Kryckmongo!!

Idag har vi varit lediga lillan och jag. Vi har varit iväg och flängt en del och jag har haft min ena krycka med mej hela tiden. Det får räcka med en annars blir man ju så totalt handikappad. Båda händerna upptagna och kryckor som som pekar åt alla håll så fort man ska göra nått.

Var en sväng på ikea i alla fall. Tror det är 3:e gången på en vecka som jag är där. Var inte ute efter något speciellt förutom sällskapet med min mamma och mormor. Lillan fick roa sej i leklandet Småland under tiden. Köpte i alla fall med mej en toaborste, en trepack duschskrubb-vadenuheter och en orkidé. Skulle inte haft någon blomma först men kom på att det hade vart så fint på Lillans rum. Jepp jepp! Så fick det bli.

Nu tillbringar jag nog resten av kvällen i soffan med fötterna i högläge, för tillfället tittandes på "Intensiven: För tidigt födda", oooj sicka små söta bebisar. Det gör ju inte att jag längtar mindre direkt. Men ett par veckor till får lill* knoddas allt stanna i maggen.


Förresten så satt jag och jämförde magen nu och i förra graviditeten. Jag tror faktiskt att jag vara större när jag väntade Lillan.

Gravidmage vecka 30

Magen v30

Magen v.30Magen v.30

Som jag sagt tidigare, detta går med rasande fart. Går in i vecka 30 idag. Nu är vi på riktigt på väg mot vecka 40. Känns som att det kommer gå hur fort som helst.

Jag mår riktigt bra faktiskt. Om man bortser från foglossning och trött rygg då såklart. Har inte gått upp alls lika mycket i vikt som jag gjorde med dottern. Vågen visar på att jag plussat ca 6,5kg vilket jag tycker är heeelt okej än så länge. Med Lillan låg jag på runt +14kg i samma vecka. HERREJÖSSES!!!! Ja då kan man ju lugnt säga att jag ligger bra till den här gången. Trots denna inte så stora viktuppgång så går jag omkring och stönar och suckar och har mej. Haha!!! Känner mej som en klumpeduns.




Fint bäddset till bebisen!

Ng baby påslakanset björkenJag har länge gått och trånat efter detta fina påslakan till spjälsängen, men tyckt att det vart för dyrt.
Har ingen lust att lägga över 400 riksdaler på sängkläder till bebbo när jag inte ens gör det till mej själv. Meeen så idag råkade jag slinka in på Barnens Hus på 421, där dom hade total utförsäljning pga flytt. Där hade dom ett visningsex kvar som jag fick köpa. Jag fick till och med 40% för att det var just visningsexemplar. Åh, så glad jag blev.









Mina nya boots

Ibland hittar man saker som verkar som att dom står och tittar på en och bara ropar efter en, eller hur??

Precis så var det med dessa. Mina nya boots. Annars så brukar jag gå å kolla hur länge som helst och aldrig hitta någon som riktigt passar mej. Inte den här gången. Jag älskar dom, dom är så sköna och fodrade med vitt fluff. Nu ska det bara bli höst på riktigt också.

Roots

Barnkalas!!

Ojojoj, idag har vi haft barnkalas här hemma. Kalasande var det sista jag tänkte på innan jag somnade, det jag drömde om inatt och det första jag tänkte på när jag vaknade, suck!
 
Äntligen är det över. Det var ju såklart jätteroligt med alla söta små ongar här, men nu är jag bannemej helt slut. Som tur var så var min fina Maria här och hjälpte mej medans sambon satt och tjötade och drack kaffe med Freddan, så jag hade inte pallat utan henne. Mina höfter kan jag säga är paj, men what to do??

Lillan är i alla fall supernöjd med dagen, det är det viktigaste. Sen om jag ligger döende, det är en annan femma. Haha!!! Nu har jag skickat iväg Lillfis för att sova över hos mormor så jag och prinsen ska kolla film. Myys!!!

Kalasbord
Lugnet före stormen.

Födelsedagsbarnet
Födelsedagsbarnet.

Födelsedagstårta
Den supergoda tårtan med chokladbottnar, fylld med hallon och toppad med ljusrosa grädde och massa söta figurer och färgglatt strössel. Mums!!

Förberedelser

Halloj!!

Här kommer ett litet mitt-i-natten-inlägg. Sitter just nu och tar en paus ifrån allt kalasfixande. (Man måste ju äta också, right?) Imorgon vankas det nämligen barnkalas för Lillfisen. Innan har jag mest känt ångest för den här dagen, men nu ska det faktiskt bli roligt. Så, här pumpas ballonger och lite ballongfigurer och hattar har jag gjort. Kul kul!!

