Baka baka litet hus!!

Hallö på er!!
Det är verkligen oförskämt hur kass jag har blivit på att uppdatera, men nu är jag i alla fall här. Idag har vi haft adventsmys här hemma. Jag och lillan i alla fall, sambon har varit på vift någon annanstans. På dagordningen stod bland annat och städning. Mamma skötte det mesta i väntan på att pappsen bytte lite vägguttag här hemma. Det slog liksom gnistor och sånt (INTE bra).

När mami å papi lämnat oss så körde vi igång med baket. Pepparkakor! Prio ett var att få till ett litet hus. Köpte en sån där käck karta som man stansar ut alla husdelar med. Väggar tak och skorsten såklart. Vilken käck uppfinning. En helt perfekt, söt liten stuga blev det. När jag tänker efter så har jag nog faktiskt aldrig gjort ett pepparkakshus själv. Jag vet att vi köpte färdiga delar nångång när jag var mindre, men egentligen, hur kul är det?! Vi hade i alla fall supermysigt och lillan var så duktig så och gjorde så fina kakor. Lovely, Guuud som jag älskar henne.

Hoppas att alla har haft en mysig första advent, nu stupar jag.

Lilla sockerbagarenStora Sockerbagaren

Pepparkakshus


I morse var det glada miner kan man säga. ...

dsc03134 (MMS)

I morse var det glada miner kan man säga. Lillan skulle på teater med dagis och därmed vara tidigare på plats. Å som hon har tjatat de senaste dagarna om att få åka pulka till dagis. Därför tog vi pulkan i morse. Såhär glad var hon hela vägen och sa glatt till alla vi mötte att "Idag fick jag åka pulka till dagis". Tänk vilka små ting som skapar lycka egentligen. Härligt! Idag blir det för övrigt zumba efter jobbet, gott. Danni sviker oss idag för hon skulle minsann förlänga fransarna. Blir allt lite sugen jag också. Nä, nu är det dags att jobba lite. Tja!


Ut i backen

Igår var en härlig dag...Lillan var helförtjust när hon vaknade och kikade ut genom fönstret..."Mamma!! Det snöar!!!" Ajjemen, det kan man säga. Så jäkla mysigt. Synd att det inte varade längre bara. Vi åt frukost och gjorde oss iordning så vi kunde rusa ut i snön.
Jag köpte ett par skidor till lillan häromdagen som vi var tvungna att prova såklart. Haha!! Till en början garvade vi ganska mycket åt hennes tappra försök. Skidorna korsades hela tiden så hon föll omkull. Efter en stund var det inte roligt längre och hon var mest förbannad på skidorna. Så jag skickade iväg henne och kussen Elliot till backen med pulkan istället. Det gick visst lite bättre. Under tiden slappade jag lite för mej själv här hemma. 



Idag har vi varit i simhallen. Så jäkla mysigt att simma runt i den varma kissbaljan tillsammans med ett 20-tal ungar. Hehe!! Ivanlig ordning tog vi en fika i cafét utanför. Jag tog en kyckling curry-panini. Jösses va gött. På hemvägen fastnade vi en stund hos mina föräldrar innan det var dags att gå hem å börja med middagen. Kotlett med pasta blev det idag, totalt misslyckat. Kotletterna blev alldeles för torra. Men, har jag nånsin sagt att jag är en mästerkock, nöö. Efter middag kurade vi ihop oss i soffan och slängde på Draktränaren. En mycket mysig film. Jag älskar såna filmer, fällde till å med en tår. Precis som att det skulle vara nått ovanligt.

Nu blir det nog bannemej sängen, tidigt idag. Gäääsp!!!

Nothing

Just nu och de senaste dagarna så har jag inte riktigt haft något att skriva. Har då istället skitit i det helt och hållet. Det har liksom inte hänt något som är värt att anteckna. Väntar på att det ska hända något, gällande en mycket spännande sak som tar alldeles för lång tid. Åååh, så jobbigt att vänta. Men men, inte mycket till val där asså. Kom nyss hem från jobbet, idag är det dags att boka zumba så det måste jag ju vara beredd på sen. Ojoj, det e så kul. Jag börjar ju bli riktigt haj på det där nu. 

Ska strax dra på mej och lillan lite kläder i alla fall så ska vi bege oss bort till syrran. Det blir idol där ikväll. Mysigt, hoppas bannemej att hon har nått gott att bjuda på, haha!!! 


