Today


Tjaa!!
 
Sitter å kollar på det dära programmet På bar gärning. Vissa scener blir jag riktigt upprörd av fastän jag vet att det är påhitt, för man vet ju att trots att det är skådespel så händer ju sånt faktiskt i verkligheten på andra platser.
Rätt intressant program faktiskt. Sitter ofta och grinar en skvätt åt dessa få fina människor som faktiskt ingriper när dom ser något som så uppenbart är fel. Barn och ungdomar som mobbar, djur som behandlas felaktigt eller som en annan gång när förbipasserande på en parkering lurades att en bebis satt och gallskrek instängd i en varm bil mitt i sommaren och INGEN gjorde något. Det tog riktigt lång tid innan någon tittade lite extra och stannade till ens. Det gjorde riktigt ont i hjärtat att se hur folk fullkomligt sket i det skrikande barnet.
 
 
Jaja, nu till nått annat. Dagen har tillbringats med min mamma och E. Var i sisjön en sväng och köpte bland annat en dyna till lilla E's tripptrapp-stol, en käck pipmugg som det var specialpris på slank också ner. Oops! Sen vidare till plantagen där jag köpte en rosa utekruka som säkert kommer till användning till våren. Jag längtar till våren.
 
 
 
 
 
 

Kalashelg!

Halli hallå, ännu en ny vecka påbörjad. Nu när man är hemma så går tiden otäckt fort alltså. Om typ 4 månader är det dags att börja jobba igen. Helt sjukt!
 
I helgen hade vi i alla fall kalas för våran 6-åring. Ojojoooj, som hon hade tjatat om detta. Vilka som fick komma och inte. Lördagen var snabbt här och kalaset var igång. Jag gjorde två suuupersmarriga tårtor som utan problem gick åt. L fick som vanligt massa fina presenter som hon blev väldigt glad för (mamma också).
Väderleksrapporten visade bara ett mörkt moln och regn, men solen sken fint hela dagen, som vanligt när vi har kalas i den här familjen. Altanen som numera är färdig (bilder kommer) användes flitigt och även markisen som F och pappa satte upp tidigare på förmiddagen kom till användning. En härlig dag helt enkelt.
 
När kalasandet var slut stannade några kvar på pizza och kvällen avslutades, halsovandes till nån smårolig men väldigt töntig film.
 
 
 
Igår var vi ute och grejade lite i trädgården. Gräset hade inte blivit klippt på X antal veckor och liknade mest en äng, så medans sambon klippte å krattade så fixade jag iordning i mina rabatter och gjorde fint. Snart är det dags att sätta lökarna som jag köpte häromdagen också, vet bara inte riktigt vart jag ska sätta dom.
 
 

Gått på stan

 
Igår efter att jag lämnat stora tjejen i skolan så åkte jag in till stan och mötte upp några av tjejerna i fikagruppen för frukost i antikhallarna. Himla mysigt hade vi och gott var det.
Efter frullen så gick jag istan och kikade ett par timmar. Fick handlat lite fint till dom små. L skulle ha gympagrejer till skolan så det blev det och lite annat också.
 
 
 

1:a Skoldagen

Hög förväntan
 
Pirr i magen
 
Glädje
 
Tre saker som stämde in på L i morse när vi gick iväg till skolan på upprop. Hon skuttade fram här på gatan och ville gärna hålla mamma i handen *raring*. Nu är hon verkligen stor min tjej, börjat skolan och allt. Ock ock!
 

Italienska för nybörjare!

 
Japp, då var man anmäld till en Italienskakurs i höst då. Känns som att det kan vara på sin plats nu att lära sej språket när man ändå reser ner minst en gång om året.
Förhoppningsvis sätter det sej bättre nu än i gymnasiet.
 

Spontanbesök på Ikea

Blev en liten sväng in på Ikea idag. Fick köpt lite smått å gott. I första hand skulle vi köpa block och pennor som lillan ska ha till skolan (tänk, skolan, GAAH), men det blev även lite annat också.
 
Ytterligare ett par tunna vita gardiner, som fint pryder hela mitt hem snart.
Förkläde till Mini, så hon kan grisa med maten.
Doftljus, testar rosor den här gången mmhmm.
Gardinstångsknoppar (eller va heter det??)
Två söta skålar, rosa/vita.
Tulpanlökar, svarta och rosa. Här ska minsann planteras.
 

Happy Birthday!!

