Sitter för tillfället och syr lite. Nåntin...

mms_img-18676961 (MMS)

Sitter för tillfället och syr lite. Nånting får man ju sysselsätta sej med, precis som att jag inte har nåt annat att göra. Nä, här är faktiskt rätt lugnt. Ungarna har jag bänkat framför tv:n. Eller ah, i alla fall den stora tjejen. E ligger i ugglegymmet ( framför tv:n). Ansats idag så har jag varit hos tandläkarn, alltså ytterligare ett par hundralappar fattigare. Innan det var vi på babymassage. Det är ju riktigt mysigt asså. Ikväll blir det Sh'bam med mami. Najs!! Hoppas ni har en bra måndag för övrigt. Tja!


Springtime!!

Jag har en tendens att alltid sitta uppe alldeles för länge om kvällarna. Idag är inget undentag, men strax ska jag göra mej iordning för natten jag också. Sambon gick upp nu och barnen sover sen ett par timmar.

Dagen idag har vi tillbringat med Maria ute i den härliga vårsolen. Lillan tog cykeln och så packade vi ner mini i vagnen och gav oss ut på promenad. Köpte med oss lite fika och satte oss vid vattnet och bara mös. Helt underbart!! Såna här dagar är bland dom bästa.


Halli hallå!!! Hänger hemma hos syrran ida...

mms_img-68963288 (MMS)

Halli hallå!!! Hänger hemma hos syrran idag. Ungarna diskar, syrran lagar tacopaj och jag tittar på. Perfekt! Tidigare var vi en sväng på Frölunda torg och kikade lite. Man är ju inte där alltför ofta så det var nice. Ikväll blir det väl häng här kan jag tänka mej. Ha nu en fin fredag alla.


3-månaderscheck

I tisdags var vår lilla bebis 3 månader gammal redan och idag var det dags för 3-månaderskollen och vaccination på bvc. Även stora dockan var med och skulle på sitt sista bvc-besök nu vid 5½ års ålder.

Vi började med L, som var jätteduktig. Hon fick också spruta, den så kallade "skolsprutan". Jag trodde aldrig hon skulle ta den, men jodå. Fast så blev hon såå ledsen, min lilla gumma. Usch, hon spände sej också så det gjorde väl jätteont. "Mamma sa att det skulle gå braa...Men så gjorde det inte deeet!", sa hon till sköterskan. Stackars mammas älskling!! Efter ett tag blev hon dock glad igen och det var dags för lillasysters tur.

Vi det här laget satt L å ritade en teckning på begäran. Den föreställde gammelmorfar Roffen och ett får, haha den ungen.
Jag satt med E vid bröstet för att hon skulle bli lugn och avslappnad så hon kunde få sina två stick. Första sprutan gick jättebra, lite snabbt gnäll bara men den andra, ojoj den gjortde ont och hon blev såå ledsen. Jag gav henne bröstet och hon blev tyst på stört.

Så hemåt gick vi och alla var nöjda och glada. E somnade i vagnen och L tjatade och frågade typ 50 ggr om jag tyckte hon var jätteduktig. Jajaja, mammas modiga tjej.

Detta var alltså dagens happening som ni förstår. Nu ligger båda mina små troll och sover gott i varsin säng. Ingen feber och inget gnäll, än så länge.


3 grader ute och vårjackan på. Det måste v...

mms_img-12237658 (MMS)

3 grader ute och vårjackan på. Det måste väl ändå vara okej eller.


Rosa Leo-naglar

p20120219-120543 (MMS)

Satt å skojade till det lite med tre olika lack och fick till detta. Inte så snyggt på nära håll, men en bit bort ser det coolt ut. Passar nog bättre till sommaren dock.


Katastrof

Kvällens mello var ju total katastrof. Herregud, hur kunde Ranelids bidrag gå vidare till final, det är ju sjukt. Nä, Molly var helt okej, men jag tyckte hon kunde tatt med sej antingen Love generation eller han Mattias.
Oavsett vad som kommer ju Loreen kamma hem hela skiten, no doubt.

Dagen har för övrigt tillbringats i myskläder på hemmaplan. Gjorde bakad potatis till middag idag, vilket jag aldrig tidigare gjort. Den blev väl sådär, men tillsammans med den goda kyckling-curry-röran till så vart det smaskens. Lagom till Mello blev det sedan efterrätt i form av chokladpudding med vispgrädde. Yummie!!

