Happy New year!!

Ja nu är vi inne på årets sista dag. Känns ganska så bra. Tänk va man inte vet egentligen, 2009 kan lika gärna vara ett otursår för mej å här går man å har värsta förhoppningarna om att det blir ett bra år.
Ikväll blir det lite tillställning hos syrran, med god mat å dricka å rätt mycket singstar skulle jag tro. Grymt!! Haha!! På syrrans 30-årsfest sjöng jag av sladden på den ena micken. Helvilt!! Undrade ju varför det inte lät nåt när jag tog mej ton, men det förklarade ju en hel del. Haha! Det va roligt det.

Va iväg igår en sväng efter jobbet å inskaffade 2 olika klädval till kvällen. Händer ju inget jättespeciellt men man vill ju vara snygg för det.

Gott nytt år på er alla. Köss!




Några bilder från nyåret 2007-2008


So cold..

Idag e det riktigt kallt ute. Termometern visar -5 grader, brrr. Men det e ju så fint hur frosten biter sej fast i varje gren å strå. Då å då kikar solen fram oxå å kaster sina strålar på marken så det glittrar fint. Av någon konstig anledning så känns det mycket kallare när det är sisådär -0 till -2 grader tycker jag. Va ute å hämtade posten förut i bara mjukisbyxor å tröja å tyckte inte att det kändes så värst svinkallt i alla fall. Va ju iofs inte ute nån längre stund men ändå.

Idag ska jag te frissan, om ganska exakt en timma har jag tid..Ska väl egentligen inte göra nått jättespännande, bara lite kortare. Tycker det har blivit alldeles för långt där bak. Färgade ju håret häromdan oxå, vet inte om jag sa det men det blev jäkligt snyggt, passar bättre till denhär frisyren. Casting Créme gloss Nummer 400 Brun, väääldigt läcker färg faktiskt.


Att besöka ett slott

Syrran ringde å frågade ifall jag hade lust att följa med henne till Gunnebo slott på lite utflykt. Jag hade nog aldrig vart där så det kunde ju bli trevligt. Det va jäkligt kallt å jag trodde jag skulle frysa tårna av mej, brrr. Jag e ju inte så smart så jag har köpt mej ett par goa varma stövlar. Man tror ju liksom inte att det ska bli nån kyla direkt iom att man inte räknar med snö. Så jag fick så vackert frysa om mina små tåssingar. Men syrran hade gjort varm choklad å pannkakor som hon hade med sej så vi satt vid en liten damm å åt. Det va lite mysigt.
Det är väl ungefär det som har hänt idag. Imon ska jag te frissan, ska bli väldigt skönt, tycker änna det har blivit lite långt nu.

Här e lite bilder från idag.


Min Tatuering

Är så jäkla nöjd över min tatuering så det e inte klokt. Jag älskar den å den är perfekt. Syrran sa till mej att varje tatuering är ett unikt konstverk å hon har ju så rätt.
Here it is.

Min tatuering på handleden

Idag har jag Shoppeli-shoppat.

Jag å Leah tog bilen till Allum idag, kände att jag inte hade nån lust å bara vara hemma. Shit va folk det va där. Fick köra runt ett tag å leta p-plats. Aldrig vart med om förut, inte på Allum i alla fall. Fick shoppat en del najsiga saker. En jacka från V.M som det va 50% på, jo tackar. Ett gäng böcker. En go tröja, ett superfint PUMA-set till Lillan. En fin kudde som ska ligga på våran säng. Ett läckert linne på BikBok, kanske man kan ha på nyår. Jaa, himla najs va det i alla fall att få shoppat lite. Nu sitter vi här hemma, har satt på en film till Leah å ska göra lite makaroner å falukorv. Mums!


Jag å Sessan ligger bland våra shoppingpåsar å bläddrar i böcker.

Den här söta tröjan ingår i Puma-setet till Leah

Sessan provar mammas nya fluffisar (toffelstövlar)

Små söta tassar

Inatt när jag hade vaknat till efter att ha somnat med lillan så va det ju så fint å frostigt ute. Jag tog fram kameran å gick ut på altanen, där hade min lille kissemisse vart ute å smygit runt på räcket så det va små söta tassavtryck. Va ju tvungen att ta en bild. Såhär blev det. Tog en på ljusslingan jag fyndade på ikea oxå.



