilen på väg till campingen där vi ska tillbringa de närmaste fyra dagarna. Det ska bli så himla mysigt. Mini-burken är med oxå såklart, så nått inlägg ska jag väl hinna med. Hoppas inte det är långt kvar nu för jag vill ut i solen. Ha en bra dag allesammans.


Att bara komma bort lite

I fredags åkte jag upp till syrran och hennes familj i tjuvkil. Ett sånt mysigt litet hus dom hade hyrt där. Så himla fint, med en underbar terass i olika nivåer. Där fick vi 2 härliga kvällar i alla fall. I fredags när vi kom upp så va syrran i full gång med grillen. Det blev kyckling, lövbiff, och olika korvar med potatis och olika goda dippsåser till. Riktigt gott!! Igår gick vi upp ganska så tidigt (eller ja, vi skulle gjort det i alla fall), packade ihop oss och drog till Marstrand. Där tillbringade vi hela dagen i solen, tog endast en liten paus för att stoppa nått gott i magen. Jag tog en lasagne och lillan fick pannkakor. Mmm!!
Vi köpte med oss lite gotta hem och tog oss varsitt glas rosé jag å syrran. Sen ville min systerson att jag skulle följa med honom ner till havet så han kunde fiska ifrån bryggan. Visst kunde jag väl det. Det var hur mysigt som helst. Jag och lilla killen på en brygga. Vattnet var alldeles stilla, förutom när några småfirrar hoppade upp ovanför ytan lite då och då. Och himlen, den ska vi inte ens prata om. Oh lord! Såå vackert, helt otroligt. Fick ett par riktigt fina bilder på det. Så hur gick det med fiskandet då?! Inte så bra, inte en enda fisk fick vi, däremot var det en stackars hungrig krabba som nappade på vårat korvbyte. Haha!! Så kan det gå. Idag har vi legat vid poolen hela dagen och tvättat. Nu är det dags för sängen då vi åker rätt tidigt imorgon. Så god natt!

Sitter i en härlig FatboyMyser på Mama's på MarstrandGulligt hus i gullig grändLovelyGottaHoly FrogSolnedgångPå en bryggaLiten firreSommarhimmel

Sista dagen innan semestern är ju alltid l...

dsc02206 (MMS)

Sista dagen innan semestern är ju alltid lite speciell. Man har förväntningar och förhoppningar om den kommande semestern. Kommer vädret att vara kanon eller blir det bara regn? Första veckan ser ju lovande ut i alla fall. I alla fall så blev jag lite tårögd när jag lämnat Lillan på dagis idag. Där kändes så öde på något sätt. Sen så är det ju sista dagen på hennes avdelning. Till hösten flyttar dom upp ett steg. Efter det steget så är det bara en avdelning kvar innan skolan. Åh min lilla lilla tös. Nä nu ska vi inte jäkta. Haha. På jobbet är det dött idag i alla fall, hoppas det flyter på lite mer snart. Annars känner jag på mej att dej här blir en seg dag.


Man ska ha Huuuusvagn...Lalala!!!

Ojojoj, hur ska detta gå? Elle ska ut och campa. Hahaha!!! Jag har aldrig campat i hela mitt liv och det ska bli sjukt mysigt. Men hur laddar man liksom? Jag har ingen aning vad det är som gäller. Tur att man tillbringar dagarna med ena riktiga husvagns-typer i wct-dräkter och grejer haha, nääe inte riktigt så kanske men inte långt ifrån. Det ska bli så roligt och ungarna kommer ju att älska det (förhoppningsvis).
Frågan är vad man egentligen behöver ha med sej till en camping.
Mat?
Kläder
(of course)
Lakan (jaao)
Leksaker (check)
Bikini
Smink??
(Jaaa)
Plattång? (:-S)
Myggrollon (kan tänka mej det ja)
Dator (hade man haft dongel (heter det så?) så visst)

Jag tror jag är en stadsmänniska mer, men det lockar verkligen med camping. Haha!! Vi får väl se hur det går. Vi drar ju inte förän på måndag så jag hinner ladda mentalt i ett par dagar nu.

Här kommer en sköning (älskar)! Natti!

Zeebraaa!! Yes, idag bär jag mitt zebra-li...

dsc02179 (MMS)

Zeebraaa!! Yes, idag bär jag mitt zebra-linne. Har nog bara använt det en gång tidigare, men det är allt lite läckert.


