Året som gått!

Minsann, 2011 blev då ett bra mycket bättre år än 2010. Det visste vi inte när vi ringde in det nya året idag för ett år sedan.

Så vad har då hänt? Efter att ha startat lite halvtufft så gick det bara efter någon månad rätt upp på lyckobarometern, när vi fick veta att vi hade bulle på bakning. Lillan skulle bli storasyster som hon tjatat om så länge och att se den lyckan i hennes ögon när vi berättade kan jag leva på länge.


Jag, mamma, syrran och mormor var på Hagabadet och hade det allmänt gott med massage å bad å lunch. Hur mysigt som helst.


Jag blev med smartphone.
Sony ericsson xperia arc

Jag, syrran och pappi flög ballong, huuuur coolt som helst.


Sen så var vi ju i italien jag, Lillan och pappa å så mini i magen då förstås fast det visste ju ingen vid det laget. Lillans första utlandssemester and she loved it. Men vi höll ju på att inte komma iväg nästan tack vare det där förbannade askmolnet. Som jag sov dåligt den natten. :)


Vart lite förälskad i ugglor och det sitter ju i än.


Jag köpte mej en cykel, min första på typ 17år eller nått.
Damcykel 

Lillan blev lite extra stor när hon fyllde en hel hand. ♥
Födelsedagsbarnet

Sambon byggde en altan till mej :D


Lillan lärde sej att åka inlines.


Var på ett par tjockisfikor.
Tjejkväll

Gjorde iordning i tvättstugan äntligen.


Efter ett års väntan så var det äntligen dags för Breaking Dawn att ha biopremiär. Var inte på premiären dock, men fick allt sett filmen innan bebisen kikade ut.


Familjen blev komplett och dotter nummer 2 föddes. En alldeles underbar liten guldklimp. ♥
Lillasyster

Köpte nya soffan, verkligen på tiden.


Resten har ni väl koll på. Ett helt klart godkänt år. Hoppas 2012 har mycket spännande att ge. Det kommer att bli ett händelserikt år med vår lilla bebis som kommer att gå igenom en enorm utveckling från bebis till barn.


Ikväll ringer vi in det nya året tillsammans med syrran och hennes familj. Där blir det god mat och annat gott. 

GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR!!


30:e December 2011

Tolahopp tjolahej!!

Nu har jag precis varit uppe och lagt minstingen i sin säng. Stora tjejen är fortfarande uppe med mej. Det får bli lite att man frångår de vanliga rutinerna när det är jullov ju. Men vi ska strax göra henne redo för sängen också.

Har tagit det väldigt lugnt idag bara. Var ute en sväng med mina små flickor förut. E sov gott i vagnen och L cyklade. Efter en sväng till affären för inhandling av lite fredagsgotta så stannade vi till en sväng på lekplatsen så Lillan fick leka av sej lite. Jag fick också vara med och leka lite såklart, jag var monster, hahaha.

Nu har vi myst på bra och länge och minstingen har varit fantastiskt nöjd hela dagen och kvällen. Hon har legat och flinat åt dom små kompisarna i sitt ugglegym medans jag och L har spelat DS. Roligt roligt! Sambon är ute å ränner sen någon timme tillbaks, så känner jag mej själv så slocknar la jag på soffan snart om inte E börjar bråka.

Natti!





Partaj!!

Igår fyllde ju som sagt min kära mormor hela 80 bast. Det firades hemma hos mina föräldrar tillsammans med hela mammas sida av släkten typ. Sicka goingar vi är i vår släkt asså, vi har alltid så sjukt kul tillsammans och det är synd att vi inte ses oftare än vad vi gör. Men som vanligt, det blir ju helt enkelt inte av bara.
På kvällen körde jag hem gamlingarna och kusin Mimmi innan det var dags att plocka upp halva min familj (en full sambo och en trött bebis) för att bege oss hemåt. Lillan stannade kvar och låg över, så pappa kom hem å lämnade henne imorse lagom efter frullen.