Bildkollage Julafton



It's over

Ja nu e julen över, och med den all stressen. Det e så himla skönt att inte ha något man måste göra. Dan före dopparedan och självaste julafton va det verkligen fullt upp. Det skulle bakas å fixas å faras runt.
På julafton va vi först hemma hos svärföräldrarna å åt lite julmiddag å kollade lite kalle till julklappsöppningen. Det blev ju lite stressigt iom att vi skulle vara hemma hos oss sen senare å ha folk hemma.
Men allt blev bra till slut å vi fick massa fina klappar å åt massa gott.

Julskinkan
Pepparkaksmandlar
Lusekusar

Färgglada pepparkakor

Börjar känna mej lite stressad nu julafton är i övermorgon å jag ska hinna med att göra skinka, pepparkaksmandlar, lussekatter, pepparkakor å chokladkola. Dessutom så ska jag köpa en till julklapp till sambon, vet inte ens riktigt vad jag ska köpa då han inte önskar sej nått speciellt. Sen så ska jag ju handla lite annat inför stora dagen, sånt som man behöver. Hade ju gärna gått på liseberg oxå, men det hinns nog inte med i år heller.

Idag fick jag i alla fall bockat av en punkt på listan. Pepparkakorna, hade gett mej tusan på att dom skulle göras idag å så blev det. Jag å Leah iförda våra fina förkläder börjar kavla, tycker pepparkaksdeg är lite knepig att kavla faktiskt, jaja. Hälften av degen åkte ju in i Leahs mun å hon riktigt smög in små degbitar eftersom jag hade sagt åt henne att inte äta för då skulle det inte bli några kakor. Hehe, hon e så rolig. Köpte kristyr i 3 färger häromdagen oxå så kakorna skulle bli lite trevligare, fast det e ju ganska så kladdigt så sådär jätteläckert blev det inte. Men trevligare än i vanliga fall.



Ikeafynd

Va på ikea med syrran igår. Hon ringde mej å fråga ifall jag inte hade lust å gå där en sväng med henne när hon hade slutat jobba. Självklart ville jag det. Vi gick nog där i 2½ timma tror jag det blev tillslut. Fick fyndat lite, bland annat en sån här lampa.
Ikea lampa
Har kollat på den flera ggr men aldrig köpt å nu tog dom då 29:- å det kan man ju inte motstå direkt. Köpte även lite juldoftande värmeljus lite blockljus å så papptallrikar å assietter till å ha på julafton. Det e ju perfekt.

Annars så blev det väl inte så mkt gjort.
Åt lite god middan med familjen å satt å chillade i soffan en stund. Just det ja, jag fyndade en ljusslinga oxå som vi satte upp på altanen, blev så mysigt så.
Senare på kvällen pratade jag med T å fick för mej att jag skulle åka till henne. Satt å tjöta massa skit å noppa hennes ögonbryn å sånt vettigt. Vid 2-tiden åkte jag väl hem tror jag. Men det va så skönt att åka iväg utan barn en stund. Å bara vara JAG.

Så vad har hänt.

Detta har varit en ganska så händelselös dag detta. Eller ah, först så kom sambons pappa hit å hämtade en såg som vi lånat, sen så gick det kanske nån timma å så kom hans mamma. Trevligt trevligt!! Leah blev så glad så.
Skulle egentligen åkt till ikea men så blev det inte. Bestämde mej för att slå in lite julklappar istället så det inte blir så många på samma gång sen när dopparedan står för dörren.
Min gumma Maria kom hit å vi drog iväg till Thaien å köpte oss lite god mat, sen hem å slängde i oss det. Lillan somnade klockan 18 i bilen å sover för natten, Gott! Hon va så trött då hon ej sovit någon middag idag. Klockan blev 19 å vi satte på Harry Potter. Riktiga mysfilmer det där tycker jag. Till H.P blev det lite gurka å dippa å så pepparchips. Gooootttt!!
Nu kom Danni så nu ska jag tjöta lite med henne. Tjohoo!!


Skumma SMS

Hmm, har flera ggr nu det senaste fått sms från nått som mobilspelstjosan, med länkar å priser å tips på olika mobilspel å så. I messet stog det även att om jag inte vill ha fler sms så skulle jag skicka ett stopp-sms osv. Detta gjorde jag aldrig då jag inte ville behöva betala pengar för att slippa få reklam. Idag började jag fundera lite över varför jag får dessa sms. Lyckades tillslut hitta en hemsida på nätet som såg allmänt B ut. Där stog det att medlemsskapet kostar 30:- i veckan och att man kunde skicka detta sms:et för att säga upp sin prenumeration. VA??? Jag ringde då till deras kundtjänst och frågade va fan det va frågan om, varpå hon säger att jag har registrerat mej via wapen på min mobil. Öööh, jag wappar aldrig ens. Så jag frågade henne hur länge jag hade legat å betalat dessa 30:-/v, "sedan den 4/10" svarade hon. Herregud, detta är inte klokt. Hon skulle i alla fall skicka en förfrågan om återbetalning till deras ekonomitant. Hoppas verkligen att det går igenom. Annars vette f*n vad jag tar mej till.

