Braided ponytail

Idag när jag skulle sätta upp håret på lillan så vipps hade jag gjort en lite rolig fläta. Den går liksom runt själva hästsvansen. Jag tycker att det blev riktigt coolt. Lillan älskade den och jag fick absolut inte ta ut den. Mycket lätt att göra och gör ju en vanlig hästsvans lite finare.


Läge för beachen

Ni får ju ha lite överseende med att det inte bloggats så flitigt de senaste dagarna. Vädret har ju varit kanon och jag och ungarna har hängt med syrran och hennes ungar vid havet. Då finns det ingen tid till att sitta vid datorn ju.
 
I skrivande stund vräker i alla fall regnet ner på utsidan (konstigt hur det bara kan vända sådär från en dag till en annan) och nyss slog blixten ner någonstans i krokarna. Fyttihelskotta va det small.
 
  • I alla fall så har vi varit på tre olika badplatser i veckan. I onsdags tog vi färjan från saltholmen och ut till Vrångö. Det var typ hur varmt som helst och inte ens en liten vindpust kunde det bjudas på. Vattnet var kristallklart och  inte långt ifrån medelhavsmaterial. Det var långgrunt och bra för kidsen, men stranden luktade äckelpäckel från gammalt sjögräs och toaletterna talades det om och ingen ville använda för dom var så grisiga. Annars var det okej. Kvällen avslutades med grillat och mys hemma hos syrran med gubbsen.

  • På torsdagen tog vi en lite längre tur och styrde kosan mot Åsa. Wow vilket mysigt ställe. Det påminde lite om Danmark med sanddyner och vassa grässtrån som stacks på benen. Riktigt fint var det och hyfsat fräscha toaletter och ett litet matställe som dessutom tog kort fanns det också. Mycket bra. Det var kanon för barnen både vad det gällde fiske och bad och det var inte mycket man såg av dom. När vi kom hem ringde jag hit Maria på lite käk. Vi gjorde pastasallad som vi njöt av på altanen och när mörkret föll så tände vi en eld. Myspys.

  • Igår bestämde vi oss för Hovåsbadet. Det var också väldigt bra för barnen och det fiskades många krabbor och någon sjöstjärna fick dom plockat upp också. En bra liten skyddad vik med lugnare vatten för barnen och själv kunde man ju hoppat i från nån klippa eller så om man var såpass djärv. Haha, alltså inte jag. På kvällen fick ungarna för sej att dom skulle tälta så det gjorde dom. Jösses så pirriga å spralliga dom var. L's första tältning, naah. 
Tre riktigt mysiga dagar. Under tiden har sambon varit redig och grejat på hemmaplan. Kanske blir det ett räcke till altanen tillslut.
 
 
 
 
 
 
 

L O V E L Y ! !

Åååh, jag bara älskar sommaren!!! I alla fall när den är precis som idag. Varmt och skönt, solen som skiner från en klarblå himmel, hopp och lek i poolen och inte minst dessa ljumma kvällar. Heeelt underbart!
 
Dagen har ju såklart tillbringats vid poolen tillsammans med syrran och hennes kids. Det blev en pizza på en filt i gräset och vi hade det riktigt mysigt. Barnen var såklart glada att se varandra igen efter tre veckor ifrån varandra. Gullungar!! Tog mej en liten kvällspromme med E i vagnen. Shortsen var på, klockan var tio och det var 22 grader ute. Man kan ju inte annat än att njuta.
 

Slottskogen

Va i slottskogen med barnen och min gamla kollega Jenny i fredags. Vi både kollade på djuren och lekte på lekplatsen. Solen sken men blåste på ganska så bra, trots detta så var det himla mysigt.
 
Här kommer lite bilder.

Dollan växer!!

Tiden går och idag blir vår lilla bebis hela 8 månader. Nu är hon inte så liten längre. Hon sitter stadigt på sin lilla gump och sträcker ut sina lååånga långa armar efter allt hon ser. Babblar gör hon också hela tiden, maamaa säger hon till och med. Åååh man blir ju varm i hela kroppen och hjärtat slår lite extra. Hon är heelt underbar vår lilla tjej.
 
Hon kan förflytta sej väldigt väldigt långsamt. Om man till exempel sätter henne på golvet så flyttar hon sej på nått konstigt sätt bakåt, inte riktigt så att det syns men rätt som det är så har hon flyttat sej. Haha!! Det är så himla roligt att se hur hon utvecklas och mer och mer blir till en alldeles egen person. Älskade lilla barn.
 