Här är jag i förra veckan, allmänt mysklädd. Nått sånt blir det nog ikväll också.


Ha en härlig kväll alla!!  

Vissa saker går helt enkelt för fort

Ytterligare en helg hart passerat och imorgon är det dags att återgå till jobb igen. Trots att jag jobbade igår så känns det som att jag har haft en ganska lång helg.
Som vanligt (de senaste söndagarna), så gick vi till simhallen idag en sväng. Lillan blir djärvare och djärvare för varje gång. Idag fick hon för sej att hon skulle simma utan armpuffarna och slängde sej iväg å sjönk. Haha, hon är inte klok den. Antar att hon inte riktigt fattade att det var puffarnas förtjänst att hon höll huvudet ovanför ytan.

Efter badet drog vi till b-plan, Jag, syrran å lillan. Köpte Fars dag-present till prinsen å papi. Själv fick jag en jättefin å jättemysig halsduk och en lite läcker kuvertväska. Alltid trevligt med små surprise-inköp.

Kvällen har vi tillbringat hemma hos mamma och pappa på middag. Vi har verkligen en helt underbar familj, fan asså jag blir alldeles varm bara jag tänker på hur goa vi e. Man är verkligen lyckligt lottad. Så kul som vi har, helt störda. Haha!! Jaja, det var ett bra avslut på den här helgen. Have it!!

Kuvertväska och halsduk, Lindex


Me like myyys!!

Syrran var ju här igår kväll. Jag bakade chokladmuffins med m-mallows i som vi fikade lite på. Mitt i fikat ringde mamma från flygplatsen och sa att dom landat en halvtimme för tidigt, så det var ju bara att hoppa i bilen och dra iväg. Hamnade givetvis bakom en jä*la bromskloss som låg i 60 på en 90-väg...Frustrerande!!! (Jag klarar inte av dom) Till slut fick jag i alla fall tillfälle att ta mej om dom, Thank God! Så när jag fått hämtat mamma å pappa och kört ifrån flygplatsen igen, ni tror inte vi mötte dom på tillbakavägen hem då?! Oh yes!!  Haha, fy faan vilka idioter.
Mamma å pappa följde med hem och vi fikade lite till å kollade på tv å så. Syrran stannade väl tills klockan var halv ett eller nått å vi klämde fötter å götta oss...Löööve!!! Sen kom prinsen hem och det var dags att sussa gott. Så, kvällens total måste jag säga var myyyys!!!

La Famiglia


Sister sister

Hallå på er!
Usch jag känner mej helt död, har precis slängt i mej en pizza. Så jäkla gött va. Men nu mår jag inge vidare, magen känns som att den ska sprängas vilken sekund som helst. I hope not :)
Ikväll kommer syrran hit och vi ska ha en syster-syster-kväll. Så mysigt, jag vet ärligt talat inte när vi hade en sådan sist. Men det brukar blir bra. Så ska vi så klart kolla på Så mycket bättre, som jag fick upp ögonen för för bara en vecka sen. Så jäkla mysigt program och dom verkar vara ett jäkla gött gäng som är med.

Så mycket bättre



Innan syrran kommer ska nog jag och lillan baka lite muffins, gud så gott men ooh så onyttigt. Någon kanske vet nått bra recept på lite nyttigare muffins. Jag går på receptet i gamla hemkunskapsboken. Haha! Funkar skiiitbra!

HemkunskapMuffinsrecept

 

 


Ja, jag är bra!

Idag är jag faktiskt lite nöjd med mej själv...Har varit hemma med lillan igår och idag och då får man ju passa på att göra lite vettigt här hemma. Har inte alls fått göra ens i närheten av allt jag ville, men lite annat helt oväntat. Jaja så kan det gå. Skönt att få det gjort också, sånt som man behöver göra men aldrig tar tag i. Skönt, ska nog fortsätta röja lite både innan och efter idol. Aah jag är så duktig. Nått jag verkligen behöver få gjort däremot är att rensa ur min garderob. Varför är det så att man alltid samlar på sej massa skit som man inte använder, jag fattar inte det. Herregud, släng det bara. Nää, för den kanske jag kommer att använda nån gång, den kan vara bra att ha....Nä, så är det inte, den kommer inte att användas igen. Lika bra att inse det med en gång.

I slutet av dagen hade jag i alla fall gjort mej förtjänt av en god middag, som jag i och för sej fick laga själv. Sambon blev tvungen att jobba över. Så det var bara jag och lillfis som hade mysmiddag idag. Mmmm!!