E du klar?

Jag har väl typ 3 julklappar kvar att köpa, skönt att dom flesta e
färdiga å står nu bara hemma å väntar på att bli inslagna.
Dom sista lär jag väl vänta med tills dan före dopparedan om allt
ska vara som det brukar. Nä har verkligen tänkt försöka bli färdig i tid.
Vet bara inte vad jag ska köpa. Det e ju lika svårt varje år. Hädanefter kanske
man bara skulle köpa till barnen eller nått. Fast det e ju iofs rätt trökigt.
Jag får fundera vidare helt enkelt.


(Bild: google)

Jäklar, I did it. Yes!

Jag e så grym, äntligen är mitt kök färdigfogat. Höll på för f*siken halva natten å tvätta å ha mej. (Blir ju aldrig rent). Sitter lite fogrester kvar, men dom hoppas jag kunna få bort sen ikväll när jag kommer hem. Men det blev såå fint i alla fall. Så nu ska bara papsen få lite tid över å komma förbi å fixa upp våran fläkt. Hoppas det blir gjort innan jul i alla fall då det kommer folk hem till oss. Har ju ändå varit utan fläkt i typ sådär runt 9 månader bara..Haha! Oh jäklar va länge. Ja så nu e det allt dags.

Idag ska det bannemej bli gjort

Jag har gett mej f*n på att jag ska få fogat mitt kök idag. Syrran har sagt att hon ska komma ner å roa Leah medans jag håller på. Gjorde i alla fall rent mina plattor igårkväll å det är ju ett steg i rätt riktning i alla fall.  Hoppas hoppas hoppas verkligen att det blir av idag. Måste ju få upp fläkten till julafton i alla fall. Om jag inte får fogat idag så blir jag förbannad på mej själv. Undrar vad jag ska ha för straff då?! Hmm, det är ett senare problem.  Kössen!!

Snälla snälla, jag vill ha!!

Blir så less på detta skitvädret vi har här i götet. Kan det inte bara få krypa under nollan å falla lite snö så vi får ljust å fint. Det är ju såå himla mysigt med snö. Jag håller min tummar krampaktigt i hopp om att det kanske skulle hjälpa till med att klämma fram lite snö. Snälla snälla snälla!! Vill ju så gärna ta ut lillsnuttis å åka pulka å göra snöänglar å allt sånt som man bara kan göra när det är snöigt å härligt ute. Usch, kommer vi aldrig mer få ha en vit jul? Det känns inte så i alla fall. Deppisch!!!

All tid i världen.

Idag har jag vart hemma hela dagen, igår oxå för den delen. Leah har haft feber å så, så då fick hon vara hemma igår. Å igårkväll kände jag mej sämre  så jag orkade inte jobba idag kände jag. Usch jobbigt.
Prinsen har vart iväg hela dagen + kvällen å jobbat, duktig han e. Att han orkar. Han fick en bra start i alla fall med en skål nykokt tomtegröt. Det enda jag har vart utanför dörren idag är när jag va tvungen att åka å köpa frimärken till julkorten, det va ju sista dagen idag man skulle skicka. Jag är alltid ute i så god tid.

Vi va ju i alla fall på Cabaret Cartwright i lördags, jösses va roligt det va. Hade änna träningsvärk i magen idag kände jag. Det måste ju ha varit på grund av det. Riktigt god mat va det oxå för att inte tala om efterrätten. Smaskens!
Det är ju många ggr ganska låg humor å det gäller ju att ta gubbarna på rätt sätt. Haha!! Va ju en del som inte fatta det roliga, men men. Alla tycker ju olika. Jag e uppvuxen till galenskaparna i stort sett å jag tycker dom är helt grymma.




GulleTessan va så snäll å kom å hämtade mej efter partajet.

Julgranen är på plats

I söndags va vi å köpte gran. Hittade en rätt liten men jättefin gran å väldigt tät. Tanken va ju att Leah skulle vara med å klä den fast hon va ju inte riktigt bra så hon somnade på soffan. Men det gick bra ändå. Hon blev så glad när hon vaknade å såg granen stå där å lysa så fint. Den gör verkligen sitt. Det blir så himla mysigt. Nu ska det bara slås in lite klappar som ska ligga under så är det hela komplett.



