Days

Guud, dagarna bara flyger förbi. Precis som att det vore något nytt.

Här sitter jag nu i soffan min i alla fall och ska strax kila upp till sängen. Barnen sover sedan många timmar tillbaka och fästmannen har nog joinat dom i drömmarnas land nu också.

Jaa, så här länge har det nog inte varit stilla på den här bloggen förut. Inte utan speciell anledning i alla fall. Jag får ju skylla mej själv. Nu vet jag ju faktiskt inte vad jag har gjort bara för det. Jag har ju hängt med Danni lite, kollat Mello (GRYMT att Lorran kammade hem hela skiten), varit med min familj, mina föräldrar. Fick årets första myggbett häromkvällen, fasen va jobbiga dom är dom små myggsvinen. Ätit pizza har vi gjort, inhandlat en liten lounge-grupp till altanen. Gött att ha något att sitta på därute ju. 
Nu är ju sommaren som bortblåst igen och här sitter man åter med långbrallorna på. Fytti-rackarns, det är riktigt obehagligt ju. Hoppas det inte dröjer alltför lång tid innan värmen kommer tillbaka.
 

Vi har även gått och blivit med yngel.. Haha!! Inte vilka yngel som helst utan grodyngel. Lillan tycker det är jätteroligt. Jag hade också sånt när jag var liten och till slut blev det små söta grodor av dom. Himla kul.
Hon har tjatat om att få eget husdjur, hamster eller en fisk eller nått och grodyngel visade sej vara en hit. Vi får väl se hur länge dom överlever.

Nu har jag i alla fall uppdaterat lite om vad som har hänt. Har säkert missat nått men då kompletterar jag imorgon. Nu ska jag nanna. Just det, bilder slänger jag in imorgon.


En hälsning från poolen. Jag och minsta tj...

p20120524-115242 (MMS)

En hälsning från poolen. Jag och minsta tjejen har det gott, medans mitt stora hjärta är på dagis. Snart kommer syrran också. Hoppas ni har det lika bra som jag. <3


Sommar och sooool

Aj löööv it. Det är såå himla underbart. Vädret såklart, jag pratar om vädret. De senaste dagarna har vi hängt vid poolen varje dag. Så ni fattar ju att det inte blir mycket vettigt gjort här inne då. Idag var jag redig och rensade trädgården på maskrosor i ett par timmar innan vi gick iväg. UTAN solskyddsfaktor, så ryggen har fått sej en lätt kyss av solen.

Kan det inte bara fortsätta att vara sånt här väder nu. Regn och åska en gång i veckan hade varit kanon och resten kunde varit såna här dagar.

Om vi ska blicka tillbaka till gårdagen då så lockade vi med oss Maria och kidsen till poolen efter dagis. Så ongarna plaskade å hade sköj och vi också såklart, jag var helt genomsvett efter jag hämtat lillan så det var riktigt najs. 27 grader i vattnet är inte att klaga på heller faktiskt. När vi badat klart så åkte vi hem till Maria och blev bjudna på hamburgare, ojojoj dom satt fint. 

När det är såhär är livet som bäst.

 

Stolt mamma

Jaa vad ska man säga? Övning ger färdighet. Idag har vår stora tjej lärt sej att simma utan sina armpuffar. Vi är så stolta över henne och hon själv framför allt är hur stolt som helst.

Vi började öva redan förra badsäsongen med arm och bentagen, groda-glasstrut-pinne och efter inte allt för lång tid så satt dom där dom skulle. Att hålla sej själv flytande och att våga tro på det var väl lite värre. Lite vattenrädsla på det också så vart det ju lite krångligt.
Simskolan som hon gick på gjorde väl inte susen direkt, men visst det har såklart inte varit helt meningslöst i alla fall.

Idag provade vi oss fram försiktigt. Jag har hela tiden sagt till henne att hon kan simma om hon bara vågar lita på sej själv och på att hon inte sjunker. Vi började i alla fall med att ta ut lite luft ur armpuffarna. Det tyckte hon var lite läskigt och jag fråga ifall vi skulle testa utan puffar och med att knyta ett rep om hennes bröst istället så kunde jag hålla i det. Det tyckte hon var en bra idé. Det funkade fin-fint (jag är så smart ibland va). Nästa gång hon skulle i och bada så ville hon inte ha repet. Hon skulle simma själv sa hon och jojomensan, det gjorde hon också. Så det vart en del hurrarop och applåder på altanen där ett tag. Nu äntligen simmar hon heeelt själv.