Dagens Middag


Babysitter

 För första gången passade jag syrrans lille godfis idag. Det var bannemej på tiden, hon är ju fasiken över ett. Först var hon lite ledsen efter mamma, men när vi kom upp på Lillans rum så blev det mycket bättre. Där fanns ju massor med spännande saker som fick henne att tänka på annat.

Moster spexar och gör sej till....
...men lille-pluttan rör inte en min.


Nyfrissad!!

Jag å min duktiga frisörMan känner sej altid så jäkla fräsch å snygg när man går ut från frissan, visst gör man? I alla fall jag. Känns som att håret svallar sådär tjusigt i slowmotion så fort det blåser till lite. Är det inte så? Haha!! Kanske bara jag som känner så.

Jag hade lillan med till frisören och för säkerhets skull så fick hon packa sin väska med diverse prylar, Nintendo ds, smurfar, en gose-hund, en slibbig larv, en Kitty-ask med russinmix, ett paket tuggummin och två klubbor, var i stort sett det hon valde att ta med. Det var nog smarta val för det gick hur bra som helst och hon roade sej fint medans Carro fixade med mitt hår.
 


Rosa Höststjärna Efter ca 2 timmar var vi redo att åka hem, men svängde in på plantagen och tog oss en bit mat. Jag köpte en Höststjärna, ni vet en sån där röd stjärnformad blomma som gamlingar brukar ha hemma vid jul. Brukar finnas att köpa med hemskt guldglitter på också, men en sådan köpte jag inte. Dessa fanns nämligen i en ljus rosa nyans och dom var så fina så jag kunde bara inte låta bli. Det som var ännu bättre var att man köpte 2 och betalade för en. Så nu står dom så fint på fönsterbrädan i köket. Tjusigt!!

 

 

 

 

 

Nu blir det kvällsmacka...Är så otroligt hungrig, inte bra. MUMS!!
Kvällsmacka


Vet inte vad jag ska tycka

Idag har det snackats mycket om vädret, i alla fall hälften av alla mina vänner på Facebook hade status som handlade om snön. Jag hatar när vädret är som det varit idag. Oavsett vad man har på sej så blåser det in små blöta flingor precis överallt. Nä usch!! Lillan däremot blev överlycklig när jag väckte henne i morse med att säga att det snöar. Hon bara flög upp ur sängen, haha.

För övrigt har det varit en rätt seg dag på jobbet. Så skönt när dagen är slut och man får åka hem och vara med dem man älskar allra mest. Imon är vi lediga, jag å lillan i alla fall. Hon ska följa med mej till frissan...Jag undrar hur det ska gå. Haha, det är en risk man får ta helt enkelt. Bara hon har sitt Nintendo DS och nån liten påse med något gott med sej så går det säkert bra.

Nu ska jag kolla lite film innan det är dags för sängen....Ha det bra!


Vintern smyger sig på

 

Idag har det varit helt underbart väder här i Göteborg. Jag vaknade av någon konstig anledning när klockan var strax före 8, gick upp och ringde min kära mamma. Vi hade tänkt springa egentligen men bestämde oss för att ta en powerwalk istället. Inte jättemycket power till en början kanske då jag stannade typ var 20:e meter för att fotografera. Såå sjukt fint, -5 grader var det ute och stora frostkristaller höll ett krampaktigt tag om allt som varit stilla under natten. Det, plus att solen stod i rätt läge gjorde fototillfället perfekt.

Kylig morgonKylig morgonKylig morgonKylig morgon


Visst känner man som ett inre lugn av dessa bilder. Helt otroligt vackert är det ute dessa morgnar. Mer sånt Tack!

Vintage från Kappahl

Här posar lillfis i sina nya fina kläder från Kappahls Vintage-kollektion. Så sött, guldglimrande haremsbyxor och en söt blus med ett band till som man kan välja att ta bort. Sött både med och utan. Diademet kommer också från samma kollektion. Cute!!!