En annan sak hon gillar är att leka tittut, det är mycket spännande när man gömmer ansiktet i händerna och hon själv får ta bort dom, eller när man slänger snutten över huvudet på henne så tittar hon alltid fram med världens sötaste smile och två små söta veck på näsan.
 
Samtidigt som det är helt underbart att se henne växa och utvecklas så önskar jag såå att jag kunde stanna tiden och bara hålla henne i min famn för alltid. Jaja, drömma kan man ju alltid. Hehe!! ♥
 
 
 
 

Nu blir det film.

Ojojoj, gott väder idag också. Härligt härligt, men trots det låg vi kvar i sängen länge och drog oss. Efter frullen tog jag och L våra cyklar och åkte på kattrunda, vi är nämligen "kattvakter" nu ett par dagar. Sedan blev det en sväng till backaplan med familjen och sedan hem igen. Självklart hann vi med en stund vid poolen också. Hon är helt grym på att dyka nu Lillan. Inte sjuttan kunde jag dyka när jag var 6 år, vet inte ens om jag kunde simma. :-o

Gjorde smarrig middag idag (inte för att det brukar va äckligt, men kul med nått nytt). Kyckling-wrap eller vad man kan kalla det. Gott som satan var det i alla fall, tyckte både Prinsen och Lillan.


Efter ytterligare en kattrunda så sitter vi nu i soffan, godiset är framdukat och filmen är snart redo. Komedi blir det idag, får väl se om det är nått att ha.

 

Min tur

Kom nyss hem efter att ha varit och lämnat av mamma och pappa på flygplatsen. Om exakt två veckor är det vår tur. Då sitter jag och hela min lilla familj på planet på väg till Rom. Gud som jag längtar. Jag behöver sol, jag behöver värme. De senaste veckorna har tempen nere i Italy legat på ca 32-33 grader, det är ju typ bara 15-17 grader varmare än vad vi har här hemma. Hoppas det håller i sej tills vi kommer ner. Dock har ju solen vågat sej fram här på hemmaplan idag också så det är kortbrallorna på som gäller.

Medans stora tjejen är hos en kompis och leker så tänkte jag ta mej en stund på altanen. Senare ska vi möta upp min jobbarkompis Jenny för en tur i slottis. Skönt att komma ut lite.

Hoppas ni har en fin dag.


Holographic Nails!!

Jo men visst är det allt lite häftigt!?
Detta nagellacket (bl.a) fick jag av mina svägerskor när jag fyllde år. 

Morgonstund!

God Morgon!
 
Idag blev det grötfrukost hemma hos oss. Min favorit är mannagrynsgröt och om man blandar i smör och vaniljsocker så blir den extra god. Kanel och socker ska det vara på, Mums!!
 

Onsdag 18 Juli,

Ännu en gång sitter jag här mitt i natten och skriver ett par rader. Lillan sover gott och minstingen gnällde till lite nyss, men det verkade som att hon somnade om sött igen utan min hjälp.
 
Idag har det varit riktigt gott väder. Inte så varmt men solen sken ju. Så jag och kidsen hängde på mamma och pappa ut till båten en sväng. Jag tänkte att lillan kunde fiska lite krabbor (då det inte gick så bra sist ju) men herregud, där var helt dött. Inte en enda krabba syntes till, men en mysig stund vid havet blev det ju i alla fall. 
Då sambon ändå var iväg och gjorde annat så avslutade vi kvällen vid poolen. L älskar verkligen att bada och nu dyker hon riktigt bra från kanten. Så himla redig med mamma som peppar på kanten. Det var ju ändå typ bara en månad sedan hon lärde sej simma. Det går sjukt fort fram.
 
Till nått helt annat, så fick jag köpt mej en dynbox idag. Äntligen har jag någonstans att förvara dynor och filtar på altanen. Naaajs som fan.
 
Nä, nu är jag sjukt trött och ska ta och skutta i säng alldeles alldeles strax. Natti!!
 
...Fuck!! Nu strular bilderna. Meeen det kommer imorgon ;)

Sommar-rusk!!

Man är ju inte direkt förvånad över att vädret är som det är. Det var många år sen sommaren var som den borde. Jag kan inte minnas sånt här rusk från mina barndomssomrar i alla fall. Då var det barfotalek, gräs som kittlade mellan tårna, sol och värme. Vad hände med det?

 

Såhär såg det ut igår när vi försökte oss på att göra en helt vanlig sommarsyssla som att fiska krabbor.

Till slut kom ösregnet och jag å Lillan rusade och satte oss i bilen medans Elliot tappert fortsatte försöka fånga krabbor. Genomvåt kom han tillslut också knatandes mot bilen och vi fick åka hem igen.