Världens bästa storasyster hjälper gärna t...

mms_img183979723 (MMS)

Världens bästa storasyster hjälper gärna till med blöjbyte. Hon är redig så. <3


Det är verkligen inga som helst bekymmer a...

mms_img212345501 (MMS)

Det är verkligen inga som helst bekymmer att piggna till på morgonen när man har em sån här solstråle bredvid sej i sängen. Nu har vi suttit i typ en timma och pratat och hon har flinat rejält. En riktigt glad liten skit är hon. Underbara unge. Stora tjejen kom in för ca fem minuter sen. Då har man väluppfostrade barn må jag säga. Jag är sjukt nöjd över att hon inte vaknar klockan sju å sliter upp mej för att göra frulle. Ikväll väntar 80-årskalas. Det är världens bästa mormor som fyller år. Grattis mormor!!! <3


As usual..

Shittans!! Jag skulle ju bara upp och amma lillsessan till sömns lite å vipps så sov jag själv också. Jag är grymt bra på att natta mej själv. Inga insomningsbekymmer här inte.

Det finns nog inget bättre sömnmedel än amning. Jösses så många gånger jag somnat ifrån och vaknar upp med en bebis halvt hängandes vid sidan om mej. Häromdagen låg hon tvärs över knät på mej och ena booben strutade ut i det fria och jag sov hur gött som helst. Haha, tänk vilken syn.

Nu ska jag i alla fall krypa till kojs jag också för ögonen går i kors på mej här. Natti!!

Klappar

Jaa, julen är ju till för de små. Jösses va klappar ungarna får jämt, var det verkligen så när man var liten?!



Lillans julklappar



Lillasysters julklappar



Vem är han den där Tomten egentligen??

Hallå kära ni!!

Varken igår eller i förrgår fanns det någon tid till att blogga så det får bli en liten snabbing nu..
Julaftonen var allmänt stressig men ack så mysig. 

Dagen började med att Lillan väckte mej omkring klockan 7. "Mamma, Tomten har varit hääär, han kooom!!!" hörde jag inifrån hennes rum. Haha, going. Sen var dagen igång. Hon var helt överlycklig att han inte glömt bort henne. Efter ett par timmars mys i sängen med hela familjen var det dags att gå upp. Sen gjorde vi oss iordning för firande. 
Började som vanligt hemma hos min svärföräldrar med julmat och andra onyttigheter. Kalle missades helt å hållet men julklappsöppning hann vi med i alla fall. Lillan var såklart i eld och lågor och hade varit helt hoppetossig de senaste dagarna.

När vi var klara uppe hos dom så var det till att packa in oss i bilen för att rusa vidare till nästa julfirande hos mina föräldrar. Det var lite körigt då jag tamejtusan lyckades lösa tomteproblemet. Bästa tomten hade vi, haha. Lillan vart rädd till en början och gömde sej under bordet, men när hon märkte att kusinen vågade och hon såg att det inte var någon fara så kom hon fram och då var hon hur tuff som helst. Konstigt det dära. Man såg hur hon stog och försökte kika in under skägget för hon såg ju att det inte var ett riktigt skägg, men ändå måste han ju vara på riktigt han visste ju allt om henne. Det är verkligen ett mysterium det där med tomten...Vem är han egentligen???

Trötta och nöjda gick vi sedan hemåt nångång runt ett-tiden. Stora tjejen stannade kvar hos mormor och morfar, så vi fick sovmorgon, Härligt!


Då vaknar man upp och det är dan före dopp...

Då vaknar man upp och det är dan före dopparedan. Jag ligger å myser med min familj och ute är det blött och alldeles för varmt. Ingen direkt julkänsla där inte. Kanske det är därför det är mörkt på vintern, så man inte ser ut på julafton att där inte är någon snö. Tur är väl det i så fall. Men vi är ju inte framme ännu, snön och kylan har ytterligare en dag på sej att komma. Idag kör det uppesittarkväll hos mina föräldrar. Då ska vi även ha lilla julafton för syrrans ungar då dom åker till sin pappa sen på julafton. Nu blir det frulle, sen en sväng till backaplan tror jag.


Vitt, svart & silver

Sådär ja, då var årets gran klädd. Svart och silver är det som gäller.
Känns ju väldigt annorlunda med en vit gran måste jag säga, men det är allt lite myspys det också.