Kvällspromme

Har precis varit ute på en långpromme med Danni. Hur mysigt somhelst. En helgo, ljum kväll med rosablå himmel. Så fint!! Det är så härligt att vara ute och gå såna här kvällar. Luften är så frisk på något sätt. Det var alldeles för längesen som jag var ute och gick. Det får jag göra oftare. Måste ju även köpa mej ett par löpardojjor snart så jag och Frida kan bege oss ut och vara lite hurtiga sådär. Haha!! Har aldrig sprungit i mitt liv, men senaste tiden så har jag blivit mer och mer sugen. Måste snärta till låren och röva lite också, haha. Ett fast bak är ju inte fel. Jag fattar inte vart den har tagit vägen. Ger jag mej ut och springer så måste jag ju hitta den nånstans. Nu ska jag hoppa i säng. Jobb som väntar i morgon också. Nedräkningen är i full gång. 4 dagar kvar.

Dani å så Jag med mitt jävla munsårSkymning


Shutter Island

Ikväll har vi kollat på film. Shutter Island blev det. En mycket märklig film måste jag säga. Väldigt bra och spännande, men märklig. Satt och funderade på hur sjuttan det skulle sluta. Var han knäpp eller inte och Vem var han. Många frågor som äntligen fick svar i slutet. Det slutade inte riktigt som jag ville, jäkla skit asså. Man hade ju hoppats på att du hade lyckats den här gången och att allt skulle bli bra, men icke. Jaja så kan det gå. Har du inte sett den så gör det. Nu blir det sängen för min del. Imorgon påbörjar jag min sista vecka innan jag går på semester. Det ska bli såå skönt. Natti natti!!

Shutter Island Poster


Kan det blir bättre?

Jag tror inte det. En helt underbar helg har jag bakom mej med helt underbart väder. Igår var det ju soo lovely. Runt 30 grader varmt och strålande solsken. Me like! Prinsen var iväg på killgrejer så jag och lillan åkte med syrran och hennes familj till Fiskebäck och solade. Blåste väl lite i mesta laget, men det var tur på sitt sätt annars hade man väl legat kvar som ett russin...helt ursvettad. Haha!! Jag köpte med lite tårta till beachen då svågern fyllde år, så det blev lite firande av honom där innan vi la oss till rätta. Såå gott. Halvfryst prinsesstårta är kanon!!

På väg hem bestämde vi oss för att det fick bli middag på kvarterskrogen. Barnhamburgare blev det för dom flesta. Dock var den inte speciellt liten så jag blev mätt och nöjd i alla fall. Väldigt gött, men ack så varmt det var i solen. Tror jag fick mer färg på ryggen undermiddagen än vad jag fått under hela dagen ute vid havet...Skumt det dära. Efter middagen fortsatte vi ner till päronen för ett dopp i poolen, då vi kände oss som torra tvättsvampar allihopa. Åååh det var underbart. 27 grader i vattnet så det fanns absolut inget att klaga på. Till och med lillan blev tilltuffad och hoppade som en galning upp och ner i poolen hela tiden. Hon har ju inte ens velat bada förut den lilla badkrukan. Nä, men detta toppat med ett par glas rosé och lite glass så får gårdagen och kvällen toppbetyg. 

Tårtkalas på stranden
GrodfolketSolarrund poolHamburgareEtt glas rosé i solen

Bubblor och vatten

Igår när lillan satt hemma hos mormor och morfar och blåste såpbubblor så landade några i poolen. Det coola var att dom inte smällde, utan istället så studsade dom och rullade på vattenytan. Det såg så läckert ut. Gick inte riktigt att fånga detta moment på bild, men ändå. Det var kul i alla fall.

SåpbubblorSåpbubblorSåpbubblorSåpbubblorSåpbubblor

Idag har chefen bjudit på glass och jordgu...

dsc02156 (MMS)

Idag har chefen bjudit på glass och jordgubbar. Fatta hur bra vi jobbar på detta stället. Haha! Himmelskt gott var det i alla fall, trots att gubbarna var från blekinge. Back to work.


Mitt mest nödvändiga och mest onödiga inköp

Åkte till Allum en stund efter jobbet. Hann inte med så mycket då tiden gick sjukt fort, men lite fick jag i alla fall shoppat. Till exempel dessa jeansshorts med nitar som nog var det mest nödvändigaste då jag har varit ute efter just shorts. Köpte även dessa spetshandskar (eller vad man ska kalla dom). Totalt onödiga, men det var ju en kul grej i alla fall. Vi får väl se om dom kommer till användning någon gång.

Jeansshorts med nitar


Idag köpte jag den här vita klockan på lun...

dsc02150 (MMS)

Idag köpte jag den här vita klockan på lunchen. Vitt är ju alltid fräscht och funkar till precis allt. Nu är jag lite sugen på en såndär silikonklocka också. Hehe!


RSS 2.0