Nu ligger vi i soffan och jäser till nån romantisk komedi med Jennifer Lopez. Kan säkert bli bra detta.

God kväll på er!
bakad potatis med kyckling och curryröra

Idag blir det middag för mej och lillan på...

mms_img201090176 (MMS)

Idag blir det middag för mej och lillan på sibylla. Sambon skulle bli sen så jag orkar inte laga nått. Både jag å lillan äter våra livs första halv special. Jag typ 20 år :) och lillan 5 år. Gött mos!! Have a nice Friday!


Håller egentligen på å städar här hemma id...

mms_img118765363 (MMS)

Håller egentligen på å städar här hemma idag, men så ville lillan så gärna att jag skulle leka lite med henne så nu har vi spelat nåt legospel som hon fick när hon fyllde år. Jag vet inte om hon fuska eller vad som hände men hon vann i alla fall.


En helt vanlig dag!!

Min sambo är inte det minsta romantisk. Han har nog aldrig under hela vårat 12-åriga liv tillsammans gjort något romantiskt över huvud taget, haha. Så det där med Alla hjärtans dag hade man ju typ kunnat glömma, om det inte var för att man hade en underbar dotter som hämtade en liten present det första hon gjorde i morse och sa, "Glad alla hjärtans dag Mamma!!" och mammahjärtat smälte direkt. Min älskade lilla goa unge, Du är underbar, vet du det? ♥


Gamla stearinljus

Var hemma hos mamma häromdagen när jag hittade massa gamla stearinljus som hon hade samlat ihop för att slänga. No no no, jag plockade på mej 7st till min nya ljusstake och se så fint det blev.

Små tuffa jeggings!

Dessa är ju bara för coola. Vill ha till minstingen. Gärna ett par i varje färg. Rosa, röda, turkosa, mörkblå och jeans. Ja tack!!

Isprinsessan

Ända sedan vi var på Liseberg i julas så har min stora tjej tjatat så om att hon vill ha ett par skridskor, så häromdagen köpte vi ett par och igår när Maria var här å hälsade på så var ju ett ypperligt tillfälle att prova dom (Lite jobbigt att åka till en sjö med vagn å bebis och stor tjej själv liksom). Så vi packade in oss i bilen, hämtade tjejen på dagis och drog till en sjö inte så långt ifrån där vi bor. Lillan blev hur glad som helst när jag gav henne skrillorna och hon förstod vad som var på gång. Hon är så duktig min lilla tjej, men tyvärr så började det vräka ner snö så vi fick avbryta åkningen och i stort sett fly fältet. Men det var kul så länge det varade. Och det var ju alldeles säkert inte sista gången.

skridskor på svankällan


Fint till flickorna!

Idag gjorde jag slag i sak och köpte
dessa supersöta till mina flickor.
En till Stor och en till Liten.
Fint ska fint ha!!

Är dom inte bedårande?


Look back!

Å så vart det helg, å så glömde man helt bort att plinka ner ett par rader här.
Jag om nån borde verkligen vara bättre på att uppdatera då jag har så sjuktt dåligt kom-ihåg. På en söndag har jag noll koll vad som gjordes på fredagen...inte okej!

Samma är det ju nu såklart. Jag får kolla igenom kameran ifall jag har tagit några bilder som kan friska upp mitt minne.....

Just ja, denna helgen har spenderats på hemmaplan, har inte gjort nått vettigt alls. Lördagkvällen tillbringade jag tillsamman med min fina familj i soffan där vi kollade på Mello. Göteborg hade väl inget direkt toppenbidrag i år. Men han Munthers låt var go och vilken jäkla röst grabben har. Sen var faktiskt dunka-dunka-låten med han kostymsnubben riktigt go också.

Igår var var vi också hemma bara. Äntligen efter typ 3 år fick vi skruvat fast diskmaskinen och satt dit en såndär remsa ovanpå som skyddar mot fukt. Tänk att det bara tog tre år innan vi fick gjort det. Haha, det är ju sjukt.
Sen så åt vi i alla fall god middag i form av kyckling och pasta med pepparsås och när barnen sov gott så kollade vi på Så ska det låta.. Haha, va jag skrattade. Det var galenskaparna som gästade igår, dom är så jävla roliga.


Blir inga bilder i det här inlägget, tråkigt men det kommer i nästa.




