Vargkriget

Jag såg förresten ett program på svt i söndags som handlade om varghatet som tydligen finns här i landet och i andra länder också för den delen, i alla fall Norge. Det är ju helt sjukt. Jag hade ingen aning om att sånt existerade. Jag kan absolut förstå om man äger boskap, att man är rädd för att vargen ska riva ens får till exempel. Folk berättade att dom funnit sina får sönderrivna och halvt uppätna i sina hagar, fortfarande vid liv.
Men att det går så långt så att man gillrar fällor som placeras ut, eller att man kallblodigt stoppar in dynamit och spränger sönder varggryt på vårkvisten då det "förhoppningsvis" finns valpar i grytet. Usch, detta är så hemskt. Dom visade även hur man spetsade till pinnar från enbuskar som man sedan vek och knöt ihop med ulltråd. Dessa stoppades sedan in i kött som vargen skulle äta upp. När vargen fått köttet i magen så löses ulltråden upp och den spetsade pinnen vecklar ut sej. Det slutar med att vargen dör i tarmvred. Tänk vilken smärta dom stackars vargarna får utstå. Sedan att rävar, rovfåglar och andra djur kan ryka med är ju en lågt pris att betala så länge en "grådjävul" dör, säger dom. Dessa människor är så otroligt kalla och grymma så man blir fan rädd ju. Varghatarna ger sej inte förän vargen är utrotad. Så himla hemskt.

VargungarVargungar


Kommentarer
Postat av: Karpstryparn

Håller med, människor som hatar varg och gör sånt här borde få sina stjärthål igenlimmade med superlim och sedan ges laxermedel! För det förtjänar de.

2010-05-05 @ 00:57:50
URL: http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn
Postat av: Karpstryparn

Svar: Exakt. Men det har tydligen nu visat sig att mycket utav det som varghatarna i dokumentären sade och påstod sig göra var fejk, var för mycket felaktigheter i den. Att de hatar varg är däremot klart, men journalisten som gjorde dokumentären har nog blivit grundlurad. Om det som tas upp i den var sant så hade nog media skrivit om det utav bara helvete, och så har ju inte hänt. Men dokumentären har gjort att jägare och vargförespråkare har "kommit närmare" varandra, så att säga, lite grann i alla fall.

2010-05-05 @ 23:38:10
URL: http://www.metrobloggen.se/Karpstryparn

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0