Idag för 6 år sedan så föddes en liten, mycket söt flicka med svart tjockt hår och mörka blå ögon. Då förändrades hela mitt liv. Från första stund ägde hon mitt hjärta. Inte kunde man föreställa sej då att den lilla rara sötsaken med mörk kalufs senare skulle bli en stor fin tjej med långt ljus hår och ljust blåa ögon. Vår alldeles egna älskling.
 
Grattis mammas stora tjej på 6-årsdagen!!! ♥
 

~ITALIEN~

Borta bra men hemma är ändå alltid bäst, eller?
 
Vi hade himla gött i Italien asså, men det var ju lite väl varmt. Framför allt var det jobbigt för E som fick hemska värmeutslag över hela kroppen. Hon verkade inte lida så mycket av det, men ändå. Det var svårt att sova på natten osv. Meen såklart var det underbart också.
 
När vi först kom fram så mötte mamma och pappa upp oss vid bussen och sedan bjöd dom på dricka på en bar i närheten av busshållplatsen. Vid det laget trodde jag att det inte fanns mer svett i min kropp, men det visade sej senare att jag hade fel. Jösses så svettigt det har varit. Dom 5 första dagarna tillbringades tillsammans med mina föräldrar och det var självklart himla trevligt.
Sista veckan var det bara vi där och det var ju såklart mysigt det också. På dagarna hade vi runt 32 grader och på kvällarna var det ca 26-28 grader. Varmt som sagt.
 
Nu är vi i alla fall hemma igen och det är riktigt gott att vara det. Visst längtar en del av mej tillbaka ner, men värmen var bara för mycket. E hade inte ett klädesplagg på sej under hela resan, det var knappt vi hade blöja på henne, då kankse ni fattar hur varmt det var.
 
Annars har barnen badat och plaskat som galningar och en annan har fått ränna runt, ut på piren och leta krabbor, ner i vattnet och hoppa över vågor, shoppat i vagnarna som släpas runt på stranden. Jobbigt, haha mycket jobbigt.
 
 
Okej, nu kommer bilderna lite huller om buller. Orka liksom!
 
 

HOT HOT HOT!!!

Jag vet, man ska absolut inte klaga på värmen, men jag är bara så tvungen. FY FAAAN!! Jag avlider snart, på riktigt. Ikväll är det lite svalare ute (tror jag). Nu när klockan är 21 så har vi endast 27 grader. Lillan sover i vagnen ute på balkongen och har gjort det dom senaste nätterna. Det funkar inte annars. I övrigt så har vi det alldeles lövely här nere och badar mest hela dagarna. Förutom igår då, när vi var på marknad. Att jag inte dog. Det var den längsta marknad jag sett i hela mitt liv. Jösses!! När vi var klara, (fick avbryta lite hastigt då jag trodde våran bebis som inte haft kläder på sej sedan en vecka tillbaka skulle svettas ihjäl) så gick vi in på en stormarknad där dom hade AC. Så fick hon lite mat och ny blöja. När vi hade svalkat oss lite så tog vi oss en sväng inne på kyrkogården. Det är ju så fint där. På en sval stenbänk i skuggan hade vi lite picknick innan vi begav oss hemåt igen.

Detta var ju bara en liten kort update om vad som händer i mitt liv just nu. Bilder och så kommer när jag är hemma igen.

CIAO!!!

Dags för semester!

Imorgon börjar semestern på riktigt. Då drar vi söderut, närmare bestämt till Italien. Det är fjärde gången nu som jag åker ner till vårat lilla paradis. Packningen är i full gång och hjärncellerna får samarbeta som aldrig förr för att komma ihåg allt som ska kommas ihåg.
 
Det är så mycket jag ser fram emot att göra där nere. Vi ska äta många många glassar på bästa gelaterian.
Vi ska sola och bada en massa, leka på stranden, E ska säkert smaka på sanden. Vi ska äta massa onyttigt och säkert dricka massa gott :-D
Vi ska gå på marknad, ojojoj det är nog den jag ser fram emot allra mest. Shoppiiing!!
 
Åh va det ska bli härligt!!! Dock lär det ju bli ett par lugna dagar på bloggen, men jag lovar att jag ska försöka slänga in nått litet inlägg ibland.
 
Puuuss!!!

I looove my new raspberry-Converse

 
Äntligen har jag ett par hallonröda Converse i mina ägor. I två år har jag jagat dessa finingar och nu äntligen är dom mina. Man blir ju glad bara av att titta på dom. ♥

RSS 2.0