En dag på muséet!

Tog med barnen och drog en sväng till Naturhistoriska muséet idag och mötte upp ett gäng andra mamas med deras kottar.

Innan vi gick in å kikade på alla djur så var det lite pyssel i entrén där ungarna fick göra teckningar och stämpla olika djurspår. Det tyckte dom va roligt. Sen kikade vi runt bland noshörningar(en) och ugglor m.m...Den stackars noshöringen hade för övrigt blivit bestulen på sitt ena horn. Vem f*n gör nått sånt??? Störda människa!!

Efter rundvandrningen så tog vi en fika på caféet som ligger där.

Notis till mej själv: Ta med eget fika nästa gång. För där fanns inte mycket.


Haha, när jag kom hem kom jag på att jag hade glömt 2 soppåsar med gamla blöjor bakom grannens bil på parkeringen. Haha, nån stackare hade ju plockat bort dom i alla fall. Haha!! Hade han bara vetat vilken ruta han skulle parkera i så hade jag inte behövt backa ut bilen för att få in mini och då hade jag aldrig glömt påsarna. Så hoppas det var rätt gobbajä*vel som fick ta hand om skita...Mohahahaaaargh!!! *Morr*

Idag testade jag å mami Sh'bamen i Angered...

mms_img-17402778 (MMS)

Idag testade jag å mami Sh'bamen i Angered. Riktigt kul faktiskt å bra sal hade dom. Sh'bam är för övrigt nästan lika roligt som zumba. I alla fall så hörde jag att glass är bra efter träningen. Hihihi!! Tja


Go morron go morron!! Undrar vad jag å min...

mms_img799458181 (MMS)

Go morron go morron!! Undrar vad jag å mina underbara små flickor ska hitta på för nått idag då. Senare ska vi till simskolan med L, men vi har ju typ två och en halv timma på oss att göra annat innan det är dags. Kanske man skulle bege sej upp på vinden å se om där finns nåt kul.. Så får det bli. Skriver för övrigt med swype på mobilen nu. Rätt smidigt faktisk. Ciao!!


Ojojoj va klockan går... Har suttit här oc...

mms_img-13849481 (MMS)

Ojojoj va klockan går... Har suttit här och kelat med min prinsessa som inte alls var sugen på att nana. Nu har hon dock slumrat till med vaknar nog snart igen. Jag fattar inte, hon som sov så bra där ett tag. Hon har liksom kommit ur fas igen. Det är precis som att hon inte kan komma till ro. Jaja, nu blir det sängen i alla fall. Natti!!


7:e februari

Idag har jag och E varit en sväng på mitt jobb och tjingsat lite. Vi fick med oss Kärstin till Ikea för en lunch. Hann även med att kika runt en snabbis och jag hittar ju alltid en hel del prylar som jag vill ha. Dock är jag ruskigt fattig så det är shoppingstopp för min del. Ska till tandläkaren på torsdag också, jippie. Sjukt kul att lägga pengar på, nooot. Dessutom så har jag nog ett gäng hål tror jag. Ajajaj!!

Skulle egentligen ha tränat Sh'bam idag ju, men jag får hoppa det då det är möte i skolan som L ska börja i till hösten *snyft*. Blir lite svårt att lösa det med kidsen så det blir till att stanna hemma, så får F gå dit själv.


12 år tillsammans!

Visst var vi söta?!


Jaa minsann, tiden går otroligt fort. Idag firar jag och Prinsen hela 12 år tillsammans. Tänk, det är ju helt sjukt egentligen. *Skakar på huvudet* Det blir liksom rätt tydligt att tiden inte står stilla och vi är baskenimej inte så unga längre.

På 12 år hinner man med en del, men det bästa av allt är ju helt klart våra två fina små döttrar som vi fått. Det trodde vi minsann inte när vi hängde där på centrum med våra moppar och rökte och tyckte vi var allmänt coola. Haha, det trodde nog ingen. 

Folk omkring oss börjar tjata om giftermål, haha vi får väl se. Jag börjar faktiskt bli lite sugen men det dröjer nog ett tag till. Han får spara först. Gifta mej har jag bara tänkt göra en gång i livet och då vill jag ju ha en feeet ring också, Haha!!

Hur har vi firat då?...Det har vi faktiskt inte. Brukar inte göra det direkt, men prinsen kom hem tidigare från jobbet och vi åt middag tillsammans, sen så blev det film och allmänt mys nu innan läggdags.