Men jag känner att det börjar bli dags för refrängen här snart. Jag är så galet trött. Det kommer ju en dag imorgon också, som tur är.


Dagens lunch!! Äts på hemmaplan. Stekt pot...

mms_img177816914 (MMS)

Dagens lunch!! Äts på hemmaplan. Stekt potatis, ägg och wienerkorv. Mums!


Kärringfika!

Idag efter jobbet så åkte jag raka vägen till Villa bel parc i slottskogen. Där väntade 6 andra goa tjockisar som redan var mätta på fika. Så det var bara att slå sej ner och skitsnacka. Det finns nog inga som är så bra på att skitsnacka som ett gäng gravida tjejer vid samma bord.

Tidigare på dagen så har jag gått och haft så jäkla ont i höften. (Ja nu kommer lite sånt där personligt gnäll) Fy faan!! Att man kan ha så ont, det e bannemej helt sjukt. Nä, det har vart riktigt synd om mej faktiskt. Fick en akut tid till sjukgymnasten som bände och böjde och klämde och hade sej. Han gav mej ett par kryckor så jag i alla fall vågar förflytta mej. Skönt!! Förhoppningsvis så känns det lite bättre imorgon så jag kan jobba, annars så blir det vila ett par dagar.


Nu ska jag krypa till kojs med min fina prins och klappa på bebis när h*n sätter igång och röjer runt. Natti!!

Ugglegym

Har ni någonsin sett nått så fint. Jag är förälskad i detta übersöta babygym. Dock tycker jag att det är för saftigt pris annars hade ett sådant lätt fått flytta in och stå och skryta på vårt golv här hemma i vinter.

Jag föll direkt när jag såg det och det gör liiite ont i hjärtat att det kostade dryga 1000 spänn. Ajajaj!!
Skip Hop Babygym ugglor

Typiskt Gravid!!

Idag har jag haft sjukt ont i mina höfter asså. Jeezes, rätt som det är när jag tar ett steg så kan det hugga till i höften på mej och göra ont som f*n. Inte speciellt skönt. Jobbigt om man går med en kund liksom och rätt som det är halvfaller ihop och stönar till av smärta. Tack och lov har det inte hänt framför någon kund ännu. Men det är fan inte kul i alla fall. Kände nästan för att börja grina där ett tag på grund av min jäkla foglossning.
Vissa dagar är allt hur bra som helst och jag känner ingenting och vissa dagar har jag hur ont som helst.

Till något som är betydligt mysigare nu då. Vår lill* plutt i magen har hållt på som en tok hela dagen idag i stort sett. Det är inte några långa stunder h*n har haft vilopaus därinne. Har jag sagt att det är mysigt eller?! ;)
Huur mysigt som helst. Jag vill aldrig att detta ska ta slut. Självklart finns det ju inget som slår känslan av en liten nyfödd som ligger på bröstet och sprattlar heller så visst längtar jag så jag dör litegranna men ändå.
Hårda buffar som tusan har jag fått flera gånger och den trycker och snurrar runt och har sej. Mys mys myyys!!!






Hämtat racervagnen

I förrgår var jag och lillfisen hemma. Dagis var stängt så jag tog semester, lite skönt sådär innan födelsedagen så man fick möjlighet att fixa lite grejer som behövde fixas.
Bland annat så åkte vi och hämtade hem bebisens vagn. Ojojoj, den är så snygg!!! Jag är så nöjd med vårt (läs mitt) val. Längtar tills vi ska få bädda ner vår lilla gojting där i...Mmmmm, *drömmer mej bort*


En hel hand!

Det finns en underbar liten människa som äger en stooor del av mitt hjärta. Idag var det 5 år sedan denna lilla söta tjej kom till världen. 5 år!!! Det är helt sjukt va fort tiden går.
Lite sentimental blir man ju varje gång, särskilt när jag återigen berättade för henne i morse hur det gick till dagen idag för 5 år sedan när vår lilla prinsessa för första gången såg dagens ljus. Vilken underbar känsla. Jag minns precis hur det kändes när jag fick upp denna otroligt söta, varma lilla varelse på mitt bröst. Det var KÄRLEK vid första ögonkastet. Stort!!

Mamma älskar dej min lilla 5-åring, Grattis på födelsedagen!

"Jag fyller en hel hand!!"


Quicky

Nämen hallu!!