Så medans sambon roade lillasyster så hängde jag och stora tjejen upp pyntet i granen och trallade med i jullåtarna, knaprandes på pepparkakor, icke hemmagjorda dock men goda ändå. Så julmysigt har det minsann varit här ikväll.


Tidigare på dagen var jag på bvc med minstingen. 4930 gram vägde hon nu min lilla godbit och hela 56 cm lång. Ojojoj, det går verkligen undan må jag säga. 
Efter bvc var jag på fika hemma hos en av tjejerna i mammagänget. Väldigt trevligt som vanligt att sitta å skitsnacka med dom. Helt otroligt vilket härligt gäng vi är.

 

På hal is

Åh vilken helt underbar kväll jag har haft. Så himla mysigt.
Jag och familjen har tillbringat kvällen tillsammans med fästmannens systrar och den enes sambo på ett juligt Liseberg. Även systerdottern fick vi med oss till Lillans stora förtjusning.

Vi började med en stadig Fransk hotdog lite längre in innan vi gick tillbaks till isbanan. Där var showen i full gång, men när dom var klara blev det till att hyra oss varsitt par skrillor.
Haha, jag vet inte när jag åkte skridskor sist men jag tror att det var när dom hade jul för första gången på Liseberg (när det nu kan ha varit?).
Lillan älskade det i alla fall och ville absolut inte gå av isen. Hur duktig som helst för att aldrig ens ha stått på ett par skridskor förut. Jag däremot kände mej som rena rama Bambi :)

Lillasyster E betedde sej exemplariskt och sov sej igenom hela besöket istort sett. Hon vaknade dock till en liten stund för mat och blöjbyte, sen somnade hon om igen.


Ojoj, efter att ha slumrat en stund på soffan här med minstingen så ska jag bara slänga in ett par bilder, sen blir det sängen. Natti!! *Gäääääsp*

 

Vitt på marken

mms_img136410012 (MMS)

Har just ätit lite fjärde advents-frukost. Vörtmacka med hushållsost som jag fick av mormor. I stereon snurrar julskivan sej varm och utanför fönstret är det vitt på marken. Inte mycket, men så det räcker. Det förhöjer känslan rejält. Tänk att så lite kan göra så mycket. Trevligt advent på er!


Ett måste!!

Då var man ensam hemma med bara mini nu då. Sambon och Lillan är iväg och köper gran. Det skulle ju egentligen inte blivit någon gran i år men uuuusch hemska tanke. Stackars barn och mamma ska ju inte behöva fira jul utan julgran. Nä, det är ett måste ha jag ju insett. Jag fattar inte vem jag försöker lura. 

När jag inte sitter men en sovande bebis på bröstet så försöker jag faktiskt göra iordning och tvätta soffan som ska säljas. Undrar hur lätt det kan bli att sälja en soffa?!! Någon stackare kanske vill ha den i alla fall.



Får man äta små bebisar?

I så fall tar jag gärna ett bett. Hon är så go va, jag kan inte se mej mätt på henne. ♥

Här har hon precis vaknat upp i vagnen efter en frisk promenad i det faktiskt klart godkända vädret. Det varken regnar eller blåser idag ju och till och med solen har vågat sej fram ett par gånger (oooootroligt).

Gick förbi på 58:an efter dagis och fastnade där nån timma eller två, sen tog vi en sväng till affären. Var tvungen att ha Vört, mitt vört var ju slut här hemma och så kan vi ju inte ha det såhär i juletid å allt.


Eftersläntare, Lusse-lelle och simskoleavslutning.

Lite sent som vanligt här i bloggen, men strunt samma.

I tisdags så var det lussefirande på dagis. I flera veckor har det trallats luciasånger här hemma som dom övat på på dagis. Vi har pratat en del om det dära tåget då Lillan inte vågat vara med tidigare. Även i år pratade hon om att hon var blyg och inte vågade, men hon lovade oss ändå att hon skulle gå med de andra barnen. Det gjorde hon också och vi var så stolta över vår stora tjej. Efter att barnen hade sjungit klart alla sånger så bjöds det på fika. Sen gick vi hem. Jag å minstingen i alla fall, sambon åkte till jobbet.