The Snowman

Har precis kollat på Snögubben på tv. Den gick på barnkanalen. Minns den från när jag va liten å har nog inte sett den sen dess. Så mysig! Så julig! Den handlar ju om pojken som bygger en snögubbe som mitt i natten väcks till liv. Sen flyger snögubben med pojken till nordpolen å träffar tomten. Så söt.

The Snowman

Galenskaparna After shave, underhållande?!

JAAA, det e väl klart. Ikväll ska vi på julfest med jobbet, ska faktiskt bli jäkligt skoj. Vi ska på Bröderna Cartwright på kajskjul 8, med After shave. Hahaha! Dom e ju grymt roliga. Va på Falkes Fondue ett annat år, vilket oxå vå jäkligt roligt. Så nu blir det till att åka hem från jobbet göra sej iordning för att gå hem till syrran en snabbsväng å hälla i sej lite glögg innan man dra vidare till stan. Tjo!

Som fastklistrad

Ja, det kan man ju säga att jag kommer å vara framför tv:n ikväll. Äntligen ska det avgöras. Vem som blir årets idol. Jag tror på Kevin, men vi får väl se. Båda är mkt duktiga.
Eventuellt blir det lite pepparkaksbak med lillan innan det då jag inte kommer att ha tid imorgon.

Kössen so long!

Lill-Lucia

Började dagen med lussefirande på dotterns dagis. Hon va så fin så fin. Världens sötaste lill-Lucia. Jag hade köpt tärnljus å linne å rött band å grejer. Plus att hon hade på sej Luciakronan från förra året. En såndär stoppad variant som är barnvänlig och oöm. Perfekt för en busunge som henne.  Jag tog massa kort, men har inga tillgängliga nu så det kommer in lite senare ikväll. Tror nog att jag fick till nån bra bild i alla fall. Oftast var det ju en tomte eller kanske en pepparkaksgubbe eller annat som kom ivägen. Jag var ju inte ensam om att fotografera heller kan man säga.
Men så söta dom va i alla fall. Alla barnen satt i en ring på golvet å sjung En sockerbagare, Tre pepparkaksgubbar å Midnatt råder m.m å alla barnen va så duktiga så. Leah va rätt trött så hon satt mest med fingrarna i munnen som vanligt. Det va först efter fikat som hon vaknade till ordentligt.

Sådär ja, här e två bilder från Lussefirandet på dagis.
Leah som Lucia


Jaa, det snöar!!

Så mysigt, man blir så glad. När jag kollade ut genom mitt köksfönster i morse så va det lite vitt på marken, tänkte först att det va kallt ute å att det va nattfrosten som syntes på gräset, men icke. Det snöade. Små små flingor dalade sakte ner från himlen. Så fint. Precis sim det ska vara i december. L blev jätteglad när vi gick till bilen "Snöör, snöör mamma!!" Så jäkla go e hon.
Än så länge ligger det kvar i alla fall. Jag hoppas verkligen det håller sej så oxå. Jag vill att det ska komma mycket snö så vi kan gå ut å åka pulka. I wish!!

Till Tomten!

I morse när vi gick upp så va jag så sugen på tomtegröt. Gick hem till mamma snabbt för att låna kanelstång å sen raka vägen hem igen. L somnade gott i sin vagn när vi kom in så jag lät henne ligga kvar där. Sen satte jag igång med gröten. Det tog väl ca 1h sammanlagt. Ni missar väl inte att ställa ut en skål till Tomten på julafton.

TOMTEGRÖT
2,5 dl grötris
5 dl vatten
3/4 tsk salt
9-10 dl röd mjölk
2 st kanelstänger
2 tsk socker
2 tsk vaniljsocker

Kokade först ris, vatten å salt i ca tio minuter på svag värme. Sen hällde jag på mjölken å la i kanelen, det fick koka upp å sen koka i 40 minuter. Efter det så la jag i vaniljsocker å socker å lät det småputtra i 5 minuter till. Mumma va gott!!

Koka gröt

Mums!

Man blir så stolt.