Natti på er!!

 

 

 


Nytt i ugglefamiljen

Halli hallå!!!

Då har man ännu en gång varit lite kass på uppdateringsfronten.

Var ju på 30-årsgalej i lördags vilket var himla trevligt. God mat och annat mums bjöds det på. Grabbarna drack öl å Wirre och blev la rätt goa till slut. Singstar var ett faktum och det kollades även på Mello såklart och ungarna var som galna. Loreen ägde kan man säga.
En riktigt trevlig kväll som vi får tack Maria å Patte för.


Igår började jag dagen med att sova middag. Bebis hade sovit lite halvkasst och varit vaken många gånger under natten så det behövdes. 2½ timma sov hon på mitt bröst nere i soffan. Så himla mysigt!
Senare gick jag med L och lämnade henne hos en kompis och gick därefter vidare hem till syrran. Sen satt vi där ett par timmar å tjöta innan det var dags att röra sej hemåt.
Väl hemma blev det lite middag för min del för att sedan hämta L igen.



På kvällen kom ju barnens farmor förbi. Hon hade med sej en ny ugglemössa, till stora tjejen den här gången och hon blev såå glad.



Det var den updaten det, nu sover E och vi ska åka till dagis och hämta L sen blir det veckohandling på Coop.
Ha det najs!!

Sitter och kelar med min prins i soffan. F...

mms_img506306696 (MMS)

Sitter och kelar med min prins i soffan. Farmor står i tvättstugan å byter blöja på E. Sovdags snart ju. Vi kollar för övrigt på Year one. Hahaha, dom är helt störda. Jag älskar garvfilmer.


The change up

Efter att ha legat och myst i sängen halva morgonen så har vi nu fått i oss frukost och sitter å slappar i soffan. Ska strax börja göra oss iordning för att åka iväg en sväng. Senare idag blir det lite 30-årsgalej. Trevligt trevligt!!

Igår var vi hemma och segade hela dagen. På kvällen när ungarna hade somnat så åkte gottepåsen fram (haha) och vi satte på en film. The change up hette den och den var ju helt sjuuukt rolig. Precis vår humor och stundtals garvade jag så jag förlorade kraften i händerna och inte kunde hålla min godis. Haha, stöört!!


Simma lugnt!!

Hallå, sicka läckra puffar. Perfekt för små tuffingar som ska ge sej ut på djupare vatten i sommar. Ett par supersöta änglavingar eller varför inte ett par muskulösa överarmar med coola gaddningar på i Karl-Alfred-stuk.

Me like!!

Söta Vårjackan!!

Jag är kär!! Behöver jag ens förklara varför? Ååh den är så fin och jag längtar ihjäl mej tills det blir varmare så jag kan börja använda den. Eller, kanske man kan ha en tjock tröja under bara...eller två.  
Puderrosa söt vårjacka

Min onsdag

Hej på er!
Idag vart det till att slita upp kidsen tiiidigt tidigt. Anticimex skulle komma till oss någongång mellan 8-12. Vad är det för tider egentligen?? Man binder ju upp sej hela förmiddagen genom att bara gå och vänta. Möblerna hade vi flyttat till mitten av v-rummet då det skulle saneras.
I ena hörnet av vårat vardagsrum så ligger det nämligen pyttesmå typ mjölbaggar. Både jag och dom på Anticimex undrar va sjuttan dessa stackars baggar gör där, då dessa lever av typ mjöl, ris och annat gött som vi människor äter. Jag kan looova att vi inte har några sådana produkter i vardagsrummet i alla fall. Men men, är jag förvånad?...Ööh nä.

När saneringen var gjord så fick vi med oss mammi och åkte till Kungälv en liten sväng. Hittade världens finaste vårjacka som jag bara var tvungen att ha. Ibland är det ju så, man ska bara ha en sak. Ni får se sen när jag fixat bild.

Såja, åter till verkligheten. Då vår lilla bebis inte får vistas hemma på 24 timmar efter saneringen så ska vi sova hos mina föräldrar idag. Mysigt, det var ju bara typ 8 år sedan sist eller nått.
Ha det gott!


Kall morgon!!


Lunch med mammi och barnen.


Älskar Buffé.


En sväng till simskolan.


Barnen myser med morfar


Kvällsmys med fruktsallad, mums!

RSS 2.0