Kappahl vintage, blus och haremsbyxor
Kappahl vintage


Badrumsdesign

Vi har en tjänst på jobbet där vi ritar upp kundernas badrum åt dom så att dom själva kan bilda sej en uppfattning om hur rummet kan bli när det är klart. Mycket roligt faktiskt. Nu har vi precis bytt program och jag har idag suttit och knåpat lite med detta. Jösses!! På ett sätt verkar det smartare uppbyggt än vårat gamla program, meeen så mycket nytt att lära sej. Det är så kul att skapa olika rum i dessa program. Det lär vi ju ha användning för den dagen vi renoverar vårat badrum, om det nu kommer en sån dag.
Idag blev det i alla fall bara ett testrum utan massa avancerade saker. Tids nog kommer väl det också.
Winner Bad


Snart helg

Torsdag idag då och ännu en kväll sitter jag, helt slut efter ett ruskigt svängigt och svettigt Zumba-pass. Träningsvärken efter gårdagens pass underlättade ju inte direkt dagens övningar, men samtidigt som det är jobbigt så är det jääävligt gött. Danni hängde med hem en sväng efter zumba å vi kollade SOS Västkust och Criminal Minds. Två mycket olika, men bra program. Det första mest intressant och det sistnämnda mer spännande.

Ska strax hoppa in i duschen och sedan krypa till kojs. Tidigt idag, kan nog bli bra. Men känner jag mej själv rätt så är jag inte i säng innan tolv ändå.
Dåligt med bilder nu för tiden förresten. Får skärpa mej på den fronten. Vet ju att vissa av er bara kollar på bilder och aldrig läser texten...Naaaajs!

Så många måsten..

Jag måste egentligen göra mej iordning nu å jag måste fixa håret på lillan å packa ner träningskläder. Men jag har ingen lust alls. Helst vill jag bara gå å lägga mej på soffan och bestämma mej för att vara hemma idag, men det går ju inte. Hade varit så jäkla gött. Jag vill ha långledigt känner jag.

Mackorna är i alla fall klara och jag står å hänger över diskbänken där Mini för tillfället befinner sej. Tror dock att det är dags att borsta tänderna och lägga dagens make. Måste rusa, Tja!!

Ååh gäääsp!!!

Jag är så sjukt trött idag. Kom hem från zumban för en stund sedan. Shit vilken härlig energi det är i den dära salen asså, man blir så glad och hoppig. Men nu är jag helt slut i kroppen. Slängde kläderna i tvätten och hoppade i sambons morgonrock, så mysigt. Så nu sitter jag här och myser till Grey's Anatomy såklart. Blir nog sängen direkt efter detta, om jag inte slocknar på soffan. Gäääsp!!! Duscha först såklart. Imorgon är det jobb igen, sen fredag kvar bara å så är det helg.. Jag längtar så och det är bara andra dagen jag jobbat den här veckan.

Trött


Lunchade med mamma idag. Hon kom till mej ...

dsc02989 (MMS)

Lunchade med mamma idag. Hon kom till mej på jobbet å sen åkte vi till Coop å käka. Kyckling med tzatziki och stekt potatis. Jösses va gott. Sen kikade vi runt lite och jag fick köpt mej en liten kalender för 2011. Himla käckt!


Bästa på länge!!

Halloweenpumpa


I lördags var bästa kvällen på länge. Jag å tre brudar till gjorde stan osäker. Vi hade så himla kul. Satt hemma hos mej först å tog ett par glas å piffade oss lite. Vi var så läckra allihop och vi ägde på krogen. Haha!! Dansade som galningar. Jag hade glömt hur killar på krogen är. Testosteronet sprutar ur porerna på dom och dom är helt galna. En kille frågade om vi skulle med på efterfest, "Öh, nä" sa jag "vi ska hem till våra barn" (Haha!!) "Alla har fan barn, Jag vill göra barn" svarade han på det. Ööh okej, lycka till då. Haha! Stackars sate.

Jordgubbsbubbel

Jag å Danni

Brudar





Här sitter vi i taxin som för övrigt kördes av den grinigaste chaffis jag nånsin träffat. Jävlar va sur å tyken han va. Han blev förbannad när vi ville ha på radion för att den inte funkade. Va? Kunde vi veta det kanske? Så åk inte med Stefan Frans nånting.



Studiedag

Idag har lillan studiedag på dagis så hon är hemma. Det betyder att jag får vara ledig. Aah så gott. Jag kände att jag inte var riktigt fit for fight igår asså, så jag behöver denna extra dag. Vi ska strax göra oss klara och sticka till simhallen för att möta Frida med lilla Ronja. Lillan tycker det ska bli jätteroligt, men hon vill inte simma säger hon. Hmm!! Raka besked här. Nä, dags att packa väskan.

Tänkte slänga in lite bilder från våra grymma kväll i lördags. Tjoo!!


RSS 2.0