Väl hemma så fick vi besök av Tessan och hennes lille going. 5 månader gammal va han, guuud ska E bli så stor!?! Jag vill inte...Vi gick upp å lunchade uppe på torget. Efter det gick vi hem till mej igen och tog en fika. Pissevåta av allt regn, herrejösses!! Nu får det allt vara nog snart med det här regnandet.





Igår var det ju då dags för avslutning på Lillans simskola. Hade ju funderat en del över hur jag skulle lösa det med Lillasyster å så, men det gick hur bra som helst. Men gosh så varmt det var, höll ju på att dö lite där ett tag. Lillasyster gillade nog värmen och låg mest och mös.

Efter simskolan åkte vi till Ikea. Lillan ville vara i leklandet såklart så jag kunde i lugn och ro strosa omkring i min egen takt. Köpte en spöklampa och en lekmobil till Lillasyster och en trillinghyacint till hemmet så det kan få lukta lite gott.
Självklart hann vi med korv och glass innan vi åkte hem.


Vi och många andra

Igår bar det av mot sydligare delar av landet. Jag, syrran och lillasyster E tog bilen till Gekås Ullared. Här skulle shoppas julklappar. Ullared är ju bästa stället för julklappsinköp till kidsen.
E var så duktig hela dagen och det gick utmärkt att shoppa, dra kundvagn, amma och prata i telefon samtidigt (sambon ringde lite olägligt där en gång). Jag fattar ju varför det är tjejer som är mammor och inte killar. Haha!!

Efter 12 rätt så korta timmar så var vi i alla fall tillbaka på hemmaplan igen, riktigt skönt.

Hittade en del fint till mej också faktiskt. Då vi sagt i år att vi bara ska köpa klappar till barnen så fick jag ju köpa lite klappar till mej själv. Tycker jag förtjänar det faktiskt.  

Spetströja

Julpyntning

Idag fick det bannemej vara nog. Nu jäklar skulle pyntet fram. Någon gran kanske det inte blir men lite tomtar å annat jox kan man ju i alla fall ha framme. Hade jag inte haft barn så hade det nog inte varit lika viktigt, men för Lillans skull i alla fall, Lillasyster har ju ingen direkt koll ändå.

Nu är det snart dags att byta blöja hör jag visst. Det puttrar på bra där borta i babysittern, sen blir det nog en snabb kvällspromme. Tja!


Det där med julstämning..


Igår kväll var vi bjudna på glögg å lussebulle hemma hos mamma och pappa. Så himla mysigt, äntligen kunde man få känna lite julstämning. Hemma hos oss är det totalt stämningslöst. En tomte har flyttat in på tv-bänken och det hänger en stjärna i fönstret. Det är typ det vi har. Vet inte riktigt om vi får in någon gran i år då det står en soffa och tar upp all plats i vardagsrummet. Kommer nog inte lyckas sälja den innan jul i alla fall.

I alla fall så var vi ju hos mamma å pappa och fick sörpla lite stämning istället. Gamla julklassiker strömmade ur högtalarna och det dracks glögg och käkades lussebullar å skumtomtar. Mamma hade kokat tomtegröt också. Årets första och det var fantastiskt gott. Till detta inimellan så kollades det ju på Idolfinalen också såklart. Jag tyckte det var helt rätt att Amanda vann. Hon är verkligen en färdig artist, enligt min åsikt i alla fall. Dock vet jag inte om det är så bra för henne då hon kanske blir rätt styrd och kommer i skymundan som idolvinnarna har en tendens att göra. Det är ju alltid 2:orna som syns och hörs mest (typ). Men men, kul för henne att kamma hem vinsten i alla fall.

När vi väl kom hem lite senare på kvällskvisten så var vi totalt pissevåta och gatan här utanför var totalt översvämmad. Men när jag skulle köra in vagnen genom ytterdörren så slutade det, ajjemen. Det blev helt tyst och stilla och det enda som hördes var dropparna som föll från träden och taken. Vadå typiskt. Haha!!


Torsdag

Tjing tjing!!

Gud va veckorna går fort, imorgon är det ju redan fredag IGEN...Så kan det gå, jag vill ju liksom helst bara stanna tiden ett slag så mina barn aldrig växer upp. Om man ändå kunde det.