Idag har jag å sambon vart på utvecklingssamtal på dagis ang, lillan. Å dom hade ju bara gott att säga om vår lilla prinsessa. Hon e så duktig å omtänksam å allt. Man blir så stolt så man nästan spricker av att höra allt bra. Sen så är hon ju givetvis ingen ängel å har precis som många andra en del att jobba på. Svårt att förstå när nån annan har en leksak som man själv tycker om väldigt mycket, då kan hon bli jättearg. Men mest va väl att dom tyckte hon va tidig i språket och väldigt duktig på att böja orden på olika sätt. Honom, dina, mina, du, jag, många saker. Hon e grym mammas lilla hjärta. Fick även kolla på ett bildspel från dagistiden från terminstarten nu i höstas. Såå söt hon e den lilla sketongen.

Efter besöket på dagis så beställde vi pizza å slängde i oss lite snabbt, jag va ju stressad tillbaks till jobbet. En Calzone blev det för min del. Gud så gott. Med mild sås att doppa i, mumma!! Nu sitter man mätt å belåten å trycker i sej pepparkakor istället. Nä inte riktigt så hemskt som det låter. Jag e väl inget kakmonster heller.


 

Pizza
Bild tagen med mobilen.

Björn Axén Volumaster

Ja gud, vad hade jag gjort utan dej min älskade Volumaster.
Förra året fick jag denna mirakelprodukt i julklapp av min kära sambo.
Herregud, den kan nog fluffa till vilket volymlöst hår som helst. Bara tupera lite å kläm åt en snabbis å voila så e det klart. Helt fantastigt. Mitt hår är ett sånt där ganska trist hår som inte vill vara med på nått av det jag försöker å jag kan ha tusentals olika produkter i håret å världens volym när det är nyfönat, men så går det ca 5 minuter, MAX å sen e det platt å tråkigt igen, men inte med denna superdupertång. Den kan jag varmt rekommendera. Löööve!!

OBH Nordica Volumaster

Måndag hela veckan

Britney SpearsNä det hoppas jag verkligen inte. Måndag e den värsta dagen, det enda positiva med måndagar är Prison Break. Har ju iofs missat det ett par veckor i rad nu då jag helt å hållet glömt bort det. Å va har hänt, går inte programmen i repris nuförtiden? Förr fick man ju alltid en andra chans ifall det va så att man hade missat nått. Missade äver Brittan-dokumentären i lördags hur jag nu lyckades med det. Nästa gång det kommer blir först i januari, men jag har lagt in påminnelse i mobilen nu så denna gången ska jag väl inte missa det.

Ljus i mörker

Fick mej ett ryck här förut, då det har vart så himla gott väder idag, med strålande solsken å allt. Jag kände verkligen för att vara ute. Så jag tog fram kvasten å en kasse å lite annat joks. Började först med att slänga dom gamla blommorna i blomlådan utanför köksfönstret, satte istället dit tre små enar. Blev så mycket bättre. Hängde även upp en talgboll till dom små pippisarna. Sen sopade jag å hade mej å krattade gräset från massa löv å annat bös. Å wallaa, så fint det blev.


När jag va färdig med det så gick jag in å började laga middag. Chicken a'la Elle skulle det bli idag, men till min förskräckelse så upptäckte jag att vi inte hade nån Lee kum kee-sås. Shit! Va skulle jag nu ta mej till. Äh, jag fick helt enkelt improvisera lite å det blev la rätt så okej i alla fall, trots det uteblivna ostronsåsen.


Efter middagen så kom min kära mor å far på besök. Med sej hade dom Melizza (syrrans bonustös) dom är ju i Thailand å då fick ju flickan ha någonstans att vara. Jag fixade lite kaffe å tog fram pepparkakor å en liten skål med gott som  jag köpte häromdagen. Alla verkade rätt nöjda över det.

Nu har jag vart uppe å somnat lite med lillan, vaknade dock rätt tidigt ikväll å slapp sova bort halva natten.


Julstjärna

Nya gardiner.

Haha, kom just på att ordet gardin låter rätt så tantigt..Visst gör det?! Ggaarrddiiinn, ja det gör det. I alla fall så har jag äntligen fått sytt iordning mina julgardiner till köket. Eller ah inga gardiner riktigt kanske. Jag har en kappa. Kände för det i år. Det är så fint när man ser hela fönsterbrädan istället för att man ska ha gardiner som täcker allt tycker jag. Det är ju inget stort fönster vi har. Såhär fint blev det.