Jag och prinsen har precis kollat på film. Unthinkable, helt okej film men den slutade inte riktigt som jag hade hoppats. Nu är jag seg som bara den och ska strax krypa ner i min säng.
Idag vart det träning, nu pallar jag nog inte länge till men det är ju så roligt och jag kommer att sakna det såå. Usch, vet inte vad jag ska ta mej till. Vill zumba jue. Hoppas jag är pigg å fin efter förlossningen sen så jag kan köra igång fort :-) Shiiiit, jag kommer ju ha värsta magen som hänger och dallrar då ju, hmm. Men den ska väck.

Natti på er, imon är vi lediga jag och lillan. Då blir det väl lite förberedelser inför kalaset på lördag. Shooo!!

Big shopping!

Sitter nu här i min soffa med fötterna på bordet. Ska strax hoppa i säng, men tänkte slänga in ett litet inlägg först.

Idag har jag tillbringat dagen med min kära mamma och syster på Gekås i Ullared. Tänkte inhandla lite bebisgrejer men det blev inte så mycket sådant. En dreggellapp och lite tvättlappar å så bara. Desto mer till Lillan, kläder och lite presenter då hon fyller år på lördag. Så då blir det kalas, köpte även kalasgrejer som hon blev mycket nöjd över.

Jag hittade faktiskt lite kläder, en fin jacka till och med. Very nice! Ett par mammatights också, vääldigt sköna. Sen blev det lite andra såna där blandat-prylar som man alltid plockar på sej.



Lite blandade bra-å-ha-grejer.



Älsklingen i sin nya skiddress.
Dotterns nya skiddress


Min fina topp, den faller så fint över magen :)



Superfin kofta som jag blev lite småkär i.



Höstjackan, sitter också fint över magen. I alla fall ett par veckor till.



Mysigaste mystightsen.
 


v.28

Magen v.28Tjohoo!!

Vecka 28 idag då. Detta går ju framåt i rasande fart. Snart vecka 30, ojoj.
Lill* bebbo har blivit riktigt stark och hela magen hoppar och har sej när h*n sätter igång sina pass. Det är så himla kul att bara ligga å kika på magen när den rör sej. Jag har faktiskt filmat det så jag ska se om jag kan fixa in filmen här. Det ser så coolt ut.

Bebis börjar växa längre och längre upp mot revbenen och det har börjat trycka på om jag sitter ner speciellt. Och sitter jag ner så måste jag ha något i svanken annars så blir jag sjukt trött med en gång. Annars så känner jag mej fortfarande rätt smidig och så förutom näär jag ska typ raka benen eller ta på mej skorna eller liknande. Suck!! Det är en pärs vill jag lova.

Igår hade bebis hicka typ heeela dagen, lätt över 25 gånger drog det rytmiska tickandet igång i maggen på mej. Tror faktiskt att bebbo ligger precis som storasyster gjorde då hickan känns på samma ställe.
Just nu sitter jag och känner på små knän (eller vad det kan vara) som glider runt på insidan av mitt skinn. Läskigt känsla men samtidigt såå lövely.

Jag får höra olika åsikter om att jag är stor eller liten eller lagom från alla håll och kanter. Själv tycker jag att magen ser stor ut, men känns mindre. Enligt BM förra onsdagen så låg jag ju på den övre kurvan på sf-måttet så liten är jag väl knappast.


This one it is!! Nya vagnen, en Crescent D...

mms_img197332958 (MMS)

This one it is!! Nya vagnen, en Crescent Diva 2.0 2011 i färgen off white. Inte riktigt så vit som den ser ut på bilden, men snygg är den.


Oops, beställning lagd!

Jepp, nu har ännu en ny vecka dragit igång. Går inte veckorna sjukt fort eller?
I helgen har jag väl tatt det ganska så lugnt medans sambon min är duktig och jobbar hemma på baksidan. Jag ska få altan =) Eller ah, golvet är i stort sätt klart nu. Så jäkla gött.

I lördags var jag och syrran ute och kollade på vagnar. Hennes lilla skrutt var med och fick agera provdocka. Det var faktiskt bra då jag nu har kunnat utesluta Joolzen. Mer och mer lutade det åt att bli en Diva som jag var inne på redan från början. Har även funderat lite på Buzzen som jag hade som andravagn till Lillfis. Men som det kan gå. Hittade ett riktigt bra erbjudande på Divan så nu är beställningen gjord. Ooops!!!