Idag har det inte hänt så jättemycket. Jag tog bilen å stack till Jollyroom för att inhandla den där sablans åkpåsen och fick den underbart trevliga tjejej att hämta ut 3st från lagret som jag kunde välja mellan. Till slut hittade jag den jag ville ha så nu är det kirrat. Haha!!
Köpte även mjölkuppsamlare vilket visade sej vara "the shit". Helt grymt ju och sweet lord va mjölk det kommer ur den booben som det inte ens äts ifrån. Det trodde jag inte.

Syrran och Solei kom hit på lite fika och bebismys efter dagis. Ojojoj, Solei gillade inte att dela sin mamma med den nya lilla kusinen. Inte kul alls!!!



Bakat pepparkakor, CHECK!!

Javisst, då var även årets pepparkaksbak avklarat. Jag är ändå rätt redig måste jag säga. Trodde inte det skulle bli några större ansträngningar inför jul det här året, men tji fick jag. Hade ju min duktiga tjej som hjälpte till så bra.
Idag blir det nog till att göra pepparkaksmandlar också. Dem är så galet goda. Sa jag redig förresten ;)




Besök på jobbet och beslutsångest.

Nu blir det ett sånt där dagen efter-inlägg igen. :)

Igår när jag hade lämnat lillan på dagis så åkte jag och handlade lite fikabröd, sen vidare till jobbet för att visa upp Lillasyster för nyfikna kollegor. Efter det kilade jag vidare till b-plan för att köpa en åkpåse till vagnen. Herrejösses!! Att jag inte bara ger upp. Det var lättare sagt än gjort. När jag väl hade bestämt mej för vilken jag skulle ha så ville jag ju ha den där mönstret föll sej finast och som var perfekt på alla sätt. Inte så lätt det heller. Gav till slut upp. Jakten fortsatte sedan idag. Åkte till en annan affär där jag skulle välja ut den som var finast och när jag hade velat fram och tillbaka ett tag och jag var alldeles svettig så hade jag bestämt mej, NÄ men då hittade jag fel på den också. Jag blir så trött på mej själv (för att inte tala om tjejen i affären) Stackarn!! Jag är precis en såndär jobbig jä*la kund som jag själv inte skulle vilja ha. Haha!!

Sökandet efter den perfekta åkpåsen får väl fortsätta imorgon då. *Störd jag vet*

Denna åkpåsen från Elodie Details blir det i alla fall. Såå läcker.


Plast eller Äkta?

De tidigare jularna så har det varit en självklarhet för mej att ha äkta kungsgran till jul. Men nu har jag bannemej börjat tvivla. Är det verkligen så himla bra? Kanske man skulle köra på plast i år istället. Det är ju så fruktansvärt äckligt med alla småkryp som följer med granen in. Alla år har vi haft minst ett par spindlar som ganska tidigt flyttade in i vår fina vita svanduns-stjärna i toppen. Jag blir så trött. Jag frågade Lillan och hon ville ha äkta såklart, men en vit plastgran kan väl vara lite coolt också. Vi åkte till plantagen å kikade lite men hmm, jag får allt suga på den ett tag till.


Härligt med lite solsken

Idag är första dagen i den nya verkligheten. Sambon skulle börja jobba igen efter att ha varit hemma i två veckor med oss. Det gick verkligen hur bra som helst.

Först hade vi lite besök av Anticimex på morgonkvisten och sedan var det dags att gå å lämna stora tjejen på dagis. När vi gjort detta så kände jag absolut inte för att gå hem igen så det fick bli en liten promme i vintersolen. Orkar inte gå speciellt fort, eller långt heller för den delen då fogarna fortfarande inte är ok. Men en liten runda blev det i alla fall med mellanlandning på torget. Köpte mej en påse med lite gott och en piggelin. Haha!! Gött mos!