Julkök

En vanlig dag

ÄlsklingDrog en sväng till ikea förut då jag mötte två sovande älsklingar när jag kom hem från jobbet. Dom har öppnat nya delar av butiken nu så det tog lite längre tid än vad jag hade tänkt. Köpte i alla fall en gardinstång till köket så jag kan få upp mina gardiner snart. Det gör ju så himla mkt med ett par gardiner bara. Köpte med mej mat från donken hem, kände att jag inte orkade ställa mej å laga nån mat så så fick det bli. Nu har jag å lillan kollat klart på filmen. Den e ju så mysig. Ska strax gå upp å natta prinsessan så får vi se om det blir syjunta här sen.


Narnia

NarniaIkväll klockan 19.00 kommer NARNIA Häxan & Lejonet på 5:an. Den ska jag kolla på. Tycker den filmen är så mysig. Jag tänkter tillbaks på Narnia som gick när jag va liten, den va så mysig å det kändes juligt tycker jag. Nån som håller med? Alla julfilmer som går på tv bidrar med så mkt julstämning tycker jag. Dom hjälper liksom till på nått sätt.


Natten!

Gäääsp! Usch va jag e seg. Satt här å kollade på Idol å hade laddat med goaste gottepåsen å allt, så somnade min lilla sessa i mitt knä. När alla idolerna hade sjungt klart så skulle jag bära upp henne å ojdå så mysigt det va å hon va ju så varm å go så jag somnade visst lite. Missade då hela utröstningen såklart, precis som jag alltid gör. Gick in på aftonbladet å kollade å såg att Robin åkte ut, Precis som jag trodde. Kevin å Alice i finalen. Så nu vinner nog Kevin tror jag. Alice e ju såå duktig oxå, men Kevin e så mkt mer.
Nu är det i alla fall dags för mej att gå å nanna kudden. Har precis slängt i mej två mackor så nu ska jag nog allt kunna somna gott. Ska ju trots allt jobba imorgon.

Natti natti!!

Nygaddad!!

Ojoj, kom hem från tatueraren precis. Jäklar va det kändes kan man säga. Men vill man vara fin får man lida pin. Haha, aldrig hört förr va?! Gick jättefort, knappt tio minuter. Tack å lov! Fattar inte hur jag pallade att sitta flera timmar med den på ryggen, men handleden gör ondare tror jag å på ett mkt jobbigare sätt.
Nu sitter den i alla fall där å jag kommer att bära den med mej resten av livet.


Jag sitter och är apnervös innan han sätter igång.


Satan va ont det gjorde.

En dag kvar

Gud va jag längtar tills imorgon. Då blir man förändrad för alltid. Ska bli så kul, shit va spännande. Weeiiii!!

Julshopping

Jaa, nu e det inte många klappar man har kvar..Skönt! Kanske man till å mä kan va klar i god tid innan julafton i år så det blir tid över till annat. Tänk va skönt att bara kunna ta det lugnt å baka å fixa dagarna innan. Får väl se om det blir så. Oftast så brukar jag ju skjuta fram det sista så man ändå får stressa runt dan före dopparedan. Ska i alla fall försöka se till så att det inte blir så.


A day off

Har precis gott upp efter att ha sovit ganska så gott i natt. Hade ju glömt stänga av väckarklockan, så den ringde glatt strax före 7. Då va det såå gott att bara kunna stänga av å få somna om igen.
Nu ska vi strax äta en go frulle. Ska nog göra lite gröt. Smaskens!
Efter det blir det nog en sväng till stan. Behöver ju shoppa massa julklappar å då får man passa på när man e ledig.


Det bästa med December

Denna mörka annars rätt så trista tid på året har ju vissa ljuspunkter. För min lilla docka är nog det bästa med December chokladkalendern. (Jaa, två år e kanske lite väl tidigt men det e ju så roligt) Hela hon skiner upp så fort jag nämner chokladkalendern och jag kan få henne till att göra det mesta å lyda mamma riktigt bra på morgonen, bara jag låter henne vänta med att öppna luckan. Det gör ju henne salig av lycka samtidigt som det underlättar morgnarna för mej. Perfekt!





2 December

Nu e vi inne på årets sista månad. Bara 29 dagar kvar, sen är det nytt år och nya tider. Men innan dess ska det drickas glögg å ätas pepparkakor å massa annat gott. Det är mkt som ska tänkas på i julmånaden. Klappar som ska shoppas, ljus som ska stöpas, rim som ska rimmas å så har vi ju skinkan. Tänkte jag skulle försöka mej på att göra egen skinka i år. Det kan väl inte vara så svårt eller.
Men först har vi Lucia, köpte linne å rött band å sånt där sött tärnljus till lillan häromdagen. Hon kommer bli världens sötaste Lucia.


RSS 2.0