Igår var vi på cykeltur, jag mamma och lillan. Cyklade riktigt långt. Totalt blev det nog nästan en mil och lillfis var så duktig såå. Inte ett tecken på trötthet.
På kvällen när vi hade ätit middag så tog vi en promme till mamma och pappa. Lillan ville bada, så så fick det bli. Mysigt i ÖSREGNET.

När nu är det läggdags. Natti!!




Name it

Ända sedan lillan var liten har jag då och då handlat kläder från Name it till henne. Framför allt när hon var bebis fanns det sjuukt mycket fint, men även nu ibland hittar jag riktigt fina plagg.

Som häromdagen hittade jag en söt topp och par as-mysiga haremsbyxor till lillfia, endast 50:- plagget på rean.


Drömbarnvagnen!

Det här med barnvagn är nog det svåraste någonsin. Jag är kanske lite väl krävande, men vet precis vad jag vill ha och den vagnen finns inte...ännu.

Min drömvagn är en liten och smigig vagn som ändå ska vara rymlig både i ligg och sittdel. Det ska finnas gott om utrymme för barnets ben, när det blivit lite större. En stor suflett som ger en ombonad känsla utan att vara pluffsig (det är absolut inte okej). Det ska även vara ett tåligt tyg som inte bleks av solen. Under vagnen vill jag ha en rejäl shoppingkorg som rymmer många shoppingkassar. Shoppingkorgen ska vara placerad mitt imellan de fyra lufthjulen, de två främre hjulen kan gärna vara lite mindre än dom bakre men ändå inte mini och sjävklart ska dom vara svängbara. Dämpning på alla hjulen är också en självklarhet. Chassit ska vara ett lättviktschassi i aluminium, gärna ovalt men med ett teleskophandtag som är runt så det ligger fint i handen. På handtaget får det gärna finnas fästen för skötväskan att hängas i, bara som ett litet extra önskemål.

Ytterligare en självklarhet är att vagnen ska gå att fälla ihop med sittdelen på och att den även då är liten och smidig. På liggdelen får det gärna finnas ett handtag att bära den i.
Det ska även finnas tillbehör att köpa till vagnen så som till exempel mugghållare, parasoll, olika färger på toptyg m.m. En annan viktig sak är ju att den såklart måste vara snygg.

Det där var nog allt. Så om någon vet vart det finns en sådan vagn så kan ni väl hojta till.


Crecent diva 2011 off white
Divans design, suflett och shoppingkorg +
Joolz
Joolzens handtag, dämpning, benutrymmet på sittdelen och dess lättmanövrerbarhet +

Quinny buzz 3
Quinnyn buzzens mjuka sköna sittdel och ombonade liggel, handtaget på liggdelen att bära i plus designen och att den är liten och smidig +

mutsy
Mutsyns större svängbara hjul.

En kombination av dessa hade nog blivit en perfekt vagn.


Nattpladder!!

Hej hej!!

Kikar inom en snabbis innan jag ska gå å stänga mina blå. Asså shit, det är redan fredag. Det är ju inte klokt va fort veckorna går när man tänker efter. Om ca en vecka fyller våran skrutta 5år. Fattar ni??? Hela 5år!!! Det är ju sjukt om nått annat. Jaa och tre månader kvar innan bebis kommer, det ska bli så galet mysigt.

Slänger in en bild på en sliten mej, nyduschad och ska ladda tvättmaskinen. Jag har blivit såå duktig på det där med tvätt om jag får säga det själv. Innan kunde jag vänta alldeles för länge så man hade berg av strumpor och annat trams, men inte nu inte. Nu tvättar jag oftare så jag fyller aldrig ens en tvättkorg. Visst är det bra?! Mycket nödvändigt vetande. Haha!! Nä, nu ska jag putta liv i kärleken så vi kan gå å sussa. Natti på er!!

Jag och magen vecka 27Katten myser med magenKatten myser med magen v.27

Förresten...Är det någon som vet vad som är grejen med katter och gravidmagar??

 


Äntligen dags för mat. Gud så hungrig jag ...

mms_img-14046123 (MMS)

Äntligen dags för mat. Gud så hungrig jag var. Idag blir det rester från helgen. Kyckling med pasta och currysås, mumsfillibabba! Idag börjar verkliga livet igen. Jobbat har jag ju gjort i en vecka redan men nu börjar dagis också. Det var en särskilt ung dam jag följde till dagis idag. Hon skulle nämligen börja på avdelningen för stora barn. Sista anhalt innan skolan *snyft*. Lämningen gick bra och hon vinkade glatt till mej när jag gick till bilen. Skönt det. Nä, nu ska jag äta innan maten blir kall.