Lillasyster E sov hela tiden gott i vagnen och fortsatte även sova nån timme på utsidan efter att vi kommit hem.
Hon är verkligen precis lika underbar som storasyrran sin. *Peppar peppar* Ingen är gladare än mamma. ♥


Här hemma tog jag tag i min kvittoburk och gick igenom den. Dags att rensa, det blir ju en del kvitton kan man säga. Haha!!
Nu är det strax matdags för den lilla, sen funderade jag på om man kanske skulle dra sej och köpa en gran. Har faktiskt funderingar på att ha plastgran i år. Känner inte för att få in massa spindlar och annat äckel som kommer med granen varje år. Jaja, vi får se vad det blir. Måste köpa åkpåse till lilla skruttan också nu när det börjar bli lite kallare ute.
Något annat som bör tas tag i snart är ju julklapparna. Shit, såhär sent har jag aldrig varit ute förr. Inte en enda klapp är inhandlad. Ajaj, inte bra. Men jag har ju liksom haft annat för mej om man säger så.

Hepp, dags att kila.


Julbord och shopping på Ikea

Visst visst, redan tidigare i veckan så planerade vi att vi skulle gå på Ikea och äta deras julbord. Mormor skulle bjuda och det var jag, mamma, mormor och lillasyster E som var iväg.

Himla smaskigt var det i alla fall, men jag föredrar nog faktiskt Mannerströms Julbord som var förra året. Dock fanns där en ost och baconkorv som var himla god. Mums!!

När vi hade ätit klart så tog vi oss såklart ett varv på bottenplan. Jag skulle väl inte köpa nått egentligen, men hittade ett par trevliga kuddar till soffan som jag köpte, även en skötbädd att ha på bänken i tvättstugan har saknats så det fick det också bli. En annan grej som jag köpte som är himla smart är timers, såna man sätter i uttaget och kopplar lampor å sånt till. Så nu går adventsstjärnan och staken i köket på timer. Gud så praktiskt!!!



För alltid!!

Nu har vi förevigat lillasysters små söta fossingar. Elva dagar gammal, så målade jag de små raringarna svarta och stämplade på en canvas som inhandlades på Ullared i somras. Jag tror hon tyckte att det kittlades lite när jag penslade på färgen vilket ju inte är så konstigt. Helt lätt var det inte, men jag tycker det blev fint i alla fall. 


Sunny day!!

Idag var det en pigg och utvilad Elle som klev ur sängen. Lillasyster sov så duktigt så och vill bara äta 2 ggr. Först fick hon mat vid 03.20 och sedan 07.30. Ojojoj, efter sista mumset somnade hon om gott och sov till typ 11 nångång. En riktig sömntuta det där.

Vi skulle egentligen ut och promenixat en sväng här, men oj så somnade både prinsen och lillasyster på soffan. Då passade jag på att göra sånt som fått hamna lite på efterkälken, typ som att fixa tvätten å lite annat käckt. Känns skönt att ha det gjort nu i alla fall.

Nu kommer mamsen hit strax så jag får nog ta å göra mej iordning lite. Vi ska möta mormor på Ikea för att käka  Julbord. Det ska bli riktigt gott faktiskt.


December, numero uno!

Minsann, idag entrar vi december månad. Tänk va fort det gick egentligen. Jag tycker ju inte det var längesen man hade semester. Sommaren känns i och för sej rätt så avlägsen, men ändå. Man gick där med sin växande mage och bara längtade efter att det skulle bli november någongång så lille knoddas ville komma ut.

Nu sitter man här, tvåbarnsmamma och allt. Julen närmar sej och även det nya året. Det är ju helt sjukt egentligen, vart tar tiden vägen???

Idag har vi i alla fall sovit bort tiden i nya soffan. Haha, sjukt trötta av någon anledning och man somnar farligt gott i den. Nu börjar vi piggna till lite lagom, i alla fall jag och Prinsen. Lillasyster la jag till bröstet, rapade henne och hon sover nu vidare gott i babysittern. Helt otroligt vilka underbart mysiga ljud dom ger ifrån sej när dom sover dom där små. Kan sitta å bara lyssna på henne hur länge som helst.



Snart kommer stora tjejen hem från dagis och då är det slut på lugnet. Jag önskar det hade varit lite roligare väder så man fick lust att ta sej ut, men icke. Så jag sitter kvar här i soffan och slappar lite till.


RSS 2.0