Ingen dans på rosor.

Även fast jag älskar min dotter mer än allt annat i hela världen, så finns det stunder då jag önskar att det fanns troll på riktigt som man kunde lämna iväg henne till, för en stund bara (säger ibland att vi ska ringa trollen när hon är riktigt bråkig). Det är inte alltid lätt att vara förälder vill jag lova. Jösses, som idag har vi ett toppen-exempel när hon skämde ut mej på vårdcentralen. Gallskrek och stampade och hade sej. Hon ville absolut inte ta några prover. Dom ville kolla sänkan plus göra ett streptokock-prov, men nope hon totalvägrade. Självklart förstår jag henne samtidigt, det kan ju inte alls vara speciellt roligt med en tant som vill sticka en i fingret och pilla ner en konstig pinne i halsen. Dessutom så var hon (sköterskan) nog inte specialist på barn så det kanske inte var så lätt för henne heller.
Så, vi traskade hemåt lika ovetandes som vi kom dit. Doktorn skrev i alla fall ut antibiotika till henne mot hosta och eventuell öroninflammation plus nånting med luftvägarna (hörde inte så tydligt då dottern gapade och skrek).

Väl hemma var det dags för medicin. Japp, lättare sagt än gjort. Det tog väl bara ca 4 timmar att få i henne de. Hon totalvägrade där också. Jag försökte hota och muta med allt och då menar jag ALLT. Nä, hon skulle bara inte ta den. Mycket bestämd liten docka vi har här hemma.

Efter att ha pratat med en gammal polare på FB så lyckades jag faktiskt få till det och tvingade ner medicinen i halsen på henne. Usch, det låter hemskt och det gjorde såå ont i hjärtat på mej. Men när hon väl fått ner det så var allt bra och hon var glad och skrattade. Jag trodde nästan att hon skulle hata mej för resten av livet och välja att flytta hemifrån vid 4½ års ålder (jag skulle inte klandra henne) men icke. Så nu är alla nöjda och glada och hon säger att hon ska ta sin medicin utan problem imorgon, vi får väl se hur det blir med den saken.


Min lilla älskling...Gillar inte när hon är sjuk. <3


Kommentarer
Postat av: D A H L È N

sv: Tack så himla mycket! :) Just dessa bilder är de en väns häst :) men de andra bilderna på en vit häst är min systers häst :)

2011-02-16 @ 10:19:29
URL: http://carolinedahlen.blogg.se/
Postat av: ROBIN HOOD - gratis designhjälp

jag förstår vad du menar, har inga barn själv men har en lillasyster som jag älskar mer än något annat på jorden. En kul sak som jag märkt är att när folk skriver som du gjorde nu så tänker många ""ÅÅÅÅÅÅÅH vilken hemsk mamma som skriver att hon ibland önskar att det finns troll.. " har märkt de när det gäller andra 'mamma bloggar' så tänkte fråga om du får problem med sådana kommentarer eller om du bara får snälla för du verkar vara en förstående och bra mamma tycker jag! :)

2011-02-16 @ 10:26:25
URL: http://robinhoods.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0