Suuuck!! Värsta paltkoman sitter man med n...

mms_img-19872436 (MMS)

Suuuck!! Värsta paltkoman sitter man med ni efter middag hemma hos mor å far. Lasagne hade jag beställt. Såå himla gott och efter det blev der chokladpudding med vispgrädde. Hur nyttigt som helst. Fan va gott man har det. Imon är det jobb igen.


Friday!

Oj vilken lugn fredag. Skönt, för jag orkar bannemej inte så mycket. Idag har jag haft ännu ondare på än igår. Skit också! Detta slutar säker med kryckor eller rullstol eller liknande.

Men strunt i det nu. Idag fick jag besök av min lilla guldklimp på jobbet. Hon och farmor (hennes) kom förbi en sväng efter att dom vart på ikea och trängts med resten av världen. Det var längesen jag var på ikea nu, säkert en månad sen snart, Fyyyy!! Det är så kul att bara gå omkring där och inspireras, man behöver ju inte vara ute efter nått speciellt.

Bebisinköp!!

Hej min vänner!!

Usch asså, jag känner helt klart att jag inte riktigt är som jag brukar. Känner mej helt slut i kroppen efter en dag på jobbet och idag vart det dessutom zumba raka vägen när jag slutat, suck. Ännu ett pass tog jag mej igenom och jag är så nöjd. Jag tror dock inte att det kommer att funka så jättelänge till för de senaste dagarna har jag haft så ont i fogarna på olika ställen. Först hade jag jätteont i höfterna, nu är det borta men jag har istället haft ont i främre fogen. Det ilar liksom i hela blygdbenet och upp lite på höger sida på magen och ner i ljumsken, Jätteskönt!!! Nää, inte riktigt.
Det kommer bli tufft som fan att jobba hela hösten. Bara den förändringen som hänt min kropp under fyra veckors semester har gjort en väldig skillnad. Känner mej som en anka ibland när jag går...redan.

Men det hör till. Förhoppningsvis så kan jag få mina papper till försäkringskassan påskrivna snart så jag kan skicka in dom. Sen är det bara att hålla tummarna hårt.



Förresten, så var vi och köpte bilstol till bebisen idag. Ååh, det är första "stora" grejen vi köpt, så roligt. Sist var ju vagn å allt klart i v.22 typ, haha. Det blev i alla fall en Maxi Cosi cabrio fix med bas till. Grymt fin är den och har samma färger som lillans stol (Black reflection). Kanon!! Nästa inköp blir nog vagnen, weeiiiii!! Jag tror att jag kanske har börjat bestämma mej för vilken det får bli, men håller nog på det ett tag till. Ska ut å klämma å känna lite till första med Älsklingen.

Jaja, nu ska jag lägga mej. Blev på tok för sent idag också känner jag. Natti!!
Maxi cosi cabrio fix black reflectionMaxi cosi cabrio fix black reflection

Skräckbio!!

Det har minsann varit lite torrt nu ett par dagar på bloggen.
I förrgår så vart det ju jobbdags igen efter 4 härliga veckors semester. Seg som fan om jag ska vara ärlig.
Efter jobbet kom jag hem till en uppgrävs trädgård. Mycket spännande att se vad det blir av detta projekt. Lillan hade tydligen haft kul också då hon grävt upp ett antal "dinosaurieägg" ett par centimeter under vår gräsmatta. Heelt otroligt! Dessa satt hon fint och värpte en stund innan vi brast ut i garv. Tokiga unge, sån fantasi hon har.


Igår vart det kvällsbio med min workerpal Kärran. Oj så roligt vi hade, trots att de var en skräckis kanske jag ska tillägga. Hon satt uppkröpen i sin stol och hängde över mej. Riktigt bra film faktiskt. Julias ögon, hette den visst.

Nu efteråt så körde jag hem henne och skulle för enkelhetens skull släppa henne i rondellen så jag inte skulle behöva irra runt inne på småvägarna. Jag fick ändå ta mej ett extra varv i rondellen, varpå Kärran får syn på mej, ringer upp och undrar vad jag håller på med. Hahaha!!! Att jag inte dog av skratt. Mitt lokalsinne är INTE att leka med ska ni veta. Det är inte heller första gången jag snurrar bort mej i hennes kvarter. Suck!! Till slut tror jag att jag ändå inte hamnade på den väg jag skulle. Men nu är jag hemma igen och i säkert förvar. *Tack gode gud för det!*

Aaamen!

Kittygodis

RSS 2.0