Grattis lilla prinsessan på 6-månadersdagen!

Idag blir våran älskade lilla skrutta 6 månader redan. Det är helt galet vad fort tiden går när man har småbarn.
Tiden går ju egentligen alltid lika fort såklart (en sekund är ju en sekund osv.), men det märks så mycket tydligare på ett litet barn som växer och utvecklas så det knakar.

Det händer så mycket hela tiden. Hon babblar en massa och gör massa roliga miner. Hon böjer ut tungan till en rolig liten krok å så babblar hon med den ute. Sitter korta stunder utan stöd, dock kan man inte lämna henne för hon kan närsomhelst slänga sej bakåt. Rullar runt, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hon kan vinka ibland och jag vet inte riktigt om det är medvetet eller inte men hon härmar hur vi säger "Hejje!" när vi kommer. Mycket roligt att lyssna på henne och hennes söta ljud. Hon älskar för övrigt att ligga å hålla sej i fötterna och ligger och viftar med dom, ut-in-ut-in.
Jaa allt går i en rasande fart och om jag kunde stanna tiden så hade jag gjort det.


6 månader: 8605g och 69cm

Slottis med familjen

Gårdagen bjöd på riktigt gott väder och dagen tillbringades tillsammans med familjen i slottskogen. Även mina svägerskor kom dit och hängde lite med oss. Först fick lillan leka av sej lite på Plikta innan vi gick till barnens zoo. Efter det gick vi förbi sälarna innan vi tog oss en glass och bara satt och njöt under en parasoll. Vi nöjde oss altså med en kort runda och jag tror att lillan uppskattade det lite mer när det inte blev så mycket gå.

Dagen avslutades med pizza hemma hos mami och papi på deras altan, lööövely!


One week in Italy

Jaa, då var vi hemma igen efter en härlig och ganska så avkopplande vecka i italien.
När vi kom fram så strulade det lite med bussarna som skulle ta oss till nettuno. Varenda buss som kom var fullknökad och där stog vi på hållplatsen med tre resväskor och en barnvagn, inte en chans att vi skulle kunna få plats. Efter att vi väntat på hållplatsen i ca två timmar så fick vi i alla fall hjälp av en jättesnäll gubbe. Smart som han var så sa han åt oss att fälla ihop vagnen och på så sätt skulle vi lättare kunna knö oss på. Sen viftade han med näven att vi skulle med och hjälpte oss att bära på alla saker. Folk på bussen reste sej så Lillan och Maria (som höll E) kunde sätta sej och så var vi äntligen på väg "hem".
När vi väl var hemma så släppte all stress och oro och tröttheten kom smygandes.

Efter det har dagarna bestått av sol, värme, stranden, pasta, glass och massa mys. Vi har haft det helt underbart verkligen. Dom hade nån slags festival när vi var där, Madonna delle grazie 2012, vilket var lika med massor av glada italianos, festligheter, musik och fyrverkerier....heeeelt galna fyrverkerier. Jag har aldrig sett nått liknande. Det höll väl på i kanske tjugo minuter och flera gånger var vi säkra på att det var grande finale, men icke. Helt otroligt!!

Jaa, det var väl typ det, en dag tappade vi bort E's lilla gosekanin :( Jag fattar inte. Innan vi gick hemifrån så tänkte jag att den måste jag ha koll på. Förra året tappade vi bort L's lilla nasse. Så jaa, det kändes lite som att livet gick på repeat. Jag gick tillbaka precis samma väg som vi gått tidigare och varje dag sen efter det så hade vi ögonen öppna, men icke. Jaja, dum som jag är. Jag tar helt och hållet på mej detta, men man blir bara så arg.

I övrigt så har vi haft det precis hur gott som helst. Det blåste lite mycket där i tisdags bara, men vi trotsade vädret och låg minsann på stranden i alla fall. Haha, Maria såg ut som en sandmumie och hade nog inte en fläck på kroppen som inte var täckt av sand. Haha!! Så kan det gå.



Haha, dessa poliser var så roliga när dom skulle förklara för oss på engelska vad det var dom firade. Kan tillägga att typ inga italienare kan engelska, inte ens litegrann. Dom två på kanterna skickade oss till han i mitten med förklaringen att han pratar engelska. Ehum öh jo ja visst. När vi kom fram till honom så såg han dom andra två stå och gapflabba lite längre bort. Inte kunde han nån engelska inte. Haha, helt klart sköna snubbar.