Vin och rysare.

Bra kombo!! ;)
 

Ostkusten here I come!!

Då försöker vi igen. Skrev ett fint inlägg förut med bilder och allt från mobilen men det försvann :-o
 
Igår morse packade jag in mej och tjejerna i bilen för att sticka iväg på en roadtrip. GPS'en var inställd på Oskarshamn och efter 4,5 timmes bilfärd så var vi äntligen hemma hos Tess med familj.
 
Efter att vi hade picknickat lite på en filt i trädgården så tog vi bilen och åkte till en liten sjö där barnen fick bada och leka lite. Solen sken och det var varmt. Hur gött som helst.
Dagen avslutades med grillning på deras altan och jag åt nog både en och två bitar för mycket. Haha!!
När ungarna lagt sej så blev det film i soffan. Nån komedi som vi somnade gott till både jag och Tess.
 
 

Idag tog vi oss till centrum där vi först käkade lunch på ett ställe som hette Cofféhouse. Åh va gott det var. Jag och Tess delade på en tacowrap med het kyckling, bulgur och nån salsa-aioli i. Det måste jag göra hemma nån gång. Sen åkte vi till en jättefin lekplats där barnen fick springa av sej lite och åka linbana. Ännu en härlig dag har vi haft och varmt har det varit.
 
Nu står maten framdukad och det är dags att slå sej ner vid bordet. Tacos it is. Till kvällen blir det väl skitsnack och nått glas vin kanske.
 
Tja!!

Utekväll med brudarna!!

Igår var man ute och svirade dårå. Jag och elva andra goa brudar gjorde stan. Vi startade hemma i Tinas lägenhet i stan med lite rosé, choklad, melon och annat gott innan vi gick vidare till Hard Rock för att käka. Jag tog nån burgare som var allmänt torr och inte jättegod, borde ju tagit laxen kom jag på i efterhand. Sen intog vi dansgolvet. Herregud!! Hade glömt hur svettigt det är. Haha! Hade i alla fall en svinrolig kväll och jag längtar redan tills nästa gång.
 
Tack brudar, ni e grymma ♥

Ballerinas!!

Bebisfötter, är dom inte underbara?! Särskilt E's i hennes små ballerinas. ♥
 

This week, so far.

Måndag: Klippte katten. Det var dags för sommarfrisyr på den rackarn.
 
Tisdag: Ja va gjorde jag i tisdags. Det var härligt väder, varmt å gott och jag var på backaplan en sväng. Sedan hängde vi lite vid poolen innan det var dags för tårta hemma hos Garcia's.
 
Onsdag: Det var igår det. Då hängde vi lite på altanen en sväng, innan vi senare tog oss till poolen (då också) för ett dopp. L dök och hade sej, hon är för rolig.
 
Idag Torsdag: L blev uppraggad av sin dagisavdelning när dom gick förbi här utanför i morse. Dom skulle hem till fröken på poolparty. Hur kul som helst ju. Sista dagen för min lilla loppa idag. Hon är ju stor tjej nu och det är dags att börja skolan till hösten. *snyft*
Nu ska vi ta oss ut i solen Mini och jag. Ha en fin dag!
 

Kalastårtan!!

Jag borde göra tårta oftare. Det är ju så himla gott och mysigt att bjuda på nu i sommartider.
 
Tårtan som vi hade på mitt kalas är samma som jag alltid gör. Supersaftig och jättegod, fylld med hallon och grädde. Den här gången toppade jag med massa jordgubbar och riven vit choklad.
Hur enkelt som helst. Vill man avancera lite så kan man ta nutella på ett av lagren istället. Såå mumsigt!!
 
 

Födelsedagsfest!

Igår hade vi folk hemma på lite grillning och tårta och allmänt kalasande.
Min familj och sambons familj var samlade och det är alltid lika trevligt. Fick massa fint och bra att ha.
 
Fick en markis till framsidan, najs. Ett par rosa utestolar i plast, balla som tusan och mycket najs att ha. En superfin blus fick jag och en läcker dörrstopp som jag hade spanat in. En stor kruka till altanen med en blomma i. Ett skohorn, haha i form av en högklackad sko.
 
En kanonkväll hade vi, med god mat och mumsig tårta och trevligt sällskap. Fint väder var det ju också, som vanligt. Kom en liten skur där, men då var det dags att flytta inomhus.
Minns inte när sista gästerna drog med jag gick väl och la mej vid fyra, då efter att jag röjt undan det värsta stöket. Ja, jag är för redig. Haha!!
 
Tack till er som var med ♥

RSS 2.0