Svettig och jävlig och alldeles underbar k...

mms_img997652486 (MMS)

Svettig och jävlig och alldeles underbar känner jag mej. Nu är semestern slut och jag kör hårt direkt med 75 minuter zumba. Grymt roligt pass idag, igen.


Neon

Trodde jag hade haft min tid i livet med kläder i neon. You know, been there, done that!! Men så var visst icke fallet när jag föll pladask för ett par såå läckra jeans i neon-orange. Jag var bara såå tvungen att ha dom. Blev även en mysig topp till det också. Detta ligger såklart nerpackat och får åka med till Italien imorgon.
neonorangea jeans och dödskalle-tröja

Yes, imorgon är det dags och jag är helt über-stressad. Kom på idag att jag måste packa ju och att vissa plagg behövde tvättas. Smart där. Men imorgon runt 18-tiden så sitter vi väl där på balkongen och gottar oss. Det ser jag fram emot. Nu ska jag fortsätta här hemma.

Ha det gott alla som är här inne och läser. Vi hörs igen om en vecka ♥

Kosläpp

Ååh jag blir så trött. Hade slängt ihop ett finfint inlägg om gårdagens kosläpp. Men så kom jag åt nån knapp och allt var raderat så nu tänkte jag bara slafsa ihop nått lite snabbt.

Alltså, trots snuva och huvudvärk så tog jag med mej min familj och åkte iväg. När vi kom dit bjöds det på bulle och mjölk och hallonkesella med krossade kex i, mycket mumsigt.
Så till huvudämnet, kossorna. Så himla söta. Hur kan en klump på 700kg sprätta å skutta omkring på det viset? Man såg ibland att kossorna egentligen ville mer än vad dom orkade. Dom var helt galna. Inte så konstigt kanske när man inte sett dagens ljus på nio månader.

Kosläpp

Shopping i stan

Tja tja!!

Igår hoppade jag och kidsen på bussen och åkte till stan för att hälsa på mami på jobbet. Så trevligt så och hon vart nog nöjd över att få visa upp sitt nya barnbarn. Alla har hört, men ingen har sett...ah ni fattar.

Mamma gick tidigare från jobbet så vi kunde strosa i stan en sväng. Det blev lite shopping, inget till mej men mini fick lite söta plagg bland annat ett par coola haremsbyxor i grått sweat-tyg med glittertrådar i. Hmm, kanske låter taikon men dom är ascoola. Glittret syns inte på bilden dock. Till L hittade jag fina tröjan med en uggla på :D
Nu får jag inte köpa nått mer. Drar ju till Italy på onsdag och då behövs det pengar kan jag lova.



Årets första pool-dopp..

Årets första pool-dopp var det lillan som tog. Helt otippat då hon förra året var något av en badkruka. Särskilt om det var kallare än 22 grader. Idag var det 17 när vi drog av skyddet. Hon hade bestämt sej helt enkelt. Inte ens jag badar när det är under 22.  Nä, med sånt här väder som vi har haft de senaste dagarna så längtar jag om möjligt ännu mer till sommaren.


Solsken

Igår och idag har varit två helt underbara dagar här i götet. Kunde man bara snabbspolat förbi stora tjejens utbrott i förmiddags så hade det varit perfa. 
I övrigt har vi mest bara varit ute och njutit. Man får ju passa på såklart.
Snart ska det kollas på Greys och Danni kommer hit så jag gissar att det blir lite kli å kläm. Gööötttt!!!




Underbara Valborg

Igår hade jag en kanondag tillsammans med nära och kära.
Först åkte jag och syrran med alla kidsen till Botaniska trädgården. Alla snackade om att Svinröven blommade så det ville vi ju se. Haha, va ju inte bara därför vi åkte dit såklart.
Men där var ju helt underbart vackert. Kändes som att man hade hamnat i en sagovärld bland alla blommor.
Ungarna var väl på rätt så gott humör i alla fall (vissa av dom). Alltid är det ju nån som tjurar lite, men allt löste sej till slut. Vi tog en fika i solen och även en glass slank ner, innan barnen lekte vid vattenfallet i Japanträdgården. Riktigt fint asså.

Dagen avslutades med ponnyridning, korv med bröd och brasa på Tolsered. Träffade massa trevligt folk och hade allmänt trevligt.


Bilder kommer senare. Har inte tid nu, det är ju sol för sjuttan!!
Klättra i trädFlowersPonnyridning

Avslutar bildbomben med ett annorlunda familjefoto :)
Familjen

RSS 2.0